fbpx

5 απλοί και δοκιμασμένοι τρόποι να μειώσεις το άγχος στις εξετάσεις σου!

Εξεταστική:  ίσως η χειρότερη περίοδος του χρόνου. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου σκέφτεσαι όλα όσα έχεις να διαβάσεις και κάτι σε πιάνει.

Πριν πνιγείς στο διάβασμα και στην απελπισία, πάρε μια βαθιά ανάσα. Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι αφήσεις την κατάσταση να σε καταβάλει.

Ίσως να μη γνωρίζεις ότι σε περιόδους άγχους μπορεί να υποφέρεις από: αϋπνία, ενοχλήσεις στο στομάχι, λίγη έως και καθόλου όρεξη για φαγητό ή ακόμα και αδιαθεσία. Με όλα αυτά στη μέση, άντε να βρεις όρεξη για διάβασμα!

Εδώ σου έχω 5 απλούς τρόπους να βοηθήσεις τον εαυτό σου!

1
Οργανώσου και άρχισε το διάβασμα από νωρίς!

Μην περιμένεις τελευταία στιγμή να αρχίσεις να διαβάζεις γιατί όχι μόνο δεν θα γράψεις το ίδιο καλά αλλά θα αγχωθείς απίστευτα.

Η κακή διαχείριση χρόνου σίγουρα θα σε αγχώσει, γι’ αυτό προνόησε να φτιάξεις ένα πρόγραμμα μελέτης. Διαμοίρασε το χρόνο σου σωστά και το διάβασμα θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Μην ξεχνάς να κάνεις διαλείμματα, 10 λεπτά κάθε μισή ώρα με 45 λεπτά -έτσι θα ξεκουράζεις τον εγκέφαλο σου και θα κάνεις το διάβασμα εύκολη υπόθεση(Άγχος 0- Φοιτητής 1!)

2
Άκουσε μουσική!

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Independent, όταν ακούς μουσική ενώ διαβάζεις δημιουργείς το κατάλληλο περιβάλλον για μελέτη, με αποτέλεσμα να έχεις καλή διάθεση, ενώ διαβάζεις.

Φτιάξε λοιπών ένα playlist με τραγούδια που σου αρέσουν και σε χαλαρώνουν. Μπορείς να δοκιμάσεις σελίδες όπως το Spotify και  Soundcloud, έχουν έτοιμα playlists για διάβασμα. Βάλε τα ακουστικά σου και ξεκίνα! 😉

3
“Νους υγιής εν σώματι υγιεί” – Φάε σωστά!

Ως φοιτητής τρως βλακείες – και το ξέρεις! Η πίτσα και ο γύρος έχουν γίνει προέκταση του χεριού σου. Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα καμιά φορά, αλλά προσπάθησε.

Όταν δεν τρέφεσαι σωστά, δεν παίρνεις θρεπτικά συστατικά που σου αναλογούν για να μπορεί να λειτουργήσει ο εγκέφαλος. Γι’ αυτό πολλές φορές κάθεσαι σαν απαθής… πατάτα στον καναπέ και ενώ δεν έχεις κάνει τίποτα νιώθεις κουρασμένος.

Να προτιμάς τροφές χαμηλές σε λίπη και ζάχαρη, πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνη.  Θα ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια!

4
Ο ύπνος θρέφει τα μωρά και…τους φοιτητές!

Αν κοιμάσαι καλά, τότε αφήνεις το μυαλό σου να ξεκουραστεί και θα μπορείς να έχεις την σκέψη σου καθαρή για να είναι και το διάβασμα σου πιο αποτελεσματικό.

Όταν δεν κοιμάσαι καλά, γίνεσαι πιο επιρρεπής στο άγχος. Προσπάθησε να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ και θα μπορείς να αποδώσεις καλύτερα στο διάβασμα σου.

Αφέσου στην αγκαλιά του Μορφέα και όλα θα πάνε καλά!

5
Δοκίμασε κάποιο είδος άσκησης!

Είναι κοινώς γνωστό ότι η φυσική άσκηση ελευθερώνει ενδορφίνες, οι  οποίες ηρεμούν και συμβάλλουν στην καλή διάθεση.

Γιατί να μην κάνεις ένα διάλειμμα για γυμναστική στο σπίτι ή και για μια “βόλτα” έξω στον κήπο σου. Χαλαρά όμως, μην ξεβιδωθείς!

Μπορείς ακόμη να δοκιμάσεις κάτι καινούριο και διαφορετικό όπως η γιόγκα ή η ζούμπα.

Πώς σου φαίνεται η εξεταστική τωρά; Πιστεύεις πως τα πιο πάνω tips θα σε βοηθήσουν; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending