fbpx

5 must πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις όσο ακόμα σπουδάζεις!

Έχουν να πουν ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα κι εγώ είμαι μια από αυτούς που το πιστεύουν! Είναι τα καλύτερα γιατί αρχίζεις να παίρνεις αποφάσεις εσύ για ‘σένα και όχι κάποιος άλλος, πλέον γίνεσαι πιο ανεξάρτητος αλλά και πιο υπεύθυνος ταυτόχρονα.

Σπουδάζεις αυτό που αγαπάς ή φροντίζεις να αγαπήσεις αυτό που σπουδάζεις, κάνεις ότι σου αρέσει και μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα. Τα φοιτητικά χρόνια πρέπει να είναι παραγωγικά, να κάνεις πράγματα που αγαπάς και θα θυμάσαι για την υπόλοιπή σου ζωή.

Σημείωσα για ‘σένα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις καθώς είσαι ακόμα φοιτητής, γιατί αργότερα ίσως να μην έχεις την ευκαιρία.

Εκμεταλλεύσου την στιγμή λοιπόν και:

 

1
Ταξίδεψε!

Σαν φοιτητής έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, αλλά και φίλους που σπουδάζουν σε άλλες χώρες. Μη διστάσεις λοιπόν να τους επισκεφθείς όλους.

Τα ταξίδια αυτά είναι και οικονομικά, αφού θα έχεις δωρεάν διαμονή, δωρεάν ξενάγηση και θα επωφελείσαι φοιτητικές εκπτώσεις που προσφέρονται. Επίσης, θα κτίσεις τις καλύτερες αναμνήσεις με τους φίλους σου, αφού θα παρτάρετε σαν να μην υπάρχει αύριο, σε μια ξένη χώρα!

2
Γνώρισε πολύ κόσμο

Κτίσε ανθρώπινες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου, είτε αυτές είναι φιλικές, είτε τυπικές, ακόμη και ερωτικές. Οι γνωριμίες, ειδικά στην Κύπρο, είναι πολύ χρήσιμες!

3
Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Τα φοιτητικά χρόνια είναι η ιδανική ηλικία για να ανακαλύψεις ποιος είσαι και τι θέλεις, αφού έχεις την ωριμότητα να ξέρεις τι σου αρέσει και την πρόθεση να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις τι θέλεις.

Πειραματίσου, δοκίμασε τα πάντα και αν δεν σου αρέσει σημαίνει δεν είναι για ‘σένα. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις ποιος είσαι πραγματικά (χωρίς να σε επηρεάζει η μάμμα σου)!

4
Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Βρες χόμπι και ό,τι σε κάνει να χαλαρώνεις και να ξεφεύγεις από το διάβασμα. Γράψου γυμναστήριο, μάθε γιαπωνέζικα κάνε μαθήματα… καλαθοπλεχτικής! Η γιαγιά μου λέει: “ότι τέχνη μάθεις εν καλή (και χρήσιμη)” και θα συμφωνήσω!

5
Δημιούργησε αναμνήσεις με τους συμφοιτητές σου

Με τους συμφοιτητές σου και μελλοντικούς σου συναδέλφους, έχεις πολλά περισσότερα κοινά από όσα φαντάζεσαι, αφού φτάσατε όλοι να σπουδάζετε το ίδιο. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Βέβαια τα πιο πολλά κοινά τα ανακαλύπτεις παίζοντας shot games! Βγείτε όλοι μαζί έξω πριν την εξέταση και δεν πειράζει αν μείνετε όλοι το μάθημα – εξάλλου ποιος φοιτητής δεν έχει μείνει μάθημα; 😉

Ποιο από τα πιο πάνω θα ξεκινήσεις να ζεις από αύριο;

 

Δες επίσης: Η μοναδική εμπειρία Erasmus όπως την έζησαν αυτές οι φοιτήτριες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending