fbpx

Pride Days 17: Με σύνθημα «Speak love», το φεστιβάλ υπερηφάνειας ξεκινά!

Το πρώτο έγινε ορόσημο, το δεύτερο άνοιξε το δρόμο προς την αποδοχή, το τρίτο μεταμόρφωσε απόψεις και μείωσε προκαταλήψεις. Το τέταρτο έρχεται για να στείλει το πιο δυνατό μήνυμα αγάπης.

Το φεστιβάλ υπερηφάνειας «Pride Days 17» πραγματοποιείται φέτος από τις 13 μέχρι τις 28 Μαΐου 2017, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη και του Δημάρχου Λευκωσίας, κυρίου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Το σλόγκαν του είναι «Speak Love», καθώς η Accept ΛΟΑΤ Κύπρου αποφάσισε να το εντάξει στο παγκόσμιο κίνημα ενάντια στη ρητορική μίσους προς τα ΛΟΑΤΙ άτομα, αλλά και όλες τις ευάλωτες μειονότητες.

Στόχος του «Pride Days 17» είναι να διεκδικήσει το δικαίωμα όλων να ζούμε χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμό και προκαταλήψεις και να στείλει δυνατά το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής, της αλληλεγγύης, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων.

Η έναρξή του θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου με τη διαδήλωση «Ας διαδηλώσουμε ξανά», που διοργανώνεται στη βόρεια Λευκωσία από την Επιτροπή Οργάνωσης 17ης Μαΐου και την υποστήριξη της Accept.

To «Pride Days 17» θα κορυφωθεί, όπως, κάθε χρόνο με με την πορεία υπερηφάνειας Pride March την Κυριακή 28 Μαΐου, στους δρόμους της Λευκωσίας.

Σε αυτό το διάστημα, από τις 13 μέχρι τις 28 Μαΐου, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διάφορες εκδηλώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και από φέτος και στη Λάρνακα. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν πάρτυ, θεατρικές παραστάσεις, δημόσιες συζητήσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών, ακόμη και εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά, οι οποίες έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό, φιλανθρωπικό, κ.τ.λ.

Οι κυριότερες από αυτές είναι:

  • Μουσική:

– «The Εurovision Party», 13/5: Μετάδοση του τελικού του διαγωνισμού της Εurovision από γιγαντοοθόνες, σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα με ποτό, διαγωνισμούς, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

– «Τhe Pride Concert», 27/5: Μεγάλη συναυλία με Κύπριους και Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Ευριδίκη, Φοίβος Δεληβοριάς, Βαγγέλης Γερμανός, Ηρώ, Mάρω Μάρκελλου, Χαριτίνη Κυριάκου, κ.ά.

  • Θέατρο:

– «Smiley», 16/5: μια ρομαντική κωμωδία, με πρωταγωνιστές δύο άντρες που ερωτεύονται στην εποχή των social media.

– «Ιουλιέτα», 22 & 25/5: Ένα έργο που γράφτηκε ειδικά για το Pride Days από τη Χριστιάνα Αρτεμίου, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή.

  • Συζητήσεις:

– «Το ΛΟΑΤΙ κίνημα στην Κύπρο», 17/5: Ο δημοσιογράφος Κώστας Κωνστανίνου συζητά με αρχηγούς κομματικών ομάδων νεολαίας. – «Εκκλησιαστική ρητορική και ομοφυλοφιλία», 23/5: Η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινιού συζητά με τον πρόεδρο της Αccept Κώστα Γαβριηλίδη και το θεολόγο Θεόδωρο Κυριακού.

– «Συνάντηση με γονείς», 24/5 : Η δημοσιογράφος Ελίτα Μιχαηλίδου συζητά με δύο γονείς ΛΟΑΤΙ.

  • Προβολές ταινιών:

– «Hedwig and the Angry Inch», 19/5

– «La vie d’ Adele», 22/5

Επίσης, την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 18.00, στο Garden Café στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη Τύπου, για την παρουσίαση του προγράμματος του Cyprus Pride 17 και των στόχων του, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση από τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Το πλήρες πρόγραμμα του Cyprus Pride 17 βρίσκεται αναρτημένο στη σχετική σελίδα της Accept ΕΔΩ, όπου μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending