fbpx

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει κανείς για να δει την αγαπημένη του ομάδα; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να την δει να αγωνίζεται; Οι μεγάλες μετακινήσεις οπαδών πάντοτε προκαλούσαν τεράστιο δέος για τους αντιπάλους.

Σήμερα θα αναφερθούμε στην μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σε ποια άλλη χώρα θα μπορούσε να είχε γίνει εκτός από την ποδοσφαιρομάνα Βραζιλία;

Στην χώρα του καφέ το ποδόσφαιρο, βλέπεις, λατρεύεται σαν “Θεός”. Μπορεί να μην ανακαλύφθηκε σ’αυτή, μπορεί να μην προωθήθηκε απ’ αυτή όμως ήταν αυτή που του έδωσε την μαγεία που έχει σήμερα και αποκαλείται επάξια “βασιλιάς των σπορ”.

dw.com

Ήταν Δεκέμβριος του 1976. Το πρωτάθλημα έφτανε στην τελευταία του στροφή και τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο. Μέσα από δύο ημιτελικούς αγώνες θα έβγαινε το ζευγάρι του τελικού. Έτσι ήταν το σύστημα διεξαγωγής στην Βραζιλία τότε.

Τα ζευγάρια ήταν τα εξής: Fluminense – Corinthians και Internacional – Atletico Mineiro. Το Fluminense – Corinthians είχε οριστεί να διεξαχθεί στο θρυλικό Maracana στις 5 του Δεκέμβρη του 1976, ημέρα Κυριακή.

eirinika.gr

Οι δύο ισχυροί άντρες των ομάδων συναντήθηκαν κάνοντας κοινές δηλώσεις για το παιχνίδι. Tότε ο πρόεδρος της Corinthians ζήτησε 80 χιλιάδες εισιτήρια για τον αγώνα λέγοντας μάλιστα oτι θα τα προπληρώσει.

Ακολούθησε “πόλεμος” δηλώσεων μεταξύ των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να “δυναμιτίσουν” το κλίμα λίγες μέρες πριν τον αγώνα. Τελικά οι “Timao” πήραν 52 χιλιάδες μαγικά χαρτάκια. Δύο μέρες πριν τον αγώνα, ημέρα Παρασκευή, άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων τα οποία εξαντλήθηκαν εντός 3 ωρών από την μανία των φιλάθλων να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους.

Το ταξίδι ξεκίνησε. Πάνω από 80 χιλιάδες οπαδοί της Corinthians κάλυψαν τα 450 χιλιόμετρα της απόστασης μεταξύ Rio de Janeiro – Sao Paolo για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Εκτιμήσεις της τότε εποχής αναφέρουν ότι οι οπαδοί μετακινήθηκαν με οποιοδήποτε δυνατό μέσο μεταφοράς. Λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα και πλοία χρησιμοποιήθηκαν. Μάλιστα ορισμένοι μέχρι και με το ωτοστόπ έκαναν προσπάθησαν να φτάσουν στο Rio. Πραγματική εκδήλωση αγάπης και λατρείας.

sombrero.gr

Οι πλατείες, οι δρόμοι, τα πάρκα, τα μπαρ και όλα τα μαγαζία στο Rio “πλημμύρισαν” από τους οπάδους της Corinthians. Πολλοί από αυτούς έψαχναν μέχρι και την τελευταία στιγμή διακαώς ένα εισιτήριο που θα τους φέρει μέσα στο γήπεδο.

Οι πύλες του “Maracana” άνοιξαν τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και πλήθος κόσμου ήταν στις εισόδους για να εισέλθει εντός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν 146.043 οπαδοί. Ανεπίσημα ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 160 χιλιάδες!

Στην εξέδρα της Corinthians στριμώχθηκαν πάνω από 70 χιλιάδες οπαδοί αν συνυπολογιστούν και τα μικρά παιδιά, για να εμψυχώσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Σκεφτείτε μια ολόκληρη πόλη να “μεταναστεύει” για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Πραγματικά ΜΑΓΙΚΟ!

Αυτή λοιπόν ήταν η μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην ιστορία του “βασιλία των σπορ” μέχρι και σήμερα! Για την ιστορία να σημειώσουμε οτι η Corinthians, αν και ήταν το αουτσαίντερ απέναντι στη Fluminense κατάφερει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό κερδίζοντας στα πέναλτι, αφού το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν ισόπαλο 1-1.

Τέλος, παρ’ όλο τον όγκο των οπαδών δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια εκτός από μερικές συμπλοκές μικρής διάρκειας κάποιων ανεγκέφαλων.

Άραγε εσείς θα κάνατε κάτι παρόμοιο για την αγαπημένη σας ομάδα;

 

Δες επίσης: Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία της Vegalta Sendai!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending