fbpx

Πανεπ. Λευκωσίας: Δεκάδες μαθητές «μπήκαν» στα παπούτσια των ανθρώπων του μάρκετινγκ

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα Μάρκετινγκ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη χρονιά Ημερίδα για το Μάρκετινγκ,που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείων, με τίτλο «Μπες στα παπούτσια των ανθρώπων του μάρκετινγκ για μια μέρα», που διοργάνωσε το Τμήμα Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις εγκαταστάσεις του στη Μακεδονίτισσα.

Οι σχεδόν τριπλάσιοι, σε σύγκριση με πέρυσι, μαθητές Λυκείων Παγκύπρια, καθώς και οι καθηγητές τους, έμαθαν τα μυστικά του μάρκετινγκ, παρακολούθησαν διαδραστικές διαλέξεις, συζήτησαν με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, ανακάλυψαν τον ρόλο του καταναλωτή στο σύγχρονο κόσμο και έλαβαν μέρος σε ομαδικό διαγωνισμό.

«Θα γίνετε Μάρκετερς για μια μέρα. Θα μπείτε στα παπούτσια των πραγματικών Μάρκετερς και που ξέρετε ίσως αυτό να είναι το μέλλον σας», τόνισε στους περισσότερους από 90 μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος στην ημερίδα, η Δρ. Ιωάννα Παπασολωμού, πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

1
Η ομιλήτρια επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια το μάρκετινγκ κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Τρανή απόδειξη είναι το γεγονός πως έχει περιληφθεί ως μάθημα διδακτέας ύλης των λυκείων στην Κύπρο. «Υπάρχει μια αυξημένη ανάγκη για πρόσληψη αποφοίτων στον τομέα του μάρκετινγκ από μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες εταιρείες. Πολλές από αυτές αποτείνονται στο Τμήμα μας αφού το πτυχίο στο Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι το μόνο στην Κύπρο που έχει αξιολογηθεί και αναγνωριστεί από το Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας (UK CIM), τον μεγαλύτερο επαγγελματικό οργανισμό Μάρκετινγκ στον κόσμο, με μέλη σε πάνω από 120 χώρες και εξεταστικά κέντρα σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο», υπέδειξε. Το UK CIM δίνει στους αποφοίτους του προγράμματος Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εξαιρέσεις από τους επαγγελματικούς τίτλους σπουδών που προσφέρει.

Στους μαθητές και στους καθηγητές τους, μίλησε επίσης ο κ. Γιώργος Ζερβίδης, Σύμβουλος Brand και Μάρκετινγκ, που όρισε το Μάρκετινγκ ως «τον εντοπισμό και την καταγραφή μιας ανάγκης στην αγορά και τη δημιουργία ενός προϊόντος ή υπηρεσίας για κάλυψη αυτής της ανάγκης με σκοπό το κέρδος». Αναφέρθηκε επίσης σε ορισμένα βασικά στοιχεία που περιστρέφονται γύρω από ένα προϊόν, όπως είναι η τιμή, η διανομή, η προώθηση, οι άνθρωποι, οι διαδικασίες και το περιβάλλον της επιχείρησης. Ανέλυσε τα χαρακτηριστικά ενός καλού επαγγελματία στο Μάρκετινγκ και ολοκλήρωσε υποδεικνύοντας τα γενικά καθήκοντα και τις ευθύνες αυτών που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα.

Στην Ημερίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επισημάνθηκε επίσης πως το Μάρκετινγκ είναι παντού, γύρω μας, ανοίγει δρόμους για εργοδότηση, για σταδιοδρομία σε όλους τους τομείς της οικονομίας, για ένα καλύτερο αύριο στην κοινωνία, ενώ όπως τονίσθηκε «ο σεβασμός προς τον πολίτη/πελάτη είναι η μόνη οδός επιτυχίας στο Μάρκετινγκ».

Οι μαθητές που παραβρέθηκαν στην Ημερίδα χωρίστηκαν σε ομάδες εργαστηρίωνκαι συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Μάρκετερ για μια μέρα», ενώ οι καθηγητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις πάνω σε διάφορες ενότητες του μάρκετινγκ. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφία 20% για το 1ο έτος των σπουδών τους, στην περίπτωση που θα αποφασίσουν να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending