fbpx

4 tips για να διαρκούν περισσότερο οι μπαταρίες σου!

Βλέπεις τηλεόραση, όταν ξαφνικά καταλαβαίνεις πως το τηλεχειριστήριο δεν δουλεύει! Δουλεύεις σε μια εργασία και σταματά να δουλεύει το ασύρματο mouse σου! Χρειάστηκες το φανάρι που έχεις στο σπίτι αλλά δεν “βγάζει” φως!

Η πρώτη σου αντίδραση… “Χτυπάς” το τηλεχειριστήριο, το mouse ή το φανάρι, λες και θα γίνει κάτι μαγικό και θα αρχίσουν να λειτουργούν! 🙂 Μετά αποδέχεσαι ότι οι μπαταρίες τους εξαντλήθηκαν και αρχίζεις να ψάχνεις όλο το σπίτι για να βρεις άλλες!

Για να αποφεύγεις όσο γίνεται τις πιο πάνω “ενοχλητικές” στιγμές, υπάρχουν συγκεκριμένα tips που βοηθούν τις μπαταρίες σου να διαρκούν περισσότερο.

Μάθε πού μπορείς να βρεις τον κοντινότερο κάδο ανακύκλωσης μπαταριών της ΑΦΗΣ!

Δες ποια είναι αυτά:

 

1
Μην αφήνεις τις μπαταρίες σε αδράνεια!

Μοιάζει αυτονόητο κι όμως δεν είναι. Αν οι συσκευές που έχεις στο σπίτι λειτουργούν με μπαταρία, τότε πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Το να έχεις μια συσκευή που δεν τη δουλεύεις σχεδόν ποτέ, σίγουρα θα βλάψει τις μπαταρίες της με αποτέλεσμα να πάψουν να είναι αποδοτικές πολύ πιο σύντομα από το καθορισμένο.

Με λίγα λόγια, κάνε τις μπαταρίες να δουλέψουν για να “διαρκέσουν περισσότερο”.

2
Προσοχή στην υπερθέρμανση!

Η χρησιμοποίηση των μπαταριών είναι το επιθυμητό. Η υπερ – χρησιμοποίηση όμως, και η υπερθέρμανση τους είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Στα περισσότερα gadgets, η υπερθέρμανση των μπαταριών οδηγεί με ακρίβεια στο τέλος της ζωής τους πολύ πιο πριν από το καθορισμένο.

Δούλεψε λοιπόν τις μπαταρίες σου, αλλά δίνε τους και χρόνο να “ξεκουράζονται“!

3
Μην τις αφήνεις να φτάνουν στο 0%!

Εάν έχεις gadgets που χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, τότε φρόντισε η μπαταρία λιθίου (που συνήθως έχουν) να μην φτάνει στο 0%. Για παράδειγμα, στα κινητά τηλέφωνα το ιδανικό ποσοστό για να είναι μια μπαταρία σε καλή κατάσταση είναι μεταξύ 20%-80%.

Αν πάλι έχεις  gadgets που δεν χρησιμοποιείς τόσο συχνά, μην αφήνεις την μπαταρία τους να αδειάζει εντελώς και μετά να τα βάζεις στο συρτάρι. Είναι καλύτερα η μπαταρία τους να είναι φορτισμένη περίπου στο 40%.

Αυτό γιατί μια μπαταρία λιθίου, χάνει ποσοστό 5%-10% τον μήνα. Αν την αφήσεις τελείως αφόρτιστη, μπορεί να γίνει επικίνδυνη και να αυτοκαταστραφεί, με αποτέλεσμα να αποβάλει τα οξέα της!

4
Φύλαξε τις μπαταρίες σωστά!

Μια μπαταρία πρέπει να φυλάγεται σε δροσερό μέρος, μακριά από υγρασία. Αν αφεθεί σε συνθήκες ζέστης, ειδικά όπως της Κύπρου, τότε οι μέρες χρήσης της μπαταρίας είναι περιορισμένες.

Αν όμως φυλαχθεί σωστά, σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από υγρασία, τότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη της η ισχύς.

Επειδή όμως ότι και να κάνεις, οι μπαταρίες κάποια στιγμή θα εξαντληθούν, φρόντισε να τις ανακυκλώσεις στους κάδους της ΑΦΗΣ Κύπρου!

 

Μάθε περισσότερα για την ΑΦΗΣ και πού μπορείς να βρεις τον κοντινότερο κάδο ανακύκλωσης μπαταριών!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending