fbpx

Έτσι θα ήταν οι πόλεις της Κύπρου χωρίς τα χαρακτηριστικά τους μέρη και αξιοθέατα!

Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τις πόλεις μας χωρίς τα πασίγνωστα και αγαπημένα μας αξιοθέατα.

Ποιος θα μπορούσε να συνηθίσει μια Λάρνακα χωρίς τις Φοινικούδες ή μια Λευκωσία χωρίς την οδό Λήδρας;!

Ας  ρίξουμε μια ματιά σε μια άλλη Κύπρο (που ίσως μας φόβιζε):

 

1
Λάρνακα

Φαντάζεσαι μια Λάρνακα χωρίς ουσιαστικά το κεντρικότερο και αγαπημένο αξιοθέατο; Ο Δήμος το φαντάστηκε και μέχρι νεοτέρας η πλατεία θα έκλεινε λόγω τουριστικής ξενοδοχειακής ανάπτυξης της περιοχής!

Αυτόματα  με το κλείσιμο των Φοινικούδων, όλη η κίνηση της πόλης θα μεταφερόταν στην πλακόστρωτη πλατεία της πόλης και  κυρίως δίπλα στην Ερμού. Εκεί θα άρχιζε μια «μαύρη αγορά» για μια θέση στα cafe!

Και επειδή  ως λαός έχουμε “φοβερή υπομονή“, αν δεις να «πετούν» τραπεζάκια και καρέκλες πάνω σε καφκά, μεν σου φανεί περίεργο!

2
Λευκωσία

«Θύμα» των έργων θα ήταν τζιαι η Λήδρας! Τα έργα της τάφρου προς την πλατεία Σολωμού θα έχασκαν ακόμα  (με το άγαλμα του Δώρου Λοίζου να μας περιπαίζει όποτε έβρει ώρα!) γιατί εγινήκαν συνήθεια πλέον, και Δήμος αποφάσισε μετά από πιέσεις ότι θα τα  αφήκει έτσι!

Αλλά πλέον τα έργα θα προχωρούσαν τζιαι παρακάτω, αφού στα σχέδια θα ήταν και η ανάπλαση της Λήδρας. Έτσι, ο καθιερωμένος γυρός στην  πιο ξακουστή οδό της Λευκωσίας, μπαίνει στο συρτάρι για τα εγγόνια μας! Προς το παρόν ας βολευτούμε με την Μακαρίου – εν τζιαι πολλή μας!

3
Λεμεσός

Αγαπημένη και άγρυπνη Λεμεσός! Μέχρι τώρα  όμως,  μπορείς να φανταστείς μια Λεμεσό χωρίς τη Σαριπόπλου; Αν μια μέρα το αγαπημένο hot spot χιλιάδων Λεμεσιανών δεν υπήρχε;

Πρώτα απ’ ολα θα έχανες το στάνταρ μέρος που θα μπορούσες να βρεις ένα χαμένο πρόσωπο, γιατί είναι κοινό μυστικό ότι όπου και να είσαι, με όποιον και να είσαι, την νύχτα θα βρεθείτε στα ίδια μέρη!

Η πλατεία θα έκλεινε λοιπόν και στη  θέση της θα άνοιγε μια νέα γειτονιά, γεμάτη με καζίνο στα πλαίσια της ανάπτυξης της χώρας! (Και αν νομίζεις οτι έχω αρρωστημένη φαντασία, μάλλον δεν έχεις υπολογίσει καλά τον γνωστό «business man» της χώρας μας)!

4
Πάφος

Για το τέλος αφήσαμε την Πάφο. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε για την πόλη; Φυσικά το Λιμανάκι της πόλης με το περίφημο Κάστρο. Τι θα συνέβαινε αν το κάστρο έκλεινε λόγω έργων (για απροσδιόριστο διάστημα)  ή αν δεν υπήρχε καν στη συγκεκριμένη περιοχή;

Οι περισσότεροι θα εσυνέχιζαν τη βόλτα τους στο Λιμάνι, γιατί στο κάτω-κάτω μια «μάτσα ρότσες ένει» – όπως λένε αρκετοί! Και επειδή ως λαός όπως πάντα έχουμε την φλέβα του «παραμυθά», μόλις  τζιείνοι που έχουν ταβέρνες δουν τουρίστες θα αρκέψουν λαλούν την ιστορία της Κύπρου μας με 10 κατορθώματα παραπάνω!

Έτσι θα ήταν η Κύπρος μας σε ένα υποθετικό σενάριο. Θα σου άρεσε;

 

Δες επίσης: Quiz – Πόσο καλά ξέρεις τις πόλεις της Κύπρου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending