fbpx

Όσα έγιναν όταν η ΑΦΗΣ συνάντησε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου!

Ποιος είπε πως η ανακύκλωση μπαταριών δεν μπορεί να είναι διασκεδαστική; Η ομάδα της ΑΦΗΣ επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τετάρτη 28 Μαρτίου και μαζί με τους φοιτητές απέδειξαν ότι μπορεί να είναι!

Αν και λογικά θα το γνωρίζετε, η ΑΦΗΣ Κύπρος είναι ο οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είναι υπεύθυνος στην Κύπρο για τη συλλογή και ανακύκλωση των μπαταριών (βάρους μέχρι 2 κιλά).

Οι νέοι, είμαστε η ομάδα που κάνει μεγάλη χρήση φορητών συσκευών, άρα έχουμε και μεγάλη ευθύνη να παίρνουμε τις μπαταρίες αυτών των συσκευών για ανακύκλωση!

Ας δούμε τι έγινε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου:

1
Παιχνίδι και ενημέρωση

Οι φοιτητές καλούνταν να παίξουν το Memory Game της ΑΦΗΣ και να ταιριάξουν τα ζεύγη εικόνων μεταξύ τους. Οι εικόνες του παιχνιδιού είχαν ως θέμα την ανακύκλωση μπαταριών και τις επιβλαβείς συνέπειες της μη σωστής απόρριψης των άδειων μπαταριών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, και προέρχονταν από τη διαφήμιση της ΑΦΗΣ που μπορείς να δεις ΕΔΩ!

Η ανταπόκριση των φοιτητών για το παιχνίδι ήταν πολύ μεγάλη καθώς και το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν για την ΑΦΗΣ, το έργο της και την ανακύκλωση μπαταριών.

2
Διαγωνισμός για όλους

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση για μια φωτογραφική Fujifilm Instax Mini 8. Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Αγγελική Πέτρου κάνοντας δική της τη φωτογραφική!

3
Τα οφέλη της ανακύκλωσης

Στόχος της ενέργειας ήταν οι φοιτητές να αντιληφθούν τα οφέλη που προκύπτουν από το να παίρνει κάποιος τις μπαταρίες του στον πλησιέστερο κάδο της ΑΦΗΣ, και παράλληλα τις αρνητικές συνέπειες αν τις πετά στον κάλαθο ή στο περιβάλλον.

4
Το mobile app για την ανακύκλωση στην Κύπρο

Επιπλέον, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το mobile app ReCYcling CY, το οποίο δίνει όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία ανακύκλωσης, όπως πού βρίσκεται ο πλησιέστερος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών, σε υπενθυμίζει για την ημέρα συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών κ.ά.

Σε όλα τα πανεπιστήμια υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών! Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα έχεις μάθημα, πάρε τις μπαταρίες που έχεις μαζεμένες στο σπίτι!

Παίξε τώρα το Quiz: Βρες τι μπαταρίες χρησιμοποιεί η κάθε συσκευή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending