fbpx

Οι επικρατέστεροι φετινοί προορισμοί διακοπών (ανάμεσα τους και η Κύπρος)!

Κοντεύει καλοκαίρι, άνοιξε ο καιρός και θες να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου να πας ένα ωραίο ταξιδάκι, είτε μόνος σου είτε με παρέα.

Ψάχνεις πού μπορείς να περάσεις φέτος τις διακοπές σου και δεν ξέρεις πού να πας;

Δες εδώ τους επικρατέστερους φετινούς προορισμούς διακοπών που σου προτείνουμε (σύμφωνα με το νέο report του World Travel & Tourism Council):

 

1
Ισλανδία:

Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία, τις Νήσους Φερόες και την Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 332.529 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2016, και πρωτεύουσά της το Ρέικιαβικ.

Η Ισλανδία είναι το 18ο νησί σε έκταση στον κόσμο, και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μετά τη Μεγάλη Βρετανία.

O τουρισμός της Ισλανδίας, αναπτύσσεται ο τουρισμός βάση αλματωδώς, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να συσσωρεύσει επάνω από το κρύο, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Ο τουρισμός δαπανών στο τοπικό νόμισμα αυξήθηκαν κατά 27,5% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το WTTC. Αυτό ενίσχυσε την τοπική οικονομία, η οποία αυξήθηκε κατά σχεδόν 5% το περασμένο έτος, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

2
Μεξικό:

Το Μεξικό είναι χώρα του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής. Το επίσημο όνομά της είναι Estados Unidos Mexicanos (Ηνωμένες Μεξικανικές Πολιτείες). Βρέχεται από τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό.

Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Μεξικάνικης Χερσονήσου που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική. Συνορεύει βόρεια με τις ΗΠΑ,  νοτιοανατολικά με τη Γουατεμάλα και τη Μπελίζ.

Έχει έκταση 1.972.549 τ.χλμ. και πληθυσμό 121.005.815 κατοίκους σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2015. Πρωτεύουσα είναι η πόλη του Μεξικού. Ο τουρισμός στο Μεξικό που κινείται  μπροστά, με δαπάνες των ξένων τουριστών χτύπημα 382 δισεκατομμύρια πέσος (20,1 δισεκ $) το 2016.

3
Κύπρος:

Η Κύπρος βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, και οι τουριστικές δαπάνες έχουν εκτιναχθεί κατά 17% πέρυσι σε σχεδόν 2,6 δις ευρώ.

Οι τουρίστες επιλέγουν την Κύπρο διότι θεωρούν ότι είναι μια σχετικά ασφαλής χώρα, σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς που έχουν βιώσει μια απόκλιση από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συγκριτικά ο τουρισμός στην Γαλλία, μειώθηκε κατά μόλις πάνω από το 7% το περασμένο έτος μετά από μια σειρά επιθέσεων, σύμφωνα με το CNN.

4
Αζερμπαϊτζάν:

Το Αζερμπαϊτζάν είναι χώρα στην περιοχή του Καυκάσου και έχει έκταση 86.600 τ. χλμ. και πληθυσμό 9.705.600 κατοίκους σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016.

Πρωτεύουσα είναι το Μπακού και η επίσημη της γλώσσα είναι η αζερική ή αζερμπαϊτζανική (τούρκικη γλώσσα). Συνορεύει με τη Ρωσία, την Αρμενία, το Ιράν, τη Γεωργία και την Τουρκία.

Εσύ πού σκέφτεσαι να περάσεις τις φετινές σου καλοκαιρινές διακοπές; 😉

Δες επίσης: 5 λόγοι που θα ζήσεις αξέχαστες διακοπές αν ταξιδέψεις στην Ιταλία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending