fbpx

Δες πώς να διατηρείς “ζωντανή” την μπαταρία του κινητού σου!

Τα κινητά smartphones αποτελούν προέκταση του χεριού των νέων (νέοι ηλικίας 18-34) και είναι γι’ αυτούς το χρησιμότερο gadget για την καθημερινή επικοινωνία και ψυχαγωγία.

Ένα από τα βασικά προβλήματα των smartphones διαχρονικά όμως, είναι η σχετικά μικρή ζωή της μπαταρίας.

Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς, τόσο λιγότερο αντέχει η μπαταρία με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένεις χωρίς κινητό σε “κρίσιμες” στιγμές! Υπάρχουν ωστόσο μερικά tips για να κρατήσεις την μπαταρία του smartphone σου ζωντανή για περισσότερο χρόνο.

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Σβήσε τις δονήσεις

Μπορεί η λειτουργία της δόνησης να είναι ιδανική όταν είσαι σε μάθημα ή meeting εργασίας, αλλά είναι πολύ πιο απαιτητική όσο αφορά την μπαταρία, από όσο είναι το ringtone. Καλύτερα να αποφεύγεις να έχεις το κινητό σου στη ρύθμιση δόνησης πολλές ώρες της ημέρας και να επιλέξεις ένα ωραίο ringtone!

2
Μείωσε τη φωτεινότητα της οθόνης σου

Σίγουρα όλοι προτιμούν η φωτεινότητα της οθόνης τους να είναι στο maximum! Ειδικά αν παίζουν παιχνίδια ή βλέπουν φωτογραφίες. Όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη όμως, τόσο πιο γρήγορα αδειάζει την μπαταρία σου.

Άρα μια καλή πρακτική είναι να ρυθμίσεις την οθόνη σου στο auto – adjust ή όταν το επιτρέπει ο φωτισμός του χώρου να μειώνεις τη φωτεινότητα ακόμα και στο ελάχιστο.

3
Διέγραψε apps που δεν χρησιμοποιείς

Έχεις applications να τρέχουν στο background χωρίς να τα χρησιμοποιείς; Υπάρχουν apps που απλά σπαταλούν χώρο στη μνήμη του smartphone σου, αφού πλέον δεν σου είναι χρήσιμα;

Και οι 2 αυτές κατηγορίες, απλά σπαταλούν χωρίς κανένα λόγο τη δύναμη της μπαταρίας. Διέγραψε τα και πρόσφερε επιπλέον ζωή στην μπαταρία σου.

4
Σβήσε το Wi – Fi όταν δεν το χρειάζεσαι

Wi-fi, Bluetooth, Location και 3G/4G είναι πολύ απαιτητικές λειτουργίες που σπαταλούν σημαντικό κομμάτι της ζωής της μπαταρίας.

Όταν λοιπόν δεν τις χρησιμοποιείς, απενεργοποίησε τις και βοήθησε την μπαταρία του smartphone σου να μείνει ζωντανή για περισσότερο χρονικό διάστημα.

5
Κράτα το κινητό μακριά από τη ζέστη

Τα smartphones μισούν την ζέστη. Έτσι, για να κρατήσεις την μπαταρία ζωντανή, απέφυγε να το αφήνεις εκτεθειμένο στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα, μπορεί το τηλέφωνο σου να είναι “έξυπνο” και να ξέρει πότε να σταματήσει να φορτίζεται, αλλά αν το αφήσεις για πάρα πολλές ώρες στον φορτιστή, θα υπερθερμάνεις την μπαταρία, με αποτέλεσμα αργά αλλά σταθερά, να μειώσεις τη ζωή της.

6
Κράτα τo φορτισμένo τουλάχιστον στο 20%

Έρευνες έχουν αποδείξει πως ο καλύτερος τρόπος να φορτίσεις το smartphone σου είναι τα μικρά sessions κάθε φορά. Έτσι, όταν φορτίζεις την μπαταρία φρόντιζε να το κάνεις συχνά και για λίγη ώρα ώστε η πληρότητά της, να είναι μεταξύ 20%-80%.

Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσεις την μπαταρία σου αντέχει περισσότερο και δεν θα φθαρεί τόσο γρήγορα.

Σου φάνηκαν χρήσιμα τα πιο πάνω tips;

Βρες όλα τα προϊόντα τεχνολογίας στα καταστήματα Bionic!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending