fbpx

Γνωρίσαμε τη Χρυσταλλένη Τρικωμίτη που μας μίλησε για την αγάπη της για τη γυμναστική!

Τη γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια μέσα από τις συνεχείς επιτυχίες της στον αθλητικό τομέα και συγκεκριμένα στο χώρο της ρυθμικής γυμναστικής. Μαθήτρια τότε, μοίραζε τον καθημερινό της χρόνο ανάμεσα στο σχολείο, τις προπονήσεις και την καθημερινή ζωή.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιτυχίες έρχονταν συνεχώς. Σήμερα τη βρίσκουμε στη Λάρνακα να επιτελεί κοινωνικό έργο μπορούμε να πούμε, διευθύνοντας το Σωματείο “Ανδρέας Τρικωμίτης και μέσω αυτού να προωθεί τη ρυθμική γυμναστική στο ευρύ κοινό.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι δήλωσε στη συνέντευξη της η αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Χρυσταλλένη Τρικωμίτη.

Δες τι μας είπε παρακάτω:

 

Πρωταθλήτρια, προπονήτρια, αλήθεια, πόσο εύκολο είναι σήμερα να τα συνδυάζει μια κοπέλα όλα αυτά;

Αισθάνομαι τυχερή που καταξιώθηκα σαν Πρωταθλήτρια στην Ρυθμική Γυμναστική με συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και με 5 μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Επιπλέον αισθάνομαι ευλογημένη που έχω μια οικογένεια που με στήριξε σε όλες μου τις προσπάθειες. Έχω αξιωθεί, επίσης, να σπουδάσω Νομική στην Αγγλία και να γραφτώ στο δυναμικό των δικηγόρων Κύπρου.

Όμως η μεγάλη μου αγάπη που λέγεται Ρυθμική Γυμναστική με οδήγησε στο να επαναλειτουργήσω το Σωματείο μας “Αντρέας Τρικωμίτης” και να προπονώ με αγάπη και αφοσίωση αθλήτριες στην ρυθμικής γυμναστική.

Θεωρώ όταν έχεις θέληση, υπομονή, επιμονή και πειθαρχία μπορείς να κάνεις πολλά και ο πρωταθλητισμός μας εφοδιάζει με όλα αυτά.

Πόσο εύκολο είναι για μια μαθήτρια, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι όταν ξεκίνησες να προκρίνεσαι σε διεθνείς αγώνες ήσουν ακόμα μαθήτρια, πόσο εύκολο, είναι, λοιπόν, για μια μαθήτρια να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες, σαρώνοντας τα βραβεία;

Δεν είναι και εύκολο για μια μαθήτρια, ιδιαίτερα πριν λίγα χρόνια που δεν υπήρχαν και τα αθλητικά σχολεία, να φοιτά σε ένα πολύ απαιτητικό σχολείο όπως η Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας και να προπονείται 5 ώρες την ημέρα και διπλές 5 ώρες προπονήσεις τις γιορτές και τα καλοκαίρια.

Αν δεν υπεραγαπάς αυτό που κάνεις τότε είναι αδύνατο να μπορείς να συνδυάσεις τον πρωταθλητισμό με την μόρφωση σου.

Προσωπικό αρχείο αθλήτριας
Αν και ασχοληθήκατε όλα τα αδέρφια Τρικωμίτη με τη ρυθμική γυμναστική, εν τούτοις φαίνεται ότι ξεχώρισες. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και πως είναι;

Όλοι μας ασχοληθήκαμε με τον πρωταθλητισμό τα 2 αδέλφια μου με το Judo και τα κορίτσια με την Ρυθμική Γυμναστική. Όλοι στέφθηκαν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Κύπρου και με μετάλλια στο εξωτερικό.

Οι αδελφές μου  ήταν σπουδαίες αθλήτριες όμως εγώ παρέμεινα να αθλούμαι και συνέχισα τον πρωταθλητισμό ενώ η Λουκία πήγε για σπουδές στην Αγγλία και στην Πολύβια δυστυχώς προέκυψε τραυματισμός που την ανάγκασε να σταματήσει.

Πώς προέκυψε στη ζωή σου η Ρυθμική Γυμναστική;

Η μητέρα και ο πατέρας μου ασχολούνταν με τον αθλητισμό, η μητέρα μου συγκεκριμένα με την ενόργανη γυμναστική έτσι μας οδήγησε σε ηλικία 4 ετών στη Ρυθμική Γυμναστική.

Σήμερα διευθύνεις το Σωματείο “Ανδρέας Τρικωμίτης”, όπου προπονείς νεαρά κορίτσια, προωθώντας ουσιαστικά τη ρυθμική γυμναστική. Ποιες οι δικές σου υποχρεώσεις στο σωματείο και ποιες ευθύνες νιώθεις ότι έχεις ως μέλος του;

Νιώθω έντονη την ευθύνη προς τα κορίτσια που προπονώ γιατί θέλω να τις κάνω σωστές αθλήτριες και να τους μεταφέρω όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου για να αγαπήσουν αυτό που κάνουν γιατί μόνο όφελος μπορεί να έχουν.

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα από τα ομορφότερα αθλήματα που συνδυάζει το χορό τη μουσική και την χρήση οργάνων (Σχοινάκι-Στεφάνι-Μπάλα- Κορίνες- Κορδέλα).

Αισθάνομαι την υποχρέωση έναντι του Σωματείου μου να αναδείξω αθλήτριες ψηλού επιπέδου σε όλες τις ηλικίες παράλληλα αυτό θα τις εφοδιάσει με πειθαρχία, θέληση, υπομονή, επιμονή, ευλυγισία και ομορφιά.

Προσωπικό αρχείο αθλήτριας
Τι θα ήθελες, κλείνοντας, να συμβουλεύσεις τις νεαρές που ενδιαφέρονται σήμερα να ασχοληθούν με τη Ρυθμική Γυμναστική από τις δικές σου εμπειρίες;

Πιστεύω για τα κορίτσια είναι η ωραιότερη ενασχόληση γιατί είναι ένας συνδυασμός γυμναστικής μπαλέτου και χορού, είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο Ολυμπιακό άθλημα.

Θεωρείται το πλέον κατάλληλο άθλημα για κορίτσια όλων των ηλικιών καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες και να αποκτήσουν αρμονία, χάρη, έκφραση στην κίνηση αυτοπεποίθηση και πειθαρχία.

Ευχαριστούμε τη Χρυσταλλένη και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

 

Δες επίσης: Μάθε για την Καλλισθενική γυμναστική από τον Πάρη και την ομάδα του CYBarz!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending