fbpx

4 γεγονότα στη ζωή του Falcao που ίσως δεν γνωρίζεις!

Radamel Falcao Garcia Zarate, πιο γνωστός σαν Radamel Falcao ή απλά Falcao. Πρόκεται για την πιο ζωντανή απόδειξη πως ένας καλός επιθετικός δεν ξεχνά την τέχνη του αφού όσο και αν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, όσο και αν το αποτυχημένο του πέρασμα από την Αγγλία έκανε αρκετούς να νομίσουν πως τέλειωσε ποδοσφαιρικά, ο 31χρονος Κολομβιανός δίνει απαντήσεις φέτος με την φανέλα της Monaco.

Τον γνωρίσαμε το 2009 όταν πρωτοήρθε στην Ευρώπη για την Porto και από εκεί και πέρα η ιστορία του είναι λίγο – πολύ γνωστή. Υπάρχουν όμως και αρκετά πράγματα στην ζωή του πρώτου σκόρερ της εθνικής Κολομβίας που ίσως δεν γνωρίζεις. Εμείς μαζέψαμε 4 από αυτά και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες ποια είναι παρακάτω:

 

1
Έμπνευση από τη Βραζιλία

Το όνομα Falcao το πήρε από τον πατέρα του. Ποδοσφαιριστής και αυτός (αμυντικός) έδωσε στον γιο του το όνομα από τον Βραζιλιάνο μέσο των 80s, Falcao. Μάλιστα, ο Radamel Garcia ο μεγαλύτερος ήταν και οδηγός ταξί με τον νεαρό Radamel να πηγαίνει πολλές φορές στην προπόνηση με το κίτρινο ταξί του πατέρα του.

2
Φτάνει και από την Αγγλία

Ο “El Tigre” έχει καταγωγή και από την Αγγλία αφού ένας από τους προ – παππούδες του ήταν ο George King που καταγόταν από το Yorkshire και μετακόμισε στην Κολομβία το 1932 σαν λογιστής της εταιρείας United Fruit. Όταν ο νεαρός Radamel ήταν 13 ετών, ο πατέρας του πήγε στην αγγλική πρεσβεία και αιτήθηκε αγγλικό διαβατήριο για τον γιο του με την προοπτική πως αυτό θα τον βοηθούσε να πάρει πιο εύκολα μεταγραφή στην Ευρώπη. Τελικά η αίτηση του απορρίφθηκε.

3
Σπούδαζε δημοσιογραφία

Στα 19 του, ο Falcao μετακόμισε στην Αργεντινή και την ποδοσφαιρική υπερδύναμη της χώρας, River Plate. Όσο ήταν στους “μιλιονάριος” ο νεαρός Radamel σπούδαζε παράλληλα δημοσιογραφία.

4
Ο μόνος που κατέκτησε 2 συνεχόμενα Europa League με 2 διαφορετικές ομάδες!

Την περίοδο 2010-11 κατέκτησε τον δεύτερο τη τάξει θεσμό στην Ευρώπη με την φανέλα της Porto. Την περίοδο 2011-12 κατέκτησε ξανά το Europa League αυτή τη φορά με την φανέλα της Atletico Madrid. Μάλιστα και τις 2 σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 17 και 12 τέρματα αντίστοιχα με την πρώτη να αποτελεί και ρεκόρ σε διοργανώσεις της UEFA!

Εσύ ήξερες αυτά τα γεγονότα στη ζωή του Falcao;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending