Οι 5 κύριοι λόγοι που προσπαθείς να χάσεις κιλά αλλά δεν τα καταφέρνεις!

Φοιτητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Κύπρου
amazonaws.com

Προσπαθείς τον τελευταίο καιρό να αλλάξεις προς το καλύτερο την εμφάνισή σου; Θες να κάνεις αλλαγές στο σώμα σου, με βάση τα κιλά σου;

Είτε μέσω της διατροφής που σου δίνει ο διατροφολόγος, είτε μόνος/η σου, η προσπάθειά σου δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Δες πιο κάτω τους κύριους λόγους που προσπαθείς να χάσεις κιλά αλλά δεν τα καταφέρνεις:

1Ακολουθείς μια κακή δίαιτα

Μπορεί να ακολουθείς τη δίαιτα που σου έδωσε ο διατροφολόγος, αλλά να μην βλέπεις κάποια διαφορά στο σώμα σου.

Γιατί; Ο λόγος μπορεί να είναι ότι η δίαιτα ίσως είναι υπερβολικά χαμηλή σε θερμίδες. Αποτέλεσμα αυτού, ο οργανισμός αντιδράει στο δραστικό ενεργειακό περιορισμό, κάνοντας οικονομία καύσεων και παραμένοντας στο ίδιο βάρος.

Από την άλλη, προσπαθείς να κάνεις μόνος/η σου δίαιτα, αλλά δεν βλέπεις διαφορά; Καλύτερα, συμβουλεύσου έναν ειδικό.

2Ίσως έχεις ορμονικά προβλήματα

charlottesbook.com

Μπορεί να ακολουθείς τη δίαιτα σου κατά γράμμα, όμως δεν χάνεις βάρος. Ένας παράγοντας είναι ο θυρεοειδής σου. Η υπολειτουργία του θυρεοειδή, οδηγεί στη μείωση του μεταβολισμού σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τον εξετάσεις άμεσα, αν γνωρίζεις πως υπάρχει ιστορικό του θυρεοειδούς στο οικογενειακό σου περιβάλλον.

3Απουσιάζει η άσκηση

Ο τρόπος ζωής που ακολουθείς, επηρεάζει άμεσα το βάρος σου. Αν έχεις μια καθιστική ζωή, δεν κινείσαι καθόλου και παράλληλα κάνεις παρασπονδίες στο φαγητό σου, τότε το να χάσεις κιλά είναι πολύ δύσκολο.

Η άσκηση βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σου.

4Τρως μεγάλες μερίδες φαγητού

Μπορεί ο διαιτολόγος να σου λέει 150 γραμμάρια κοτόπουλο, αλλά εσύ κάθεσαι και να τρως μια πιατέλα κοτόπουλο. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να αδυνατίσεις.

Άφθονα μπορείς να τρως τα λαχανικά όπως το μαρούλι. Τα ελαφριά φαγητά και όλα τα άλλα προσπάθησε να τα τρως με μέτρο.

5Πίνεις πολύ αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών (που συνήθως γίνεται όταν είσαι φοιτητής σε συνδυασμό με πίτσα), μπορεί να μην σταματήσει στην ηλικία των 24.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Fiorella DiCarlo, “Το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές και αυξάνει την απρόσεκτη διατροφή“. Γι’ αυτό είναι στο χέρι σου να το μειώσεις!

Κάνεις και ‘σύ κάτι άλλο εκτός από τα πιο πάνω; Προσπάθησε να τα περιορίσεις για να δεις διαφορά!