fbpx

Όσα είδαμε και μάθαμε στην ενημερωτική ημερίδα για το Erasmus+ !

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Erasmus+ Info Day” στις 15 Μαρτίου, στο προαύλιο του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία, όπου συμμετείχαν οι πιο δραστηριοποιημένοι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί (NGOs) για θέματα Κινητικότητας Νέων στην Κύπρο.

Ανάμεσά τους: οι ομάδες PlanBe, Plan it Be it, Erasmus Student Network (ESN), Yeu Cyprus, Youth Dynamics, Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ), Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Πολλοί νέοι, φοιτητές και μη, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των οργανισμών για να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα προγράμματα Erasmus+, καθώς και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι προσφέρονται ποικίλα προγράμματα ως προς τη διάρκεια, μερικά μάλιστα διαρκούν μόνο 10 ημέρες ενώ άλλα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 1 χρόνο.

Η ηλικία δεν χρειάζεται να σε απασχολεί, καθώς πολλά από αυτά μπορείς να τα κάνεις μέχρι και τα 30 σου!

Επίσης, οι επισκέπτες μπορούσαν να ψηφίσουν την αφίσα που θέλουν να στείλει η Κύπρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την αφίσα προώθησης του Erasmus+.

1
Το σίγουρο είναι πως οι νέοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα προγράμματα

Ο λόγος; Τους προσφέρουν εμπειρίες, τους βοηθούν στην επαγγελματική τους κατάρτιση και γενικότερα διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Σημαντική φυσικά, θεωρείται και η συμβολή των πιο πάνω οργανισμών, όπως και η διοργάνωση παρόμοιων events.

Photo Credits: Κωνσταντίνος Χρήστου

Εσύ έχεις κάνει Erasmus+ ή το προγραμματίζεις; 

 

Δες επίσης: Οι 5+1 λόγοι που τα προγράμματα ανταλλαγής νέων ERASMUS+ αρέσουν σε κάθε φοιτητή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending