Ο φοιτητής – καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Κουμής μας εξηγεί την αγάπη του για το μπάσκετ!

Sports Enthusiast

Ο Μιχάλης Κουμής αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του κυπριακού μπάσκετ αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του αγωνίστηκε σε All Star Game ενώ διαπρέπει με την φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας. Παράλληλα, είναι φοιτητής, γεγονός που όπως σε όλους τους φοιτητές – αθλητές, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στον αγώνα του για την καταξίωση.

Δες παρακάτω όλα όσα μας είπε:

 

Γεια σου Μιχάλη, καταρχάς, με τι ασχολείσαι στη ζωή σου;

Την σεζόν που διανύουμε ασχολούμαι επαγγελματικά με την καλαθόσφαιρα και αγωνίζομαι στην Α.Ε.Κ Λάρνακας. Ταυτόχρονα είμαι πρωτοετής φοιτητής φυσιοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την καλαθόσφαιρα και πού αγωνίζεσαι τώρα;

Η αγάπη μου με την πορτοκαλί θεά ήρθε σε ηλικία 15 χρονών όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Οι προπονητές που συνεργάστηκα εκεί με βοήθησαν να αγαπήσω το άθλημα. Δεν άργησα να συνδεθώ και να γίνω ένα μαζί του. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και σωστής καθοδήγησης κατάφερα να αγωνίζομαι τώρα στην Α.Ε.Κ Λάρνακας.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές;

Σιγουρα δεν είναι ότι πιο εύκολο να συνδυάζεις τις φοιτητικές σου υποχρεώσεις με την καλαθόσφαιρα.

Ο συνδυασμός αυτός χρειάζεται αρκετές θυσίες, όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις, τίποτε δεν μπορεί να σε εμποδίσει.

Ποια είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή που συγκράτησες μέχρι σήμερα;

Αν και έχω αρκετές στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με την καλαθόσφαιρα, ξεχωριστές στιγμές για μένα είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο All Star Game και στην Εθνική Ομάδα.

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο της καλαθόσφαιρας στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αλλά και στην Κύπρο γενικότερα;

Αναμφισβήτητα το επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό τουλάχιστον για φέτος, αλλά μου φαίνεται πολύ λογικό αφού στο πρωτάθλημα συμμετέχουν μόνο 5 πανεπιστήμια. Πρέπει όμως να βρεθούν τρόποι να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα αφού έχουμε και άλλα πανεπιστήμια που δεν συμμετέχουν.

Πιστεύεις πως υπάρχει αρκετή κάλυψη της καλαθόσφαιρας από τα μέσα ενημέρωσης;

Δεν μπορώ να πάρω θέση για το πώς ήταν παλαιότερα η κατάσταση μπορώ να πω όμως με βεβαιότητα ότι την τελευταία διετία υπάρχει μια μεγάλη πρόοδος από ένα συγκεκριμένο site το οποίο προβάλει καθημερινώς νέα γεγονότα που συμβαίνουν εντός αλλά και εκτός Κύπρου.

Επίσης, αξιόλογη προσπάθεια κάνει η Κυπριακή Ομοσπονδία αφού με την συνεργασία της με άλλες τηλεοπτικές εταιρίες έχει καταφέρει να προβάλει αρκετούς αγώνες της πρώτης αλλά και της δεύτερης κατηγορίας.

Τι θα ήθελες περισσότερο να αλλάξει ως προς το καλύτερο;

Εδώ και χρόνια στόχος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας και διάφορων φορέων είναι να μειώσουν την συμμετοχή των ξένων παιχτών στο κυπριακό πρωτάθλημα έτσι ώστε να βοηθήσουν τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Με αυτό θα βοηθήσουν ιστορικά σωματεία της δεύτερης κατηγορίας τα όποια βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τέλος θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο δικό μας πρωτάθλημα αφού έχουμε μείνει μόνο 6 ομάδες.

Τέλος μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές;

H δική μου συμβουλή είναι να είναι πάντα προγραμματισμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία τους εμφανιστεί.

Να έχουν πάντα πίστη στους εαυτούς τους και μόνο με σκληρή δουλειά και υπομονή θα πετύχουν τους στόχους τους.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

 

Δες επίσης: Κωνσταντίνος Παυλίδης: “Όσα εμπόδια και να βρεις, πάντα υπάρχει τρόπος να τα υπερπηδήσεις!”