fbpx

5+1 ζευγάρια ποδοσφαιριστών που μισούν ο ένας τον άλλον!

Ο αθλητισμός είναι ίσως η μόνη δύναμη στον κόσμο ικανη να γεννήσει όλα τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος. Παράλληλα, εξαιτίας ακριβώς αυτης της έκρηξης συναισθημάτων, λένε πολύ σωστά, πως ο αθλητισμός (και το ποδόσφαιρο στην δική μας περίπτωση) ενώνει!

Επειδή όμως και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, είναι πολλές οι φορές που ο θυμός κυριαρχεί στις σχέσεις με τους συνάδελφους τους. Κάπως έτσι, πέρασαν ήδη στην ιστορία πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πραγματικά μίσησαν (ή εξακολουθούν να μισούν) ο ένας τον άλλον.

Εμείς μαζέψαμε 5+1 ξεχωριστές περιπτώσεις, 5+1 ζεύγη ποδοσφαιριστών που μισούν ο ένας τον άλλον και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Patrick Vieira – Roy Keane

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Premier League ήταν ουσιαστικά υπόθεση δυο αλόγων: της Manchester United και της Arsenal. Η μάχη αυτή αποτυπώθηκε όσο καμιά άλλη μέσα από τα πρόσωπα 2 εμβληματικών μορφών των 2 ομάδων, του Roy Keane και του Patrick Vieira!

Η μεγάλη τους κόντρα ξεκίνησε το 2005 με το περίφημο περιστατικό στη φυσούνα του Highbury. Ο Vieira, σύμφωνα πάντα με ισχυρισμούς των “κόκκινων διαβόλων”, επιτέθηκε λεκτικά στον Gary Neville με τον Γάλλο να ισχυρίζεται πως απλά του έκανε παρατηρήσεις για ένα δυνατό τάκλιν που έκανε στον Pires στο ματς του Old Trafford.

O Roy Keane αντέδρασε θέλοντας να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του και κάπου εδώ ξεκίνησε μια κόντρα που συγκλονίζει μέχρι και σήμερα! Εξάλλου, από τότε, δεν υπήρξε άλλη κόντρα τόσο έντονη στην Premier League!

Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια, η διαμάχη Keane – Vieira έγινε ντοκιμαντέρ από το Sky Sports με τους 2 πάντως να τονίζουν ότι πάντα σέβονταν και εκτιμούσαν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των αντιπάλων τους.

2
Zlatan Ibrahimovic – Rafael van der Vaart

Τον Άυγουστο του 2004 η Σουηδία αντιμετώπισε την Ολλανδία σε φιλικό παιχνίδι μόλις ένα μήνα μετά το Euro που οι οράνιε είχαν αποκλείσει τους Σουηδούς στα προημιτελικά. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο 5ο λεπτό, ο Zlatan Ibrahimovic τραυμάτισε στον αστράγαλο τον συμπαίκτη του, τότε, στον Ajax, Rafael van der Vaart.

Ο αρχηγός, τότε, του Ajax θεώρησε πως ο Ibra τον τραυμάτισε σκόπιμα, δεν δέχτηκε την απολογία του Σουηδού και η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει στον Αίαντα. Τότε ήταν που ο προπονητής της ολλανδικής ομάδας, Ronald Koeman, κάλεσε τους 2 παίκτες σε συνάντηση με τον van der Vaart να επιμένει οτι ο Σουηδός είχε προσχεδιασμένο να τον τραυματίσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη του Zlatan που, όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία του, απάντησε “Δεν σε τραυμάτισα σκόπιμα και το ξέρεις. Αν με ξανακατηγορήσεις θα σου σπάσω και τα 2 πόδια και αυτή την φορά θα είναι σκόπιμο!

Από τότε μέχρι και σήμερα, οι σχέσεις των 2 είναι ανύπαρκτες!

3
Oliver Kahn – Jens Lehmann

Η αντιπαλότητα των 2 μεγάλων Γερμανών τερματοφυλάκων είναι ίσως η πιο ήπια αυτής της λίστας. Όλα ξεκίνησαν το 2006 πριν το Μουντιάλ που θα φιλοξενούσε η χώρα της μπύρας και των λουκάνικων.

Ο Jens Lehmann, τερματοφύλακας της Arsenal τότε, ήταν σχεδόν μόνιμα στη σκιά του Oliver Kahn στην Εθνική. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όμως, ο προπονητής της νασιοναλμανσαφτ, Jurgen Klinsmann έκρινε πως ο Lehmann ήταν σε καλύτερη κατάσταση δίνοντας του την φανέλα του βασικού τερματοφύλακα.

Όπως είναι κατανοητο, o Kahn έμεινε δυσαρεστημένος, με τις σχέσεις των 2 ανδρών να μην είναι και οι καλύτερες. Πάντως, στα προημιτελικά όπου η Γερμανία αντιμετώπισε την Αργεντινή, όταν το ματς πήγε στη διαδικασία των πέναλτι, ο Kahn έσφιξε το χέρι του Lehmann λέγοντας του “Τώρα είναι η ευκαιρία σου. Κάνε αυτό που πρέπει!“.

4
Didier Zokora – Emre

Τον Απρίλη του 2012 έλαβε χώρα στη Τουρκία ένα περιστατικό που κέντρισε τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Σε ένα αγώνα Trabzonspor – Fenerbahce ο Emre φώναξε στον Didier Zokora “γαμημένε νέγρε” κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Τούρκος να τιμωρηθεί με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών. Η τιμωρία θεωρήθηκε μικρή (η αναμενόμενη ήταν από 4-8 αγωνιστικές) ειδικά από τους μαύρους ποδοσφαιριστές προκαλώντας αντιδράσεις.

Και αφού προφανώς ο Zokora δεν έμεινε ικανοποιημένος από την τιμωρία του Emre, στον επόμενο αγώνα ανάμεσα στις 2 ομάδες αρνήθηκε την καθιερωμένη χειραψία με τον Τούρκο πριν το παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια, επίσης, του αγώνα, ο Ιβοριανός έκανε ένα πολύ δυνατό φάουλ στον Emre, φάουλ που θεωρήθηκε από τα μίντια σαν η εκδίκηση του μέσου της Trabzonspor.

Οι σχέσεις, πάντως, των 2 δεν έχουν φτιάξει από τότε με το συμβάν να θεωρείται σαν μια από τις χειρότερες ενδείξεις ρατσισμού των τελευταίων χρόνων.

5
Luis Suarez – Patrice Evra

Μιλώντας για ρατσισμό, η μάστιγα αυτή που κατατρώει τον αθλητισμό ήταν η ρίζα και αυτής της έχθρας!

Τον Οκτώβρη του 2011, η Liverpool αντιμετώπισε την Manchester United, στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Αγγλίας με την έχθρα των 2 ομάδων να είναι γνωστή ανα το παγκόσμιο.

Σε αυτή την έχθρα προστέθηκε άλλο ένα λιθαράκι όταν ο Luis Suarez αποκάλεσε τον Evra “νέγρο” επανειλημμένα.

Το περιστατικό έλαβε μεγάλες διαστάσεις στο νησί με τον επιθετικό της Liverpool, τότε, να αρνείται τον πιο πάνω ισχυρισμό τονίζοντας πως  ο διάλογος με τον Γάλλο έγινε στα ισπανικά με την λέξη στην μητρική του γλώσσα να μην έχει τον ίδιο αντίκτυπο όπως τα αγγλικά.

Τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, ο Suarez τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 αγωνιστικών και πρόστιμο 40 χιλιάδων αγγλικών λιρών. Τον Φεβρουάριο του 2012, οι 2 ομάδες συναντήθηκαν για τον δεύτερο γύρο στο Old Trafford. Ήταν η πρώτη φορά μετά το συμβάν που Suarez και Evra θα έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Ουρουγουανός επιθετικός αγνόησε τον Evra και την καθιερωμένη χειραψία με την κόντρα των 2 ανδρών να μην τελειώνει μέχρι και σήμερα!

6
Teddy Sheringham – Andy Cole

Ακούγεται παράξενο 2 ποδοσφαιριστές που ήταν συμπάικτες για 4 χρόνια και αποτέλεσαν ένα πολύ ταιριαστό δίδυμο στην Manchester United να μην αντάλλαξαν ποτέ λέξη μεταξύ τους! Και όμως αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση των Teddy Sheringham και Andy Cole.

Όλα ξεκίνησαν το 1995 σε ένα παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας και όταν ο Sheringham ήταν ακόμα στην Totenham. Σε ένα φιλικό, λοιπόν, με την Ουρουγουάη και γύρω στο 70ο λεπτό ο Cole ήταν έτοιμος να κάνει ντεμπούτο με την Εθνική περνώντας ως αλλαγή στην θέση του Sheringham.

Ο Sheringham απλά πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου χωρίς να χαιρετήσει τον Cole κάτι που δυσαρέστησε τον μετέπειτα συμπαίκτη του αφού όπως ισχυρίστηκε “ο Sheringham με έκανε να αισθανθώ τιποτένιος”

Η παραπάνω κίνηση είχε ως αποτέλεσμα για 22 χρόνια ο Cole να μισεί τον Sheringhmam  περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο, όπως είπε!

Εσύ, ποια κόντρα θυμάσαι πιο έντονα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending