fbpx

5 έξυπνοι τρόποι να ενθουσιάσεις το αφεντικό σου με τα Social Media!

Δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Κοινωνικά Δίκτυα. Κυρίως, τα μεγάλα στελέχη μιας εταιρείας που δηλώνουν ακόλουθοι της «παλιάς σχολής» προώθησης, δεν μπαίνουν στον κόπο να κοιτάξουν τις νέες προοπτικές. Τουλάχιστον, όχι οι ίδιοι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Αν παρουσιάσεις μια σειρά από μετρήσιμα αποτελέσματα, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ των Κοινωνικών Δικτύων. Και να κάνουν το αφεντικό σου πιο δεκτικό στη χρήση τους.

Εδώ παρουσιάζονται 5 τρόποι, που μπορούν να πείσουν τον κάθε διευθυντή ότι τα Κοινωνικά Δίκτυα αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους.

Ας τους δούμε:

1
Δείξε τους αριθμούς στις πλατφόρμες που θα έχεις παρουσία

Τα επιτυχημένα Κοινωνικά Δίκτυα χαρακτηρίζονται και «γίγαντες» λόγω των εκατομμυρίων χρηστών που έχουν. Ή των δισεκατομμυρίων, αν σκεφτούμε το Facebook.

Αν μιλάμε και με ποσοστά, πάνω από το 70% των Κύπριων ηλικίας 18 – 34 βρίσκονται στα Κοινωνικά Δίκτυα (ποσοστό από μεγάλη έρευνα του StudentLife, τα αποτελέσματα της οποίας μπορείς να κατεβάσεις εδώ).

Αν οι αριθμοί αυτοί παρουσιαστούν σωστά και με λεπτομέρεια, τότε είναι κάτι που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα αφεντικό.

2
Παρουσίασε μελέτες περίπτωσης

Η επιχειρηματολογία είναι πολύ σημαντική σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ειδικά στον χώρο εργασίας.

Κάθε μεγάλο στέλεχος, θέλει να βλέπει αποτελέσματα και όχι μόνο λόγια. Υπάρχουν τόσα και τόσα παραδείγματα μικρών και μεγάλων brands που με σωστή στρατηγική κατάφεραν να μεγαλώσουν την αναγνωρισιμότητά τους. Αν παρουσιάσεις πειστικά τις περιπτώσεις αυτές, μπορείς να αρχίσεις να κερδίζεις το ενδιαφέρον των αφεντικών.

Και ένα tip: Φρόντισε κάποιες από τις παρουσιάσεις να αφορούν ανταγωνιστές. Πιο εύκολα σε προσέχει κάποιος αν του παρουσιάσεις μελέτες για brands με το ίδιο αντικείμενο. Αν δουλεύει για εκείνους, πολύ πιθανόν να δουλέψει και για εσένα.

3
Φτιάξε ένα πλάνο προώθησης

Σε συνέχεια του πιο πάνω όπου αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα και η επιχειρηματολογία, έρχεται ένα καλό πλάνο προώθησης.

Δηλαδή μια στρατηγική με μετρήσιμους στόχους, χρονικό πλαίσιο και επιθυμητά αποτελέσματα.

Μπορείς να προτείνεις ένα πλάνο σύντομης διάρκειας, όπου θα δοκιμαστούν κάποιες τεχνικές. Αυτές, μπορεί να έχουν ως στόχο το οτιδήποτε: αύξηση πωλήσεων, αύξηση του traffic σε ιστοσελίδα, περισσότερες επισκέψεις σε κατάστημα κ.ο.κ.

Μπορείς να βάλεις και ένα μικρό ποσό ως επένδυση και να μετρήσεις μετά το κέρδος που θα έχει. Δύσκολα κανείς θα πει όχι σε ένα καλά δομημένο πλάνο που έχει πολλά περιθώρια επιτυχημένης υλοποίησης.

4
Κάνε συχνά απολογισμό

Στα Κοινωνικά Δίκτυα είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε αναφορές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στις αναφορές αυτές παρουσιάζουμε τι πήγε σωστά, τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, αν έχουν επιτευχθεί κάποιοι μικροί στόχοι, τι έπεται κλπ.

Φρόντισε σε λίγα λεπτά να παρουσιάζεις τις αναφορές αυτές στο αφεντικό για να το κρατάς ενήμερο (μην φτιάξεις μεγάλα slides, 4-5 είναι αρκετά). Αν μη τι άλλο θα το εκτιμήσει, ενώ αν δει και επιθυμητά αποτελέσματα, θα θέλει και εκείνος να συνεχίσεις!

Tip: Άφησε απ’ έξω τεχνικούς όρους που ενδεχομένως να μην τους κατανοήσει. Εδώ θέλεις μόνο το «ζουμί», αφού ο χρόνος και των δυο σας είναι πολύτιμος!

5
Βάλε κι άλλους στο παιχνίδι

Η ομαδική δουλειά είναι μεγάλο προσόν για μια εταιρεία. Κυρίως, όταν οικειοθελώς συμμετέχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που στηρίζουν την προσπάθειά σου.

Μπορείς π.χ. να ζητήσεις βοήθεια από τον γραφίστα για να σου ετοιμάσει τα γραφικά ή από το λογιστήριο για να βοηθήσει με κάποια έσοδα. Δεν θα παραλείψεις βέβαια στη συνάντηση με το αφεντικό να αναφέρεις ότι πήρες βοήθεια και από αλλού.

Εννοείται βέβαια ότι οι άλλες τους υποχρεώσεις δεν θα μείνουν πίσω λόγω της βοήθειας που έδωσαν. Γι’ αυτό μη ζητήσεις υπερβολικά πράγματα.

Ολοκληρώνοντας:

Στο παιχνίδι των Κοινωνικών Δικτύων μπορεί να μπει κάθε επιχειρηματίας, όσο «παλιάς» σχολής και να είναι. Φτάνει να παρουσιάσει με σωστό τρόπο επιχειρήματα που να δείχνουν με αριθμούς πόσο σημαντική δουλειά μπορούν να κάνουν.

Άφησε τη φαντασία σου να σε βοηθήσει!

 

Δες επίσης: Δες τι πρέπει να προσέξεις στα Social Media όταν ψάχνεις για δουλειά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending