fbpx

5 στιγμές που χαρακτήρισαν τον Rainer Rauffmann!

Ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1997 και έγινε ένας από μας. Βαφτίστηκε Χριστιανός, παντρεύτηκε Κύπρια και δέθηκε με τον τόπο μας και την Ομόνοια όσο κανένας άλλος. Αγωνίστηκε άλλωστε και με την Εθνική μας 5 φορές σκοράροντας 3 τέρματα.

Με την φανέλα των πρασίνων, ήταν ο μόνος που απείλησε σοβαρά το ρεκόρ των 44 τερμάτων του Σωτήρη Καϊάφα της περιόδου 1976-77 σκοράροντας στην πρώτη του χρονιά 42 τέρματα. Είχε την χαρά να πανηγύρισει 2 πρωταθλήματα (2001, 2003) και ένα κύπελλο (2000) ενώ αναδείχτηκε 4 φορές πρώτος σκόρερ σκοράροντας συνολικά 192 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Η καριέρα του τρελο – Γερμανού έλαβε άδοξα τέλος όταν τραυματίστηκε σοβαρά τον Σεπτέμβριο του 2003 σε ένα παιχνίδι με την Δόξα Κατωκοπιάς.

Αυτή είναι εν συντομία η καριέρα του Rainer Μάρκου Rauffmann στην Κύπρο. Επειδή όμως οι εικόνες πάντα λένε καλύτερα την ιστορία, ψάξαμε και βρήκαμε 5 χαρακτηριστικές στιγμές του Γερμανού στην Κύπρο και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

1
Όταν χόρεψε στην βροχή!

Μέσα της περιόδου 2002-03 και η Ομόνοια παλέυει για τον τίτλο του πρωταθλητή με την Ανόρθωση. Κάθε παιχνίδι, κάθε τέρμα είναι πέρα για πέρα σημαντικό. Οι πράσινοι της Λευκωσίας ταξίδεψαν στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ και βρέθηκαν στο 36′ να προηγούνται με 0-2. Ισοφαρίστηκαν ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο και όλα έδειχναν πως θα αφήσουν στο Τσίρειο 2 πολύτιμους βαθμούς.

Στο τελευταίο λεπτό όμως και υπό καραρρακτώδη βροχή ο Rainer Rauffmann τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας των Λεμεσιανών και με πλασέ χάρισε πολύτιμη νίκη στους πράσινους. Η εικόνα του Γερμανού κανονιέρη να χορεύει στην βροχή με την κοντομάνικη και αργότερα ημίγυμνος είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές του δεσίματος του με την πράσινη κερκίδα.

2
Γκολάρα για highlights!

Δεύτερη αγωνιστική της περιόδου 1998-99. Η Ομόνοια φιλοξενεί την Ανόρθωση σε ένα ντέρμπι που δεν θα έκρινε τον πρωταθλητή αλλά θα έδινε ισχυρό ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει συνέχειας στον νικητή. Η “Μεγάλη Κυρία” προηγείτο 0-1 (σκόρερ ο Οκκάς) μέχρι το 89′ και όλα έδειχναν οτι θα έφευγε με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο από το Μακάρειο.

Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σε αυτό το σημείο ο Γερμανός πήρε την ομάδα του στους ώμους του και με ένα γκολ – ποίημα έσωσε τον βαθμό για την Ομόνοια. Από όλα τα τέρματα που σκόραρε ο Γερμανός στην Κύπρο, αυτό ήταν αναμφίβολα το καλύτερο του.

3
Έπαιζε πραγματικά για την φανέλα που φορούσε!

Έπαιζε ως επιθετικός. Δουλειά του ήταν να σκοράρει. Έτσι, θα σκεφτεί κάποιος πως δεν είχε ανάγκη να τρέξει πίσω να μαρκάρει. Αυτό ακριβώς έκανε όμως, ο 50αρης σήμερα, Γερμανός.

Σε ένα ντέρμπι αιωνίων, ο ΑΠΟΕΛ έβγαινε σε αντεπίθεση. 3 ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων με 2 της Ομόνοιας. Και όμως, ο τρελο Rauffmann με ταχύτητα σπρίντερ επέστρεψε από την επίθεση του και έσωσε την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση. Τέτοιες σκηνές ήταν που έβαλαν τον Κυπροποιημένο Γερμανό στις καρδιές των φίλων του τριφυλλιού. 

4
Το παιχνίδι που έκανε τα πάντα!

https://www.youtube.com/watch?v=0-4_w_KdERo

Από τα 3 τέρματα του αγώνα σκόραρε τα 2. Τίποτα το παράξενο θα σκεφτείς. Έβαλε και τα 2 τέρματα της Ομόνοιας. Λάθος! Ο Rauffmann είχε σημειώσει αυτογκόλ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ισοφαρίζοντας για τον ΑΠΟΕΛ το τέρμα του Κούλλη Μίτσιγγα στις αρχές του παιχνιδιού.

Οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής μπορούσε και να λυγίσει από το ψυχολογικό βάρος ενός αυτογκόλ σε ντέρμπι αιωνίων. Όχι όμως ο Γερμανός αρχικανονιέρης. Στο 87′ με ένα τέρμα trademark του Rauffmann, ένας από τους καλύτερους ξένους που ήρθε ποτέ στην Κύπρο, λύτρωσε την ομάδα του σημειώνοντας το 2-1. Παράλληλα, εξιλεώθηκε ο ίδιος, γεγονός που φαίνεται ιδιαίτερα στον έξαλλο πανηγυρισμό του!

5
Ένα πέναλτι, μια ιστορία!

Λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος της περιόδου 1997-98. Ομόνοια και Ανόρθωση παίζουν όλη την χρονιά σε ένα παιχνίδι αφού η Ανόρθωση ακόμα και με ισοπαλία κατακτά τον τίτλο ενώ οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκη. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου προηγούνται με 2-1 και κερδίζουν πέναλτι. Όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά σε μια νίκη τίτλου. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Rainer Rauffmann σε μια εποχή που η ατάκα από την σειρά “Παρά Πέντε” “Ο Rauffmann τζι’ ο Rauffmann” είναι διάσημη. Βλέπεις, ο Γερμανός ήταν πραγματικό πολυβόλο την συγκεκριμένη χρονία.

Το πιο κρίσιμο σουτ του όμως, η εκτέλεση του πέναλτι, σταμάτησε στα χέρια του Νίκου Παναγιώτου που κράτησε το 2-1. Όταν λίγο αργότερα, η Ανόρθωση ισοφάριζε σε 2-2 και άγγιζε τον τίτλο είχε ήδη δημιουργηθεί μια ιστορία που κυριαρχεί μέχρι σήμερα στα ποδοσφαιρικά στέκια: Αν έβαλε το πέναλτι ο Rauffmann…

Ποια στιγμή από την καριέρα του Γερμανού στην Κύπρο θυμάσαι πιο έντονα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending