fbpx

5+1 πανέμορφοι τόποι που θα θέλεις να επισκεφθείς στην Κύπρο!

Η Κύπρος είναι γεμάτη από πανέμορφα χωριά που σίουρα πήγες έστω μια φορά ή σίγουρα ξέρεις ένα από τα πιο κάτω!

Μάζεψα 5+1 χωριά που, κατά τη γνώμη μου, είναι τα πιο όμορφα και ίσως σε πείσω να πας να τα δεις κι εσύ από κοντά. Αξίζει τον κόπο!

Πάμε να τα δούμε μαζί:

 

1
Τόχνη

Βρίσκεται στη Λάρνακα, και είναι ένα μικρό γραφικό χωριό που μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο σου έξω από αυτό και να κάνεις ένα χαλαρό περπάτημα.

Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Τα παλιά αλλά όμορφα σπίτια που μπορείς να δεις ανάμεσα στα όμορφα στενά δρομάκια!

2
Φασούλα

Ναι, μπορεί το όνομα του χωριού να σε παραπέμπει στο… όσπριο που κανενός δεν αρέσει, αλλά είναι ένα υπέροχο χωριό! Βρίσκεται στη Λεμεσό και αξίζει να το επισκεφθείς. Ειδικά την άνοιξη που τα μονοπάτια του χωριού θα είναι κατανθισμένα και πανέμορφα!

Υ.Γ. Αν σου αρέσει η ποδηλασία, είναι το κατάλληλο χωριό που μπορείς να κάνεις μια όμορφη βόλτα!

3
Καλαβασός

Βρίσκεται στη Λάρνακα και διασχίζεται από τον ποταμό Βασιλικό που είναι ανάμεσα στην άγρια βλάστηση του χωριού. Αξίζει να το επισκεφθείς μόνο για την θέα του!

Επίσης αξίζει ένα περπάτημα ανάμεσα στα στενά μονοπατάκια και μια στάση στην πλατεία που σίγουρα θα θαυμάσεις!

4
Κάθηκας

Είναι ένα μικρό χωριό στην Πάφο που υπάρχουν όμορφα γραφικά πετρόκτιστα σπίτια και μια μικρή μάντρα (καταφύγιο) με γαϊδουράκια!

Επίσης το χωριό παράγει κρασί και σίγουρα θα θαυμάσεις τα αμπέλια καθώς μπορείς να κάνεις ένα brake για παραδοσιακό φαγητό και αύθονο κρασί!

5
Κάτω Πύργος

Είναι ένα χωριό που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και μπορείς να δοκιμάσεις ένα φρεσκο-ψαρεμένο ψάρι με θέα την όμορφη πεδιάδα του χωριού.

Επίσης θα δεις μικρά εκκλησάκια και στη διαδρομή προς αναχώρηση, μπορείς να πάρεις μαζί σου φρέσκα φρούτα και κάρβουνα κυπριακής παραγωγής!

6
Κάμπος

Είναι κυριολεκτικά ένας ολοπράσινος κάμπος. Βρίσκεται στη Λευκωσία και μπορείς να επεισκεφθείς την πλατεία του χωριού που είναι καλυμμένη από την άγρια φύση.

Είναι φυμισμένο για τα κεράζια του και για τα λουκούμια του γάμου! Το χωριό διασχίζει ένας ποταμός και οι κάτοικοι δημιούργησαν ένα πάρκο με πάπιες δίπλα του. Το καλοκαίρι είναι δροσερό και το χειμώνα θα βγάλεις απίστευτες selfies με χιόνια! 😉

Εσύ ποιο χωριό θέλεις να επισκεφθείς σύντομα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending