fbpx

Αυτός είναι ο Πινόκιο των ποδοσφαιρικών γηπέδων!

‘Ολοι μας γνωρίζουμε τον Πινόκιο. Τον ξύλινο αυτόν ήρωα που σκαλεύτηκε από τον ξυλογλύπτη Geppetto στο παλιό ιταλικό παραμύθι του 1883 του Carlo Collodi. Ο ήρωας αυτός είχε μια ιδιαιτερότητα. Κάθε φορά που έλεγε ψέματα η μύτη του μεγάλωνε. Ως εδώ όμως με τα παραμύθια.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τον μεγαλύτερο ”Πινόκιο” των ποδοσφαιρικών γηπέδων παγκόσμια. Μπορεί η μύτη του να μην μεγάλωνε σαν του ήρωα των παιδικών μας χρόνων αλλά τα ψέματα του ήταν αμέτρητα.

 

Ο δικός μας ήρωας, γιατί περί ήρωα πρόκειται, ονομάζεται Carlos Henrique Raposo. Γεννήθηκε στην Βραζιλία το 1968 και όνειρο του ήταν να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής χωρίς να κουραστεί και να ιδρώσει καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν αγαπούσε τόσο το ποδόσφαιρο όσο την μεγάλη ζωή που ήθελε να κάνει σαν ποδοσφαιριστής.

Με μηδενικό ταλέντο αλλά με φοβερό μυαλό και με οξυδέρκεια που θα ζήλευε ο καθένας, ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του 80′. Χρησιμοποίησε το ταλέντο του στις δημόσιες σχέσεις και στα ψέματα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μπει στις παρέες του θρύλου της ”Σελεσάο” Romario.

Μέσα σε λίγο διάστημα γνώρισε κάποιους μάνατζερ και πήρε μεταγραφή σαν ελπιδοφόρος επιθετικός στην βραζιλιάνικη Botafogo. Υπέγραψε 3μηνο συμβόλαιο σαν δοκιμαστικός. Με την παρέλευση του τριμήνου μπήκε στην προπόνηση και για μην καταλάβουν ότι δεν ξέρει ούτε τι σχήμα έχει η μπάλα σκαρφίστηκε σοβαρό τραυματισμό στο οικογενειακό διπλό και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Στο διάστημα αυτό μιλούσε από το τηλέφωνο του γηπέδου στα αγγλικά με δήθεν ομάδες της Ευρώπης που ήθελαν να τον εντάξουν στην ομάδα τους. Προδόθηκε όμως από τον γιατρό της ομάδας που ήταν γνώστης την αγγλικής γλώσσας.

pitacodoblogueiro.com.br

Επόμενος σταθμός για τον Carlos η Flamengo, μετά η μεξικανική Puepla, η Vasco da Gama και η Fluminense. Σε κάθε ομάδα που πήγαινε πάντα κάποιο ψέμα σκεφτόταν για μην έρχεται σε επαφή με την μπάλα και καταλάβουν οτι δεν ήταν το ταλέντο που όλοι πίστευαν.

Κάποτε σε έναν άγωνα έτυχε ο προπονητής να τον σηκώσει για να περάσει σαν αλλαγή στον αγώνα. Το τέχνασμα που σκέφτηκε ήταν το εξής: Την ώρα που έκανε προθέρμανση παρατήρησε τους αντίπαλους φιλάθλους να βρίζουν τους συμπαίχτες του. Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει επεισόδιο.

Άρχισε να λογοφέρνει με τους οπαδούς και έτσι πριν προλάβει να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής τον τιμώρησε με αποβολή. Η απάντηση του στο γιατί το έκανε ήταν αφοπλιστική. ”Δεν δέχομαι να βρίζουν τους συμπαίχτες μου και τον πρόεδρο μου”. Το αποτέλεσμα της κίνησής του αυτής ήταν η αυτόματη ανανέωση συμβολαίου του για ένα εξάμηνο από τον πρόεδρο της ομάδας!

Αργότερα ο ”Πινόκιο” παρατήρησε ότι στην Ευρώπη έχουν πέραση οι λατινοαμερικανοί παίχτες και έτσι έπεισε την Γαλλική Ajaccio να του προσφέρει συμβόλαιο. Εκεί κατάφερε και έκανε 20 συμμετοχές οι οποίες ήταν όλες ολιγόλεπτες χώρις βέβαια να σκοράρει. Φεύγοντας από την Γαλλία ξαναγύρισε στην πατρίδα του όπου και πάλι άρχισε τα δικά του. Προσποιούμενος μυικούς τραυματισμούς και πολλές φορές ότι δεν ήταν στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης που ήθελε μιας και το παιχνίδι του βασιζόταν στην ταχύτητα του.

laguiadelvaron.com

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια από τα γεγονότα αμφισβητούνται όπως η μεταγραφή του στην Independiente την χρονιά που η ομάδα κέρδισε το Copa Libertadores. Η ομάδα είναι κατηγορηματική ότι ο Κάρλος δεν ήταν τότε μελος της όμως ο ίδιος δηλώνει ότι ήταν παρών. Κάποια άλλα περιστατικά βέβαια επιβεβαιώνονται από κάποιους συμπαίχτες του.

Στο τέλος της ”πλούσιας” αυτής 20ετής καριέρας του ο Carlos έγινε προσωπικός γυμναστής, στον μοναδικό τομέα του ποδοσφαίρου που ήταν πραγματικά καλός. Ο Carlos Henrique Raposo με τα ψέματά του και τα καμώματά του έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σαν τον επιθετικό που επί 20 χρόνια δεν έπαιξε ποτέ του 90λεπτο, δεν πέτυχε ποτέ του γκολ και κατάφερε να κοροϊδέψει την οποιαδήποτε ομάδα του πρόσφερε συμβόλαιο συνεργασίας.

Αν μη τι άλλο ένας σύγχρονος ”Πινόκιο”!

 

Δες επίσης: 3 μεγάλα ποδοσφαιρικά ντέρμπι που ίσως δεν γνωρίζετε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending