fbpx

3 τρόποι να βρεις δουλειά αξιοποιώντας τα Social Media!

Όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας, θες να επιστρατεύσεις όλες σου τις δεξιότητες προκειμένου να προσληφθείς σε μία επιχείρηση. Συχνά όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι με τη συνήθη μέθοδο της «τυφλής» αποστολής βιογραφικών, δεν έρχονται και πολύ συχνά απαντήσεις.

Ακόμη και για τα σημεία που γνωρίζεις ότι είναι τα δυνατά σου, χρειάζεται να τα προωθήσεις με έναν πιο διαδραστικό τρόπο, ούτως ώστε να τα δείχνεις, και όχι απλά να τα αναφέρεις στο βιογραφικό.

Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;

Με τη χρήση των Κοινωνικών Δικτύων. Οι ωφέλειες τους είναι τόσες πολλές, που δεν πρέπει να περιορίζονται στο ψυχαγωγικό μέρος.

Μέσω των Κοινωνικών Δικτύων μπορείς να «κτίσεις» την εικόνα σου και να προβάλεις αυτά που μπορείς να κάνεις. Στα προφίλ που έχεις, μπορείς να δείχνεις περιστασιακά τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου και γιατί όχι να παρέχεις και κάποιες.

Ας δούμε 3 σημεία που μπορείς εύκολα να αξιοποιήσεις:

1
LinkedIn

Ο βασιλιάς των επαγγελματιών είναι το LinkedIn. Εκεί, δικτυώνεσαι με άτομα που σε ενδιαφέρουν και αλληλεπιδράς μαζί τους.

Μπορείς να γράψεις άρθρα – κάτι που συνίσταται, τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα, ή να διαμοιράσεις άρθρα από άλλες ιστοσελίδες με χρήσιμες πληροφορίες. Να γίνεις μέλος σε σημαντικά groups, ανταλλάσσοντας απόψεις. Και φυσικά, να κάνεις like σε ενδιαφέρουσες προτάσεις που διαμοιράζουν οι επαφές σου.

Η καθημερινή επαφή με το δίκτυο μόνο θετικά μπορεί να φέρει, γι’ αυτό αφιέρωσε κάποιες στιγμές της ημέρας εκεί.

Μπορεί η δουλειά των ονείρων σου να είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!

2
Facebook

Αν χρησιμοποιήσεις το Facebook λίγο διαφορετικά από τον τρόπο που συνήθως το κάνεις, επίσης μπορεί να σε βοηθήσει.

Και εδώ υπάρχουν σημαντικά groups που είναι ενεργά και που ανταλλάσσονται απόψεις. Αν γράφεις και σε κάποιο blog, ένα share θα εμφανίσει το κείμενο σε πολλά μάτια.

Αν έχεις στη λίστα των φίλων σου και κάποιους επιχειρηματίες που σε ενδιαφέρουν, ίσως να μην περάσεις απαρατήρητος

3
Blog

Το blog είναι ο προσωπικός σου χώρος. Πέρα από κείμενα, μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφικό υλικό ή βίντεο – που μπορεί να είναι και προσωπικό.

Είναι μια κατάλληλη βιτρίνα για τις δεξιότητες που έχεις. Μπορείς να δίνεις συμβουλές ή να δείχνεις πως φτιάχνεται κάτι. Να κρατάς πορτφόλιο ή να αναφέρεις τα projects που έχεις ολοκληρώσει.

Συν τοις άλλοις, αν σε ένα βιογραφικό αναφέρεις πως διαθέτεις ένα προσωπικό blog, αρκετά στελέχη εταιρειών θα μπουν έστω από περιέργεια να το δουν.

Ολοκληρώνοντας

Μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου εύκολα αναγνωρίσιμο αν εκμεταλλευτείς τα Κοινωνικά Δίκτυα.

Με σωστό υλικό, διασυνδέσεις και ανταλλαγή απόψεων, κτίζεις σταδιακά μια διαδικτυακή εικόνα.

Το StudentLife Jobs περιέχει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Αν ψάχνεις τη δουλειά των ονείρων σου, επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending