fbpx

Οι 5+1 πιο cool ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!

Το να σκέφτεσαι cool ποδοσφαιριστές είναι οτι πιο δύσκολο μπορείς να κάνεις. Είμαι σίγουρος πως μόνο στο άκουσμα της ατάκας “ποδοσφαιριστές με στυλ” θα σκέφτεσαι και εσύ όχι 1 αλλά 5-10 ποδοσφαιριστές ταυτόχρονα.

Υπήρξαν όμως και μέρικοι που είναι τόσο διαχρονικοί που θα υπήρχαν σε οποιαδήποτε λίστα με τους πιο κλασάτους γητευτές της μπάλας είδαμε ποτέ. Είναι ποδοσφαιριστές που απλά θαυμάζεις το στυλ τους τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να υποκλιθείς στο μεγαλείο τους.

Μέτα λοιπόν από μια έρευνα με τα κατορθώματα του καθενός σου παρουσιάζουμε 5+1 ποδοσφαιριστές – συνώνυμο της ποιότητας, της φινέτσας και της ποδοσφαιρικής γοητείας!

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
George Best

Ένα πανό που υπήρχε στο Old Trafford στο παρελθόν και πλέον έγινε κάτι σαν λαική σοφία έγραφε “Maradona good, Pele better, George Best“. Ο λόγος είναι πέρα για απλός.

Ο Βορειοιρλανδός ποδοσφαιριστής ανήκει σε εκείνη την μικρή κατηγορία ποδοσφαιριστών που πραγματικά γοήτευσαν τα πλήθη. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά την φυγή του από την United (όπου και βασικά τελείωσε η καριέρα του) και 12 χρόνια μετά τον θάνατο του ο κόσμος ακόμα τον θυμάται.

Ήταν, ακόμα, ο πρώτος ροκ σταρ-ποδοσφαιριστής αφού ο τρόπος ζωής του κάθε άλλο παρά ποδοσφαιριστή θύμιζε.

Γυναίκες, τσιγάρα και ποτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ζωής του μαζί με την δύναμη, την ταχύτητα και τις ντρίπλες ως ποδοσφαιριστής. Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε πως “Το 1969 παράτησα τις γυναίκες και το αλκοόλ – Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου!

2
Jay-Jay Okocha

Πως να μην είναι cool ένας ποδοσφαιριστής – αρτίστας; Ένας ποδοσφαιριστής που του έδωσαν 2 ονόματα (Jay – Jay) επειδή ήταν απίστευτα ταλαντούχος (δεν το λέμε εμείς, σύνθημα της Bolton είναι) και ένας λόγος από μόνος του να βλέπεις τα παιχνίδια των ομάδων που αγωνίστηκε.

Με κύρια χαρακτηριστικά την αυτοπεποίθηση, την δημιουργικότητα του σαν ποδοσφαιριστής και με όπλο την απίστευτη τεχνική του έκανε πράγματα πραγματικά αδιανόητα εντός αγωνιστικών χώρων!

Οι οπαδοί της Bolton ακόμα τον λατρεύουν, τρέλανε τους πολύ απαιτητικούς Γερμανούς στην Eintracht Frankfurt ενώ οι Τούρκοι της Fenerbahce και οι Γάλλοι της Paris Saint Germain ήταν πολύ τυχεροί που τον απόλαυσαν στα γήπεδα τους. Άσε που στην Γαλλία συνυπήρξε και με τον τρισμέγιστο Ronaldinho!

3
Xabi Alonso

Όταν έχεις στυλ, έχεις. Μέσα στο γήπεδο, έξω από αυτό αν είσαι κλασάτος, είσαι. Ένα τέτοιο παράδειγμα ποδοσφαιριστή είναι και ο Ισπανός (με Βασκική καταγωγή) μέσος της Bayern.

Έπαιξε στην Liverpool για 5 χρόνια, ακόμα τον μνημονεύουν. Άλλα 5 χρόνια ποδοσφαίρου στην Real Madrid και πολλές στιγμές για να θυμούνται οι los blancos. Από το 2014 είναι στην Γερμανία όπου και εκεί με το απαράμιλλο του στυλ ανάγκασε τους Γερμανούς να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Ο άνθρωπος έχει συλλογή με ρολόγια, έχασε παιχνίδι Champions League όσο ήταν στην Liverpool για να βρίσκεται κοντά στην γυναίκα του που πρόκειτο να γεννήσει το πρώτο τους παιδί ενώ όσο ήταν στο Merseyside κριτίκαρε την οικονομική πολιτική του τότε πρωθυπουργού, Gordon Brown.

4
Andrea Pirlo

Πάνω – κάτω τα ίδια που ισχύουν για τον Alonso ισχύουν και για τον Ιταλό μάγο. Τέτοια είναι η αύρα που κουβαλά που δημιουργήθηκε μπλουζάκι με την έκφραση “No Pirlo, no party” την οποία και θέαθηκε να φοράει.

Δεν γίνεται πιο cool απ’ αυτό. Είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που υποστηρίζει τόσο πολύ το μούσι του, είναι ο ποδοσφαιριστής που ενώ ετοιμαζόταν να παίξει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου έπαιζε Playstation (το οποίο δήλωσε πως είναι η καλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου μετά τον τροχό). Όπως καταλαβαίνεις ο άνθρωπος γεννήθηκε απίστευτα cool.

Και αγωνιστικά να το δεις, όμως, ο άνθρωπος είναι άρχοντας (όπως και οι υπόλοιποι αυτής της λίστας βεβαίως). Οι πάσες του, τα στημένα του, τα σουτ του και όλο το παρουσιαστικό του παραπέμπουν σε καλιτέχνη παρά σε ποδοσφαιριστή.

Ποιος άλλος χτύπησε πέναλτι α λα Panenka (μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Pirlo;) ενώ παιζόταν η πρόκριση σε ημιτελικά Euro;

5
Eric Cantona

Είναι ίσως το πιο θεϊκό δείγμα παικταρά που πάτησε στη γη. Ο απίστευτος Γάλλος ήξερε τόνους μπάλα αλλά είχε και μια τάση να είναι το κακό παιδί.

Δεν είναι τυχαίο που άλλαξε 7 ομάδες μέχρι να καταλήξει στην Manchester United όπου και έκτισε τον μύθο του. Δεν είναι, επίσης, καθόλου τυχαίο που πολλοί θυμούνται την κλωτσιά του στον οπαδό της Crystal Palace.

Είναι και τα 2 δείγματα της μεγάλης τρέλας που κουβαλούσε. Από την άλλη, όμως, ήταν τόσο αψεγάδιαστη η ευφυΐα που έδειχνε μέσα στο γήπεδο που δεν γινόταν να μην τον θαυμάσεις.

Είναι ο King Eric άλλωστε, με το αρχοντικό του στυλ, τα πανέμορφα τέρματα του, τις πανέξυπνες πάσες του και την τρέλα του. Τον αγαπάμε για όλα τα παραπάνω αφού αυτά τον κάνουν να ξεχωρίζει και να ανήκει στην πολύ μικρή λίστα με τους μύθους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

6
Johan Cruyff

Είναι ο άνθρωπος που επηρέασε το ποδόσφαιρο όσο κανένας άλλος. Χτίστηκε μια ολόκληρη αυτοκρατορία πάνω στις αρχές που δίδαξε ως ποδοσφαιριστής πρώτα και μετέπειτα ως προπονητής.

Ο Ajax της δεκαετίας του ’70, η “βασίλισσα χωρίς στέμμα” Ολλανδία του ’74 και η Barcelona των τελευταίων 10 χρόνων έχουν το δικό του στίγμα αφού πέρα από τα απίστευτα τεχνικά του χαρακτηριστικά, τα τέρματα, τις ντρίπλες του φρόντιζε να μιλά πολύ στο γήπεδο.

Έδινε συνεχώς οδηγίες, έβλεπε πολύ γήπεδο ενώ η στροφή του (που πατενταρίστηκε στο Μουντιάλ του 1974 απέναντι στην Σουηδία) έγινε το σήμα-κατατεθέν του.

Πέρα από κορυφαίος παίκτης όμως ήταν πανέξυπνος και εκτός γηπέδου. Ήταν ο πρώτος που απαίτησε οι ποδοσφαιριστές να είναι εξασφαλισμένοι οικονομικά με συμβόλαια και πριμ, ήταν ο πρώτος που κατάλαβε την αξία του μάρκετιγκ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο εξασφαλίζοντας την χορηγία της Puma ενώ την ίδια ώρα κάπνιζε (ακόμα και λίγη ώρα πριν τον αγώνα) και κατανάλωνε αρκετό αλκοόλ. Ήταν δικαιωματικά αυτό που λένε οι Άγγλοι, king of cool!

Ποιος ήταν ο πιο cool ποδοσφαιριστής για σένα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending