fbpx

Πάνω από 3000 νέοι στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεολαίας | YO!fest 2017

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ γεμάτο ενέργεια, μουσική, γνώσεις και δραστηριότητες πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6-7 Φεβρουαρίου 2017 στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, το οποίο άνοιξε μαζικά τις πόρτες του στους Ευρωπαίους νέους.

Πάνω από 3000 νέοι από όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης συνυπήρξαν αρμονικά στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νεολαίας. Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και οι λειτουργοί του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ, εκπροσωπώντας την νεολαία της Κύπρου.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να φέρει κοντά νέους με διαφορετικές εμπειρίες από όλη την Ευρώπη, για να συζητήσουν βασικά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Ο στόχος αυτός επετεύχθη μέσα από ένα ευρύ φάσμα δημόσιων συζητήσεων και εργαστηρίων αλλά και με διάφορες πολιτικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες επικεντρώθηκαν σε έξι κύριες θεματικές:

1) Συμμετοχή: Πώς να οικοδομήσουμε μια πιο συμμετοχική Ευρώπη;

2) Ένταξη: Πώς να οικοδομήσουμε κοινωνίες δίκαιες και ανεκτικές για όλους;

3) Δικαιώματα: Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί πως οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα δικαιώματά τους;

4) Βιωσιμότητα: Πώς θα προχωρήσουμε στην αειφόρο ανάπτυξη σε οικονομικά και πολιτικά

συστήματα;

5) Ειρήνη: Τι πρέπει να αλλάξει για να διασφαλιστεί η ειρήνη στις σύγχρονες κοινωνίες;

6) Υγεία: Πώς μπορούμε να εξασφαλίσει το μέλλον της υγείας μας;

Τα πολύ χρήσιμα αποτελέσματα και συμπεράσματα που εξήχθησαν, παρουσιάστηκαν στην τελετή λήξης του φεστιβάλ ενώπιον εμπειρογνωμόνων και φορέων λήψης αποφάσεων, με στόχο την προώθηση τους σε διάφορους θεσμούς/φορείς, σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να συμβάλουν στην χάραξη πολιτικής και στρατηγικής για τα θέματα νεολαίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.yofest.eu

Η συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣυΝΚ συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending