fbpx

DIY: Δημιούργησε εύκολα το δικό σου “μαρτάκι”!

Ναι, ο Μάρτης έφτασε και ο ερχομός της άνοιξης δεν παύει να μας γεμίζει χαρά, αισιοδοξία και θετική ενέργεια! Όπως και κάθε Μάρτη, έτσι και φέτος είμαστε πιστοί στις παραδόσεις και θα φορέσουμε το δικό μας «μάρτη» για ένα ολόκληρο μήνα!

Το έθιμο αυτό ξεκίνησε από πολύ παλιά και διαρκεί μέχρι και σήμερα. Τα παιδιά φορούσαν τον “Μάρτη” από την αρχή ως το τέλος του μήνα με σκοπό να “προστατευτούν” από τον ήλιο. Στο τέλος του μήνα το πετούσαν στις τριανταφυλλιές για να το πάρουν τα χελιδόνια και να χτίσουν με αυτό τις φωλιές τους.

Και επειδή λένε “βάλε Μάρτη μην καείς” θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας “μάρτη” με πολύ εύκολο τρόπο!

Θα χρειαστείτε:

  • άσπρη και κόκκινη κλωστή
  • κλωστή κατάλληλη για μακραμέ (κούμπωμα για να κλείσει το βραχιόλι)
  • αξεσουάρ για διάκοσμηση

 

Δείτε εδώ βήμα – βήμα πώς να το φτιάξετε:

1
Στριφογυρίστε τις κλωστές 

Αρχικά πάρτε δύο κλώστες, μια κόκκινη και μια άσπρη. Στην συνέχεια πάρτε τις δυο άκριες και με την κίνηση των δακτύλων σας, στριφογυρίστε τις δύο κλωστές. Υπολογίστε τις κλωστές, αλλά να μην είναι ακριβώς πάνω στο χέρι σας, λίγο μακρύτερες για να μπορέσετε να κάνετε τον κόμπο στο τέλος!

2
Διακοσμήστε το

Διακοσμήστε το βραχιόλι σας όπως εσείς θέλετε, και στις άκριες δημιουργήστε τον κόμπο.

3
Κάντε τον κόμπο

Στο τελευταίο βήμα, δημιουργούμε με την κατάλληλη κλωστή τον κόμπο στο πίσω μέρος την τεχνική “μακραμέ” όπως ακριβώς δείχνουν οι εικόνες πιο πάνω. Παίρνουμε το βραχιόλι μας σταυρωτά και τοποθετούμε από πάνω την κλώστη με τις άκριες της να μην είναι ίσες (εικόνα 3).

Στη συνέχεια στριφογυρίζουμε την κλωστή από πάνω προς τα αριστερά. Μέτα παίρνουμε την υπόλοιπη κλωστή και την περνάμε μέσα από την καμπύλη τις κλωστής. Στο τέλος παίρνουμε τις δύο άκριες και τεντώνουμε.

Έτοιμο:

Δεν είναι πανεύκολο να φτιάξετε μόνες σας κι εσείς “Μάρτη”;

 


Διαβάστε επίσης: D.I.Y – Φτιάξε το δικό σου χειροποίητο κασκόλ χωρίς βελόνες μέσα σε 30 λεπτά!

2016-12-07_11-10-261

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending