5 πράγματα που επιβάλλεται να ζήσει ο ΚΑΘΕ φοιτητής πριν αποφοιτήσει!

Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η φοιτητική ζωή λένε η καλύτερη περίοδος που μπορεί να ζήσει ο κάθε άνθρωπος. Βρίσκεσαι στην κατάλληλη ηλικία, διψάς για εμπειρίες και περιπέτεια, χρειάζεσαι την ανεξαρτησία σου και την… τσέπη των γονιών σου – ο καλύτερος συνδυασμός.

Σαν γνήσιος φοιτητής λοιπόν πρέπει να ζήσεις και κάποιες καταστάσεις που μπορεί να μην ζουν όλοι οι φοιτητές, όμως θα κάνουν τη φοιτητική σου ζωή αξέχαστη και αλησμόνητη σε όλη σου τη ζωή.

Δες τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις:

1Να μείνεις μάθημα

Αν μείνεις 1 – 2 μαθήματα δεν χάθηκε ο κόσμος. Αντιθέτως είναι μια καλή ευκαιρία να νιώσεις πώς μοιάζει η αποτυχία (σχεδόν ανώδυνα).

Από την άλλη, με το να μείνεις μάθημα, έχεις ξανά την ευκαιρία να κατανοήσεις το μάθημα καλύτερα και να πάρεις καλύτερο βαθμό, παρά ένα καταϊδρωμένο 5άρι.

2Να κοιμηθείς για 20-24 ώρες σερί

Η φοιτητική ζωή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις τις αντοχές σου στον ύπνο. Έχεις δοκιμάσει ποτέ πόσες ώρες αντέχεις να κοιμάσαι;

Κάν’ το όσο είσαι φοιτητής, γιατί μετά από το πανεπιστήμιο δεν θα σου ξαναδοθεί τέτοια ευκαιρία.

3Να μείνεις ξάγρυπνος για ώρες

Βρίσκεσαι στην κατάλληλη ηλικία για Parties και Clubbing και αφού θα δοκιμάσεις τις αντοχές σου στον ύπνο, δοκίμασε τες και στην αϋπνία.

Πόσες ώρες αντέχεις ξάγρυπνος έστω και χωρίς πάρτι; Όταν θα αποφοιτήσεις και θα εργάζεσαι, θα μπορείς να το δοκιμάσεις αυτό; Όχι βέβαια!

4Βρωμιά παντού

Μπορείς σαν φοιτητής να εκμεταλλευτείς το ελαφρυντικό του “έχω διάβασμα” για να μην κάνεις απολύτως τίποτα, ούτε καν καθάρισμα.

Άφησε το κρεβάτι σου άστρωτο για λίγες μέρες, άσε τα πιάτα να στοιβάζονται στην βρύση και θα δεις θα νιώσεις πραγματικός φοιτητής!

5Να πας σε εξέταση αδιάβαστος

Έχεις διερωτηθεί ποτέ πώς νιώθει κάποιος που πάει σε εξέταση αδιάβαστος; Δεν θα ήταν κακό να το νιώσεις και αυτό -αν σου κοστίσει στο τέλος μην ανησυχείς.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το να μείνεις μάθημα έχει και τα καλά του. Ένας σωστός φοιτητής πρέπει να νιώσει όλα τα συναισθήματα! 😉

Συμφωνείς ή σου έρχεται κάτι άλλο που ξεχάσαμε;