fbpx

Αγγελική Γαλιατσάτου: “Ο αθλητισμός προσφέρει μοναδικά συναισθήματα!”

Η Αγγελική Γαλιατσάτου, είναι αυτό που λέμε “γεννημένη αθλήτρια”. Παίζοντας καλαθόσφαιρα από μωρό παιδί στη γειτονιά της στην Ελλάδα, η μοίρα αλλά και το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus την έφεραν πέρσι στην Κύπρο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και ήταν μέλος της ομάδας καλαθόσφαιρας.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, την ζητήσαμε να μας παραχωρήσει συνέντευξη σχετικά με την εμπειρία της στο νησί αλλά και την καλαθόσφαιρα γενικότερα.

Δες όλα όσα μας είπε παρακάτω:

 

Αγγελική, καταρχάς, πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Λέγομαι Αγγελική – Κεφαλλονιά Γαλιατσάτου και είμαι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιο συγκεκριμένα του τμήματος μάρκετινγκ. Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε εδώ και χρόνια ενώ παράλληλα με τις προπονήσεις της ομάδα που παίζω, πηγαίνω σε γήπεδα και κρατάω στατιστικά σε παιχνίδια εργασιακών πρωταθλημάτων μπάσκετ.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την καλαθόσφαιρα και πού αγωνίζεσαι τώρα;

Έτυχε να ξεκινήσω κατά λάθος και το λέω αυτό γιατί δεν είχα ζητήσει να γραφτώ σε κάποια ομάδα, απλά πήγαινα τα Σαββατοκύριακα σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ μαζί με τα αδέρφια μου. Μια μέρα ένας κύριος πέρασε από το μαγαζί του πατέρα μου και του είπε εάν έχει παιδιά να τα φέρει στον σύλλογο που είχαν και έτσι και έγινε.

Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να παίζω. Την φετινή σεζόν 2016-17 αγωνίστηκα με την ομάδα του Άγιου Θωμά στην κατηγορία της Β’ ε.σ.κ.α. Ήταν μία αγωνιστική περίοδο γεμάτη έντονα συναισθήματα χαράς και στενοχώριας και πολλής προσπάθειας απ όλη την ομάδα για να φτάσουμε στους στόχους μας. Έτσι είναι ο αθλητισμός γιατί τα συνδυάζει όλα και γι αυτό τον αγαπώ πολύ.

Πώς αποφάσισες να έρθεις στην Κύπρο;

Με αφορμή το πρόγραμμα Erasmus που προσφέρουν τα πανεπιστήμια βρήκα την ευκαίρια να μείνω κάπου για λίγο καιρό εκτός συνόρων, μαθαίνοντας νέους τρόπους ζωής και κουλτούρας. Δεν είχα πολλές επιλογές για να επιλέξω χώρες που να διαθέτουν αριθμό θέσεων πάνω από ένα άτομο διότι ήθελα να έρθω παρέα με μια πάρα πολύ καλή μου φίλη. Έτσι δήλωσα ενδιαφέρον για Τσεχία και Κύπρο. Και ευτυχώς που έγινε, έτσι γιατί γνωρίσαμε πολλά άτομα και φιλόξενα που μέχρι και σήμερα κρατάμε επαφές (Αθηνούι & Φλώρε φιλιά).

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να βρεις ένα συνδυασμό που να μην αφήνεις πίσω ούτε τις σπουδές σου που έχουν βέβαια προτεραιότητα αλλά ούτε και το χόμπι σου που μπορείς μέσα απ αυτό να ξεφεύγεις για λίγο από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Και ιδίως για κάτι που αγαπάς πολύ πάντα βρίσκεις χρόνο να το προσθέσεις στο πρόγραμμά σου.

Ποια είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή που συγκράτησες μέχρι σήμερα;

Αυτή που ξεχωρίζω μέχρι τώρα είναι η σεζόν 2014-15 διότι με την ομάδα που έπαιζα (Πεύκη – Α’ ε.σ.κ.α ) φτάσαμε μεχρι τον τελικό για την άνοδο στην Α2. Μπορεί να μην τα καταφέραμε να ανέβουμε αλλά εγώ προσωπικά δεν ειχα ξαναζήσει κάτι ανάλογο με τόσο κόσμο ανάμεσα τους και οι δικοί μου άνθρωποι να παρακολουθούν ένα συναρπαστικό αγώνα.

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο της καλαθόσφαιρας στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αλλά και στην Κύπρο γενικότερα;

Ο ανταγωνισμός δεν είναι αρκετά μεγάλος και εύκολα ξεχωρίζεις ποιο πανεπιστήμιο είναι το φαβορί. Αυτό πιθανόν συμβαίνει γιατί δεν είναι πολυ διαδεδομένο ως άθλημα, κυρίως το γυναικείο μπάσκετ, με αποτέλεσμα το επίπεδο των ομάδων να μην είναι τόσο ανταγωνιστικό.

Μπορείς να κάνεις σύγκριση με την Ελλάδα;

Στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα είναι πιο ανταγωνιστικά, εαν σκεφτούμε ότι μόνο η Αθήνα εχει πληθυσμό 5 εκατ. τότε σίγουρα υπάρχουν πιο πολλές ομάδες και κατηγορίες, οι οποίες προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στο πρωτάθλημα ώστε να ανεβούν κατηγορία χρόνο με τον χρόνο.

Τι θα ήθελες περισσότερο να αλλάξει ως προς το καλύτερο στην καλαθόσφαιρα;

Αυτό που με στενοχωρεί ιδιαίτερα είναι η απάθης στάση του κόσμου ως προς το γυναικείο μπάσκετ και γενικά στα γυναικεία αθλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να γεμίζουν ανεξαιρέτως φύλου τα γήπεδα διότι έτσι δείχνουν την αγάπη προς το άθλημα.

Τέλος, ποια συμβουλή θα έδινες σε άλλους φοιτητές – αθλητές;

Η συμβουλή μου είναι να ασχολούνται οι φοιτητές με τον αθλητισμό γιατί σου προσφέρει μοναδικά συναισθήματα αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις.

Ευχαριστούμε την Αγγελική και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

 

Δες επίσης: Ίνγκριτ Ακαθιώτη: “Το γήπεδο του μπάσκετ είναι σαν το σπίτι μου”!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
19,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending