fbpx

Παναθηναικός Πάφου: Η νεοσύστατη ακαδημία της επαρχίας που κλέβει τις εντυπώσεις!

Στην ποδοσφαιρομάνα Πάφο, υπάρχει μια ακαδημία που μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής και κλέβει τις εντυπώσεις για την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας αλλά και το ποδοσφαιρικό πλάνο που εφαρμόζει στην ανάπτυξη των δικών της ταλέντων. Η καλή δουλειά που πραγματοποιείται δεν άργησε να γίνει αντιληπτή από την πράσινη ΠΑΕ του Παναθηναικού, κάτι που φαίνεται και από την πρόσφατη πρόσκληση των υπευθύνων της ακαδημίας στα γραφεία της Παιανίας από τον κ.Βασίλη Κωνσταντίνου.

Απο την επίσκεψη των υπευθύνων της ακαδημίας της Πάφου στα γραφεία στην Παιανία.

Το προπονητικό team της ακαδημίας αποτελείται από τους πτυχιούχους γυμναστές Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Καραολή αλλά και από τον διπλωματούχο με UEFA C Στέλιο Νεοφυτίδη και τον Ντίνο Κωνσταντίνου.


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


To ποδοσφαιρικό πλάνο που ακολουθεί η παφίτικη ακαδημία είναι υπό την επίβλεψη του νέου τεχνικού διευθυντή των ακαδημίων του Παναθηναικού σε όλο τον κόσμο, του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, Τάκη Φύσσα. Σύντομα οι προπονητές της ακαδημίας αναμένεται να λάβουν μέρος σε σειρά σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου.

Και ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται την ακαδημία του Παναθηναικού.

Η καλή δουλειά που γίνεται στην Πάφο φαίνεται και από την κλήση πολλών μικρών ποδοσφαιριστών στις ομάδες επίλεκτων Κύπρου που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά ακαδημιών του Παναθηναικού στο Λουτράκι. Το τουρνουά θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Απρίλιο και θα συμμετέχουν ομάδες από τα πράσινα φυτώρια όλου του κόσμου, με την συνοδεία και των προπονητών της Πάφου.

Στο κλιμάκιο της Πάφου οι προπονήσεις γίνονται σε μικρά γρουπ προπόνησης και πάντα οι προπονήσεις είναι στοχευμένες, δηλαδή από το ζέσταμα μέχρι και το τελευταίο κομμάτι της προπόνησης, που είναι το παιχνίδι, οι προπονήσεις έχουν θέμα. Στόχος είναι το θέμα να εφαρμοστεί από τα παιδιά. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας!

Aπο το πρόγραμμα της ακαδημίας “Training With Parents”.

Ακολουθούν δηλώσεις των υπεύθυνων της ακαδημίας του Παναθηναικού στην Πάφο:

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: “Να σας ευχαριστήσω που μας δίνεται την ευκαιρία να μιλήσουμε. Βασικότερη αρχή που έχουμε στην ακαδημία μας είναι να δίνουμε ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και να αγωνίζονται όλα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος που λαμβάνουμε μέρος, σε όσο μπορούμε ισόποσα μέρη χρόνου και σε πολύ ανταγωνιστικούς ρυθμούς έτσι ώστε να τα βοηθήσουμε να αναπτυχθούν σαν ποδοσφαιριστές και να κερδίσουν περισσότερες εμπειρίες. Ποτέ δεν έχουμε γνώμονα τα αποτέλεσματα και δεν μας ενδιαφέρουν οι νίκες και οι ήττες παρα μόνο η συμμετοχή των παιδιών στο άθλημα.”

Για την συμμετοχή της ακαδημίας στο τουρνουά στο Λουτράκι ανέφερε οτι “Όσο ο επίσημος Παναθηναικός υπάρχει και διοργανώνει το τουρνουά στην Ελλάδα εμείς θα το στηρίζουμε έμπρακτα. Στόχος μας στο φετινό τουρνουά είναι η πρώτη μας επαφή με ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, η συμμετοχή των παιδιών που θα πάνε στην Ελλάδα και να αποκτήσουν όσες πιο πολλές και όμορφες εμπειρίες γίνεται.”

Ιωάννης Καραολής: “Ένας ακόμη βασικός στόχος της ακαδημίας μας είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν πραγματικά το ποδόσφαιρο, να τα φέρουμε κοντά στον υγιεινό τρόπο ζωής και στον σωστό τρόπο εκγύμνασης. Επίσης, θέλουμε να φέρουμε όσα περισσότερα παιδιά κοντά στο άθλημα και να βοηθήσουμε στην διαμόρφωση σωστού χαρακτήρα και να ξέρουμε οτι αύριο η κοινωνία μας θα απαρτίζεται από καλύτερους ανθρώπους. Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Παναθηναικός που είναι πάντα δίπλα μας, μας στηρίζει σε ότι θέλουμε, παρακολουθεί συνεχώς τα παιδιά μας με συχνές επισκέψεις στην Κύπρο από υπεύθυνους στην Ελλάδα και με τα skills tournaments που διοργανώνονται κάθε χρόνο και είναι στελεχωμένα με scouters και προπονητές καταξιωμένους απο τα κλιμάκια της Ελλάδας αλλά και την επιμόρφωση με σεμινάρια που προσφέρει στους προπονητές της ακαδημίας μας.”

Απο την επίσκεψη του συντονιστή δικτύου κ.Σταμάτη Αργύρη

Η σελίδα της ακαδημίας του Παναθηναικού στη Πάφο στο Facebook


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


Δες επίσης: Τα ποδοσφαιρικά πλάνα ανάπτυξης ποδοσφαιριστών και η Κύπρος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending