Διάλεξε τα σωστά γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου!

Fashion Blogger

Tα γυαλιά ηλίου είναι αδιαμφισβήτητα ένα αξεσουάρ το οποίο μπορεί να απογειώσει το look σου και να δώσει στυλ στην εμφάνισή σου!

Έλα όμως, που η αγορά των κατάλληλων γυαλιών ηλίου δεν είναι η ευκολότερη μιας και η αγορά έχει τεράστια γκάμα. Σίγουρα δεν ταιριάζουν στο κάθε πρόσωπο όλα τα στυλ γυαλιών.

Γι’ αυτό κι εγώ ετοίμασα ένα guide που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν περισσότερο ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

Δες πιο κάτω:

1Οβάλ πρόσωπο

Αν διαθέτεις οβάλ πρόσωπο τότε είσαι από τους τυχερούς μιας και μπορείς να επενδύσεις σε όλα τα στυλ γυαλιών ηλίου αφού ταιριάζουν τα πάντα στο πρόσωπό σου!

Είτε επιλέξεις round γυαλιά είτε cat-eye, είτε τετράγωνα, να ξέρεις ότι όλα σου πάνε! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το πλάτος τους να μην ξεπερνά το πλάτος του προσώπου σου και να συμβαδίζει με αυτό.

2Στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε γυαλιά γεωμετρικά και επιβλητικά με έντονα κοψίματα και γωνίες. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις την αίσθηση ότι έχεις μακρύτερο πρόσωπο με ζυγωματικά κι έτσι θα εξισορροπηθεί το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σου.

3Τετράγωνο πρόσωπο

Αν ανήκεις σε αυτούς με τετράγωνο σχήμα προσώπου τότε πρέπει να ποντάρεις σε γυαλιά ηλίου με στρογγυλό ή οβάλ φακό και να αποφύγεις τους λεπτούς, μακρόστενους και τετραγωνισμένους σκελετούς με έντονες γωνίες αφού δεν κολακεύουν καθόλου το πρόσωπο σου και τονίζουν ακόμα περισσότερο το τετράγωνο πρόσωπό σου.

4Μακρόστενο πρόσωπο

Αν έχει μακρόστενο πρόσωπο, τότε η ιδανική επιλογή είναι τα στρογγυλά ή οβάλ γυαλιά ηλίου με μεγάλο βάθος και πλάτος. Τα συγκεκριμένα γυαλιά δίνουν extra πλάτος στο πρόσωπό σου και έτσι ισορροπούνται τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Τέλος, πόνταρε σε γυαλιά ηλίου με λεπτή γέφυρα για να μην υπερτονίζουν την μύτη σου.

5Τριγωνικό πρόσωπο

Αν έχεις τριγωνικό πρόσωπο, δηλαδή πλατύ μέτωπο και πιο στενό το κάτω μέρος του προσώπου σου, τότε να επενδύσεις σε γυαλιά ηλίου που θα δώσουν πλάτος στα μάτια σου που είναι το μέσο του προσώπου, για να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο άκρα. Προτίμησε γυαλιά με τετράγωνο σκελετό αφού προσθέτουν συμμετρία στο πρόσωπο σου.

Εσένα τι σχήμα έχει το πρόσωπό σου;

 


Διάβασε επίσης: Θα τολμούσες να φορέσεις τα γυαλιά ηλίου
που σχεδίασε η Rihanna;