3 διαφορετικοί τύποι eyeliner: Μάθε ποιο είναι το κατάλληλο για κάθε περίσταση!

Yioula Evangelou
Make-up artist

Και ποια κοπέλα δεν έχει στην συλλογή της ένα eyeliner; Είναι σταθερή αξία στο βαλιτσάκι καλλυντικών κάθε γυναίκας και μπορεί να μετατρέψει το μακιγιάζ των ματιών σου όπως εσύ επιθυμείς. Ποιο είδος όμως είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση;

Μάθε πιο κάτω πώς να χρησιμοποιείς σωστά τα διαφορετικά είδη eyeliner:

1Μολύβι

Αποτέλεσμα εικόνας για pencil liner

To eyeliner σε αυτή τη μορφή είναι το πιο γνωστό και έχει διάφορες χρήσεις. Είναι κατάλληλο αν θες να δώσεις ένταση στο βλέμμα, σβήνοντάς το με ένα λεπτό πινελάκι στις ρίζες των βλεφαρίδων μιας και είναι μαλακό και εύκολο να σβηστεί.

Μια ακόμα έξυπνη χρήση του είναι να απλωθεί σε όλο το κινητό βλέφαρο κάνοντάς το μια τέλεια βάση για το μαύρο σας smokey eye. 

2Υγρό eyeliner

Αποτέλεσμα εικόνας για liquid liner

Αυτό το είδος eyeliner είναι συνήθως σε πενάκι με μύτη ή σαν ένα μικρό πινελάκι. Είναι υγρό και στεγνώνει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό και δεν έχεις πολύ χρόνο να το δουλέψεις. Δεν προτείνω το eyeliner σου να το κάνεις με αυτό, μιας και δεν μπορείς να προσθέσεις κι άλλο προϊόν για να το διορθώσεις αφού στεγνώνει πολύ γρήγορα.

Μια πολύ καλή χρήση του όμως είναι για να δημιουργήσεις την άκρη του eyeliner σου μιας και είναι μυτερό. Επίσης, είναι μια τέλεια λύση για να καλύψεις την γόμα των ψεύτικων βλεφαρίδων (αφού έχει στεγνώσει), αλλά και την ραφή τους.

3Gel liner

Αποτέλεσμα εικόνας για gel liner

Τέλος, το gel eyeliner είναι σε μορφή gel και χρησιμοποιείται με ξεχωριστό πινελάκι. Είναι η τέλεια επιλογή για να δημιουργήσεις το τέλειο eyeliner μιας και είναι μαλακό και δουλεύεται πολύ εύκολα, περνώντας το από το ίδιο σημείο αρκετές φορές μέχρι να πετύχεις το τέλειο σχήμα.

Είναι επίσης κατάλληλο για το εσωτερικό μέρος του ματιού αφού είναι πολύ σταθερό και δεν θα τρέξει κάτω από τα μάτια κατά την διάρκεια της μέρας.

 

Εσύ ήξερες τις κατάλληλες χρήσεις για το κάθε είδος eyeliner;

 


Διάβασε επίσης: Διαφορετικά στυλ eyeliner για κάθε περίσταση!

SHARE