fbpx

5+1 αθλητές γνωστοί για τις φιλανθρωπίες τους!

Η προσφορά στον συνάθρωπο και σε όσουν έχουν ανάγκη είναι στάση ζωής. Πολλοί από εμάς ενώ έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε, λόγω οικονομικών δυσκολίων δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτά που πραγματικά θα θέλαμε.

Υπάρχουν όμως αθλήτες παγκόσμιας κλάσης οι οποίοι δεν ασχολούνται μόνο με την εικόνα τους και το “εγώ” τους αλλά προσφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ανθρώπους και οργανισμούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Θα μου πεις ότι βγάζουν πολλά περισσότερα απ’όσα προσφέρουν όμως η φιλανθρωπία δεν έχει όριο, δεν έχει καλούπια ούτε βαθμίδες. Έτσι, μαζέψαμε 5+1 αθλητές με μεγάλη φιλαθρωπική δράση και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Cristiano Ronaldo

Ο Πορτογάλος super star έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, εφάμιλλο του ταλέντου του στο χορτάρι του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Συμμετέχει στην εκστρατεία της FIFA κατά του ιού Έμπολα. Επίσης, πρόσφατα δώρισε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ στους γονείς ενός μικρού αγοριού για την δαπανηρή εγχείρηση που έπρεπε να υποβληθεί στον εγκέφαλο. Ακόμη, πρόσφερε περίπου 200 χιλιάδες ευρώ για να εξοπλιστεί ένα αντικαρκινικό κέντρο στην χώρα του στην μνήμη της μητέρας του που έπασχε από την επάρατη νόσο. Να σημειώσουμε επίσης οτι είναι μελος της εκστρατείας κατά της παιδικής πείνας και παχυσαρκίας.

2
Didier Drogba

Το τάνκ των γηπέδων παγκόσμια. Εκτός από την τεράστια καριέρα του να τον συνοδεύει έχει και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Ο Ιβοριανός επιθετικός έχει χτίσει ένα ολόκληρο χωριό στην χώρα του με νοσοκομείο, σχολείο και κατοικίες για να μένουν οι συμπατριώτες του οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση ούτε καν στα βασικά αγαθά που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο απολαμβάνουν. Επίσης, έχει δωρίσει και αυτός με την σειρά του αρκέτα μεγάλα ποσά σε οργανισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση της πείνας σε χώρες της Αφρικής.

3
Neymar Jr.

Ο Βραζιλιάνος άσσος της Barcelona έχει βάλει και αυτός τον οβολό του για το καλό όσων έχουν ανάγκη. Έχει δωρίσει αρκετά χρήματα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς καθώς επίσης και σε κοινοφελή ιδρύματα τόσο στην χώρα του όσο και σε πολλές άλλες. Επίσης, βρήκε έναν πρωτοφανή τρόπο να βοηθήσει τον οργανισμό που λέγεται “Το σπίτι του ποδοσφαιριστή”. Διοργάνωσε έναν αγώνα πόκερ στον οποίο συμμετείχαν αρκετοί διάσημοι όπως επίσης και ο ίδιος. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν περίπου στις 40 χιλάδες ευρώ. Και διασκέδαση και φιλανθρωπία.

4
John Cena

Ο διάσημος αθλητής του WWE έχει και αυτός αρκετές φιλανθρωπικές “ανησυχίες”. Συμμετέχει στην καμπάνια “Make a Wish” όπου έχει εμφανιστεί σε πάνω από 400 μικρής ηλικίας “φίλους” του, όπως τους αποκαλεί, γιατί τον έχουν ζητήσει σαν ευχή. Όπως έχει πει και ο ίδιος δεν μπορεί να τους χαλάσει κανένα χατίρι δίνοντας απεριόριστη χαρά σε μικρά παιδιά. Επίσης, πρόσφατα μέσα από μία καμπάνια κατάφερε να μαζέψει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ τα οποία πρόσφερε σε έναν κοινοφελή οργανισμό ο οποίος είναι κατά του καρκίνου του μαστού.

5
Lionel Messi

Ο Αργεντίνος super star είναι και αυτός ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους. Δώρισε περίπου 400 χιλιάδες ευρώ στην Unicef για τα παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Επίσης, από το 2010 είναι πρέσβης καλής θελήσεως του οργανισμού που αναφέραμε παραπάνω. Ακόμη, το 2007 ο μάγος του ποδοσφαίρου δημιούργησε το “Lionel Messi Foundation“, ένα ίδρυμα το οποίο χρηματοδοτεί ο ίδιος, στο οποίο φιλοξενεί και εκπαιδεύει μικρά παιδιά τα οποία έχουν σωματικές ατέλειες. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν οτι έχει δωρίσει χρήματα σε πάρα πολλες οικογένειες στην χώρα του αλλά λόγω του χαμηλού του προφίλ δεν θέλησε να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό.

6
Serena Williams 

Μία από τις κορυφαίες τενίστριες όλων των επόχων. Από φιλανθρωπικής πλευράς η Serena έχει βοηθήσει χρηματικά για να χτιστεί ένα σχολείο στην Κένυα. Επίσης, στην γενέτειρά της, στο Compton της California, έχει ιδρύσει έναν οργανισμό ο οποίος βοηθά τους ανθρώπους που έχουν δεχθεί κοινωνικό ρατσισμό και κοινωνική βία. Επιπρόσθετα, είναι και αυτή πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unicef. Πρόσφατα είχε λάβει μέρος στην εκστρατεία με όνομα “1 in 11”, η οποία υποστήριζε το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση στις πολύπαθες χώρες της Ινδονησίας, του Νεπάλ και του Μπαγκλαντές.

Εσύ ήξερες την φιλανθρωπική δράση των παραπάνω σταρ του αθλητισμού;

 

Δες επίσης: Ποδοσφαιριστές – μαχητές που πάλεψαν με τον καρκίνο και επέστρεψαν στα γήπεδα!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending