fbpx

Έρχεται ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge!

To NASA Space Apps Challenge, ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ανάπτυξης ιδεών για την αντιμετώπιση διαστημικών προκλήσεων, επιστρέφει στην Κύπρο για 5η συνεχόμενη χρονιά. Όπως και πέρσι, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό, το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα, το Space Apps Challenge αποτελεί ένα διήμερο διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 130 πόλεις παγκοσμίως και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ συμμετεχόντων με διαφορετικές γνώσεις και δεξιότητες.

Μπορεί ο τίτλος του να παραπέμπει στην ανάπτυξη εφαρμογών ωστόσο, οι προκλήσεις που θέτει η NASA μπορούν να προσεγγιστούν με διάφορους τρόπους. Η απεικόνιση δεδομένων, η χρήση ρομποτικής, ο σχεδιασμός αντικειμένων ή ακόμη και η επινόηση μιας έξυπνης ιδέας είναι μερικοί από αυτούς.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος-Cyprus Space Exploration Association (CSEO) και φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με την πλήρη στήριξη του πανεπιστημίου.

Στρατηγικός συνεργάτης του Space Apps Challenge Limassol 2017 είναι η CYTA, μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών.

Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν μετά από απόφαση κριτικής επιτροπής, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο International Space Apps Challenge. Αξίζει να σημειωθεί η διεθνής διάκριση της κυπριακής ομάδας “ArachnoΒeeΑ”, στην οποία απονεμήθηκε από ειδική επιτροπή της NASA το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Best Mission Concept, ανάμεσα σε σχεδόν 1.000 ομάδες από 135 περιοχές του πλανήτη.

Επιπλέον, η νικήτρια ομάδα του Space Apps Limassol 2013 “MarsSense”, κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση παγκόσμια στην κατηγορία People’s Choice Award.

Ο απόλυτος διαστημικός διαγωνισμός επέστρεψε! Ακολούθησε την περιέργεια σου και εξερεύνησε το διάστημα!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση και εγγραφές:

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση του 2016:

Πληροφορίες για την κυπριακή νικήτρια ομάδα στην παγκόσμια διοργάνωση, 2015:

Πληροφορίες για τη διοργάνωση του 2015:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending