fbpx

Αυτή είναι η πιο αντιαθλητική ενέργεια που έγινε ποτέ!

Βλέπουμε πολλές φορές, είτε ζωντανά στο γήπεδο ή μέσω τηλεόρασης, φάσεις με σκληρά φάουλ, διεκδικήσεις που πολλές φορές ξεπερνούν το όριο του fair play και επικίνδυνα μαρκαρίσματα. Κανένα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έκανε ο Harald Toni Schumacher στον Patrick Battiston στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1982.


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


Η ιστορία πάει κάπως έτσι:

 

Στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης που διεξαγόταν στο Sanchez Pizjuan της Σεβίλλης, ο Battiston δέχτηκε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Michel Platini. Μπαλιά που τον έβγαλε μόνο απέναντι από τον Γερμανό τερματοφύλακα που ξεκίνησε την έξοδο του. Ο Γάλλος αμυντικός πλάσαρε τον Schumacher και ενώ ο Γερμανός είχε όλο το χρόνο του κόσμου να αποφύγει τον Battiston, αντί αυτού έπεσε πάνω του προτάσσοντας το γόνατο του στο πρόσωπο του άτυχου Γάλλου.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο 25χρονος, τότε, Γάλλος να σωριαστεί στο έδαφος (με τον Platini να δηλώνει αργότερα πως ήταν χλωμός, χωρίς παλμό και έμοιαζε πεθαμένος), να χάσει 2 δόντια, να σπάσει 3 πλευρά και μέχρι σήμερα να έχει πονοκεφάλους και πόνους στην πλάτη!

Το συγκλονιστικό της όλης υπόθεσης ήταν πως ο Schumacher έμοιαζε μάλλον ατάραχος, περιμένοντας απλά να εκτελέσει το ελέυθερο από την άκρη της μικρής περιοχής. Αργότερα, ο Γερμανός τερματοφύλακας δήλωσε πως ήταν η μόνη περίπτωση στη ζωή του που ένιωσε δειλός ενώ η δήλωση του, όταν πληροφορήθηκε για την ζημιά που έκανε στον Γάλλο, οτι “Θα πληρώσω για τα δόντια” εξόργισε το γαλλικό κοινό. Μάλιστα, σε δημοσκόπηση που έγινε χρόνια αργότερα, οι Γάλλοι ανακήρυξαν τον Harald Schumacher ως τον μεγαλύτερο εχθρό της Γαλλίας μετά τον Αδόλφο Χίτλερ!

goal.com

Όσο για τον Battiston, μόλις πριν μερικά χρόνια είδε μέσω βίντεο την σύγκρουση ενώ δεν κρατά κακία στον Γερμανό. “Πρόσεξα από την αρχή του παιχνιδιού πως ο Schumacher ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Τον έχω συγχωρέσει…Ήταν ένα συμβάν την ώρα του παιχνιδιού, δεν θα μάθουμε ποτέ αν ήταν σκόπιμο ή όχι…

Για την ιστορία, το παιχνίδι τελείωσε στο ισόπαλο 3-3 με την πρόκριση να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Schumacher, που έπρεπε να αποβληθεί στην φάση με τον Battiston, έγινε ήρωας για την νάσιοναλμανσαφτ αφού απόκρουσε 2 πέναλτι και η χώρα του επικράτησε με 5-4.

Το συμβάν έμεινε στην ιστορία σαν η “Η τραγωδία της Σεβίλλης”!


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


Δες επίσης: Η ιστορία του Sebastian Deisler και το δίδαγμα της!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending