fbpx

Έτσι θα περάσεις μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα (αλά κυπριακά)!

H καθαρά Δευτέρα έρχεται και ως Κυπραίοι, δεν νομίζω ότι χαιρόμαστε και τόσο πολύ, αφού Καθαρά Δευτέρα σημαίνει ότι θα μείνουμε μια ολόκληρη μέρα χωρίς κρέας!

Παρόλ’ αυτά, επιβάλλεται να τηρήσουμε τις παραδόσεις του τόπου μας και να τιμήσουμε το έθιμο, περνώντας την ημέρα μας ξέγνοιαστα και “καθαρά”.

Επειδή είναι γνωστόν ότι είμαστε και επίσημα “ο λαός της τελευταίας στιγμής“, μελετήσαμε, εντοπίσαμε και σου προτείνουμε 5 τόπους και ιδέες, για να είσαι προετοιμασμένος για τη μέρα αυτή!

Δες τους πιο κάτω:

1
Πάρκο – Δάσος

Σε όποια περιοχή της Κύπρου και να κατοικείτε, σίγουρα θα υπάρχει κοντά σας ένα πάρκο ή δάσος. Αν είσαστε από Λευκωσία για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε με τους συγγενείς σας στο πάρκο της Αθαλάσσας, να απλώσετε τα τραπεζομαντηλούθκια σας τζιαι να κάτσετε να φάτε ελιές, ντομάτες κτλ.

Ααα τζιαι αν έχετε τζιαι καμιά μαυροματού κοπέλα, τραγουδάτε της το “Δκυο ελιές τζιαι μια ντομάτα.. αγαπώ μια μαυρομμάτα!” Για να μπαίνουμε και στο μουσικό κλίμα της παράδοσης σιγά-σιγά! 😉

2
Βουνά

Αν πάλι σας αρέσει η ύπαιθρος αλλά έχετε ανάγκη από μια λίγο πιο μακρινή εξόρμηση, μπορείτε να μπείτε στα αυτοκίνητα για ένα trip στα όμορφα βουνά του νησιού!

Πλατάνια, Τρόοδος, Κακοπετριά είναι μερικές από τις ωραιότερες περιοχές για να τιμήσετε αυτή την μέρα με παραδοσιακά παιχνίδια. Προβλέπεται όμως να είναι ολίγον… ψώφος, γι’ αυτό εφοδιαστείτε με κουβέρτες, σακάκια, τρικά, μάλλενα κτλ.

3
Θάλασσα

Αν αντίθετα είσαστε θαλασσινοί Κυπραίοι και δεν μπορείτε να ζήσετε μέρα μακριά από τη θάλασσα, σας προτείνουμε πικ-νικ στις παραλίες.

Βέβαια αν έχετε ένα σόι 300 ατόμων και θα περάσετε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα, μην προτιμήσετε την παραλία, γιατί αν τα κοπελλούθκια σας πρόκειται να πετάξουν χαρταετούς, εν να γίνουν σούππα-λούμα τζιαι εν να τα βουράτε να μην πνιγούν!

4
Χωράφκια 

Αν θεωρείτε ότι το να κόψετε να πηγαίνετε στα βουνά, στα δάση και στις θάλασσες τέτοια μέρα είναι χάσιμο χρόνου, τότε μπορείτε να έβρετε την πιο κοντική χωράφα από το σπίτι σας και να κάτσετε να φάτε εκεί τα μαρούλια και τα αγγούρια σας!

Και αν διερωτάστε που θα βρείτε χωράφι, μην ανησυχείτε! Όπου πάεις τζιαι όπου σταθείς, η Κύπρος είναι γεμάτη χωράφκια. Μάλιστα, τείνει να γίνει η no 1 επιλογή για  τέτοιες μέρες.

5
Μέσα στην αυλή σου (τζιαι κανεί)

Αν τελικά βαρκέστε να ταράξετε από το σπίτι σας, (είναι λογικό ότι όπου δεν υπάρχει κρέας, δεν υπάρχει ούτε και χαρούμενος Κυπραίος) σας έχουμε την πιο απλή λύση! Δηλαδή πιο απλή δεν μπορούσε να γίνει.

Να μείνετε μέσα στην αυλή σας. Έχετε γρασίδι; Τότε μπορείτε να στρώσετε ένα σεντόνι στο κέντρο του γρασιδιού και να απολαύσετε την ημέρα, αγναντεύοντας τα κυπαρισσάκια σας, τις γλαστρούες σας και τις απλώστρες με τα ρούχα σας!

Όπως και όπου και να περάσετε την καθαρά Δευτέρα, σημασία έχει να την περάσετε όμορφα και κυρίως με άτομα που αγαπάτε!

Ελπίζουμε να έχουμε δώσει μερικές ιδέες! Καλά να περάσετε 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending