fbpx

3 μοναδικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα Social Media στις σπουδές σου!

Οι δυνατότητες που προσφέρουν τα Social Media είναι πάρα πολλές. Δεν περιορίζονται στο ψυχαγωγικό μέρος, καθώς η σωστή χρήση τους μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιστάσεις.

Ασφαλώς και ο χώρος του φοιτητικού κόσμου έχει πολλά να αποκομίσει από το χώρο αυτό. Καθώς η πληροφόρηση αλλά και ο τρόπος διασύνδεσης είναι διάσπαρτα εκεί έξω, οι δυνατότητες που προσφέρουν στους φοιτητές είναι πάρα πολλές.

Γι’ αυτό δες 3 τρόπους που μπορούν αποδοτικά να χρησιμοποιηθούν από εσένα για να βελτιώσεις τις σπουδές σου:

 

1
Καλύτερη Συνεργασία

Η αλήθεια είναι πως με τα Social Media υπάρχει καλύτερη συνεργασία σε έρευνες, καθώς όλα τα μέλη μπορούν να συνεργάζονται ανά πάσα στιγμή από το χώρο τους.

Πριν κάποια χρόνια, δεν υπήρχε η δυνατότητα συνεργασίας χωρίς την προσωπική συνάντηση των μελών. Πλέον, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί εμπόδιο, καθώς η online συνομιλία εκμηδενίζει τις αποστάσεις.

Πολλές είναι και οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν αρκετά κρυφά groups, όπου μέλη είναι μόνο φοιτητές κάποιου project και μπορούν να συντονίζονται καλύτερα.

2
Δικτύωση

Το προτέρημα των Social Media είναι οι διασυνδέσεις που προσφέρουν. Η άμεση επαφή είτε με καθηγητές, είτε ακόμη με φοιτητές άλλων χωρών, ολοκληρώνει τη διαδικασία μάθησης μέσω ανταλλαγής απόψεων.

Σκέψου απλά πόσο καλύτερα μπορείς να μάθεις για ένα θέμα αν έρθεις σε επαφή με άτομα άλλων χωρών και αντιλήψεων!

Συν τοις άλλοις, ενισχύεται το networking ενός ατόμου, που μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση εργασίας.

Κυρίως στο LinkedIn, μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα δίκτυο από άτομα που έχουν σχέση με το αντικείμενο μελέτης του. Μετά μπορεί να αρχίσει την αλληλεπίδραση μαζί τους με το να ακολουθούν τις δημοσιεύσεις τους. Έτσι, κτίζονται σιγά-σιγά και πιο στενές σχέσεις.

3
Γνώση που φιλτράρεται

Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή. Στα Social Media υπάρχει υπερβολή και είναι διάσπαρτη. Ωστόσο, με προσεκτική και υπεύθυνη χρήση, μπορεί κανείς να βρει λογαριασμούς που πραγματικά έχουν ιδιαίτερα ποιοτικό περιεχόμενο.

Οι λογαριασμοί αυτοί μπορεί να είναι είτε προσωπικοί, είτε από οργανισμούς και οι αναρτήσεις που βγάζουν να έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Χρειάζεται απλά λίγο ψάξιμο.

Γενικότερα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που τα Κοινωνικά Δίκτυα βοηθάνε στον παραγωγικό τρόπο διαβάσματος. Κυρίως ο συντονισμός για ανταλλαγή απόψεων είναι ένα μεγάλο προσόν, που ήδη τυγχάνει εκμετάλλευσης.

Εσύ πώς θα τα χρησιμοποιούσες σ’ αυτό το κομμάτι της μελέτης;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending