fbpx

Πλένεις τα δόντια σου μόνο μια φορά τη μέρα; Δες τι μπορεί να πάθεις!

Οι περισσότεροι από εμάς πλένουμε τα δόντια μας συνήθως κάθε πρωί και ξεχνάμε να φροντίσουμε τα δόντια μας σωστά και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας!

Με τις τόσες ασχολίες που έχουμε, αμελούμε το συστηματικό τους πλύσιμο με αποτέλεσμα να τα πλένουμε μόνο μια φορά την ημέρα… Πράγμα που είναι λάθος.

Μάθε γιατί και τι μπορεί να σου προκαλέσει:

Freepik.com

Αν το καλοσκεφτούμε, το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μόνο μια φορά την ημέρα, αμελώντας το δεύτερο βούρτσισμα, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες αφού τα υπολείμματα από πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό μένουν πάνω ή ανάμεσα στα δόντια μας.

Το πιο καταστροφικό είναι να πηγαίνουμε για ύπνο χωρίς να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Συγκεκριμένα, οδοντίατροι τονίζουν πως:

“Αν φάτε μια γλυκιά μπάρα ή ακόμα και σταφίδες πριν πάτε για ύπνο, τότε η ζάχαρη που έχουν είναι σαν ‘δώρο’ στα βακτήρια των δοντιών σας. Και αφήνετε αυτά τα βακτήρια να κάνουν πάρτι όλο το βράδυ στα δόντια σας”.

1
Τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν στα δόντια μας;

Freepik.com

1. Ο γνωστός οδοντίατρος Keith Arbeitman, DDS of Arbeitman & Shein Dentistry στο Manhattan, αναφέραι στο πρώτο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στα δόντια: την ουλίτιδα. Όταν λέμε ουλίτιδα, εννούμε την ασθένεια των ούλων που οδηγεί στην αιμορραγία τους κατά το βούρτσισμα ή κατά το μάσημα σκληρών τροφών.

2. Επιπλέον, παραμέληση της φροντίδας των δοντιών ευθύνεται και για τη δυσάρεστη αναπνοή. Σύμφωνα με έρευνες, το 65% του πληθυσμού έχει δυσάρεστη αναπνοή με συχνότερη αιτία την κακή υγιεινή των δοντιών.

3. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, η τακτική έλλειψη σωστού βουρτσίσματος, μπορεί να οδηγήσει και σε πέσιμο των δοντιών!

2
Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε υγιή δόντια;

Pexels.com/Mikhail Nilov
  • Να πλένουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα (πρωί, βράδυ)
  • Να χρησιμοποιούμε καθημερινά οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα
  • Να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Εσύ θα συνεχίσεις να πλένεις τα δόντια σου μόνο μια φορά τη μέρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending