fbpx

Τα θετικά και τα αρνητικά που έχει το μαύρισμα με solarium!

Η χρήση μηχανών solarium τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά γνωστή, με όλο και περισσότερους οπαδούς της τεχνικής αυτής μαυρίσματος.

Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, και πολλές είναι οι γυναίκες που θέλουν να πάρουν μια βάση για το μαύρισμα τους, καλό είναι να γνωρίζεις κάποιες βασικές πληροφορίες πριν δοκιμάσεις το solarium.

Δες πιο κάτω: 

Αρχικά, το solarium είναι ένα μηχάνημα με λάμπες οι οποίες εκπέμπουν ακτινοβολία παρόμοια με αυτή του ήλιου βοηθώντας στο μαύρισμα της επιδερμίδας.

Image result for solarium tanned

Υπάρχει solarium όρθιο, αλλά και το γνωστό κρεβάτι που είναι ξαπλωτό. Αν είσαι αρκετά άσπρη, δεν πρέπει να ξεπεράσεις τα 8 λεπτά στην πρώτη συνεδρία, μιας και το δέρμα σου έχει πιθανότητες να καεί, όπως γίνεται και με τον ήλιο άλλωστε.

Πάντα να φοράς τα προστατευτικά γυαλιά και καλό είναι να προστατέψεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Η κάθε συνεδρία είναι καλό να γίνεται το λιγότερο κάθε τρεις μέρες, μιας και πρέπει να αφήσεις το δέρμα σου να αναπτύξει το μαύρισμα, αλλά και να το προστατέψεις από εγκαύματα.

Το solarium είναι μια καλή λύση για να πάρεις μια βάση μαυρίσματος για όταν βγεις μετά στον ήλιο, μιας και το δέρμα σου θα είναι ήδη μαυρισμένο, δεν θα έχεις τις ίδιες πιθανότητες να καείς.

Τα θετικά του solarium: 

Μπορείς να πάρεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα σε μικρό χρονικό διάστημα και πιο ασφαλή από τον ήλιο μιας και ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν είσαι εκτεθιμένη ώρες στον ήλιο.

Επίσης, με την τρύπα του όζοντος ο ήλιος δεν είναι και τόσο ασφαλές, άρα οι ακτίνες UVA του solarium δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με αυτές του ήλιου.

Η ακτινοβολία UVA βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα σου.

Τέλος, το solarium βοηθά στην καταπολέμιση της ακμής μιας και στεγνώνει το δέρμα σου, άρα αν υποφέρεις από ακμή, ειδικά στο σώμα, αυτό θα σε βοηθήσει να την καταπολεμίσεις.

Image result for solarium tanned

Tα αρνητικά του solarium:

H χρόνια χρήση του μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στα κύτταρα του δέρματος, από πρόωρη γήρανση μέχρι και καρκίνο του δέρματος, όπως και ο ήλιος άλλωστε.

Γι’ αυτό να προστατεύεσαι πάντα με αντιηλιακή κρέμα και μην κάνεις υπερβολές με τον χρόνο και την συχνότητα του solarium.

Εσύ θα δοκίμαζες να μαυρίσεις με την χρήση του solarium;

 


Διάβασε επίσης: 3 ιδανικά προϊόντα για την περιποίηση του σώματός σου για το καλοκαίρι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending