fbpx

5 βιβλία που έγιναν σειρές και ταινίες το 2017! Εσύ ποια θα ήθελες να δεις;

Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο συνήθως ακούμε μια φωνή μέσα μας να διαβάζει τις λέξεις και μια προς μια φτιάχνουν μια εικόνα. Εκατοντάδες βιβλία πήραν σάρκα και οστά στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία.

Αυτές οι σειρές και ταινίες μας φέρνουν πιο κοντά στα βιβλία, αφού άμα σου αρέσει η ταινία, θα πας να αγοράσεις και το ομότιτλο βιβλίο με την αφίσα της ταινίας στο εξώφυλο. (Μάαρκετινγκ!) 😉

Πάμε να δούμε τα βιβλία που έγιναν ταινίες ή σειρές το 2017!

 

Σειρές:

1
13 REASONS WHY

Αν δεν έχεις προσέξει τον πανικό που επικρατεί μετά την πρεμιέρα αυτής της σειράς τότε ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;! (Εδώ πλανήτης Γη!) Η επιτυχημένη σειρά μυστηρίου μας λέει την ιστορία της Χάνας η οποία έχει αυτοκτονήσει.

Πριν το κάνει όμως, ηχογράφησε 13 κασέτες, κάθε μια με ένα από τους 13 λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη οι άνθρωποι που είχε γύρω της. Το μυθιστόρημα του Jay Asher αγγίζει ευαίσθητα θέματα τις εφηβικής ηλικίας, όπως ο εκφοβισμός (bullying).

Πολλοί ψυχολόγοι ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν γονείς και εκπαιδευτικούς για το πόσο αληθινή είναι η ιστορία της Χάνας και πόσα παιδιά καθημερινά έχουν στη σκέψη τους την αυτοκτονία ως λύση στα προβλήματά τους.

Η σειρά αποτελείται από 13 επισόδια και κυκλοφόρησε μέσω του Netflix στις 31 του Μάρτη.

2
The Handmaid’s Tale

Είσαι γένους θηλυκού; Τρόμαξες και εσύ με την εκλογή του Τραμπ; Τρέμει το κοκαλάκι σου με αυτά που τον βλέπεις να κάνει; Ας πάμε στο κοντινό μέλλον όταν μια θεοκρατική στρατιωτική δικτατορία, η Γίλεαδ, έχει αντικαταστήσει την Αμερική όπως την ξέρουμε σήμερα.

Η στειρότητα λόγω του μολυσμένου περιβάλλοντος εξαπλώνεται σαν ασθένεια, οι γυναίκες απαγορεύεται να δουλεύουν, να έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή οτιδήποτε στην ιδιοκτησία τους… Ομοφυλόφιλοι, ιερείς διάφορων θρησκειών και γιατροί απαγχονίζονται δημόσια και οι τύποι με τα μαύρα καραδωκούν σε κάθε γωνιά περιμένοντας σε να κάνεις κάτι εκτός κανονισμού.

Φαντασία τόσο καλά μπλεγμένη με την πραγματικότητα που σου “παγώνει το αίμα”. Ένα αριστούργημα της Margaret Atwood.

Μέχρι τώρα κυκλοφόρησαν τα 4 πρώτα επισόδεια της σειράς (έκλαψα σε όλα!).

3
American Gods

Αν είσαι φαν της μυθολογίας και των θρύλων, το American Gods θα σε καθηλώσει. Θεοί απ’ όλες φυλές και υπείρους, κρύβονται κάτω από τη μύτη μας ως κοινοί θνητοί. Πού; Στην Αμερική (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια…).

Εμείς ακολουθούμε τον Shadow Moon, πρώην κρατούμενος, o οποίος αφήνεται ελέυθερος από τη φυλακή και αρχίζει να δουλεύει για τον Wednesday, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ο θεός Όντιν. (Thor, anyone?)

Μαζί ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Αμερική με σκοπό να συγκεντρώσουν όλους τους αρχαίους θεούς για να αντιμετωπίσουν τους νέους θεους που όλο και δυναμώνουν. Η αρχαιότητα σμίγει με τον σύγχρονο κόσμο, σε ενορχήστρωση του γνωστού συγγραφέα Neil Gaiman.

Ταινίες:

4
Everything, Everything

Κλείσε τα μάτια και φαντάσου πως είσαι περιορισμένος σπίτι. Για πάντα. Χωρίς να έχεις ποτέ σου βγει έξω. Η 18χρονη Madeline Whittier πάσχει από μια σοβαρής μορφής ανοσοανεπάρκεια που της απαγορεύει την επαφή με τον έξω κόσμο. Έτσι ζει περιορισμένη στο σπίτι της με τη μητέρα της και τη νοσοκόμα της να είναι η μοναδική της παρέα.

Όλα όμως αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Olly, που μόλις έχει μετακομίσει δίπλα με την οικογένειά του. Έτσι απλά η ζωή της αποκτά νόημα, αρχίζει να γίνετε πιο τολμηρή, με αποτέλεσμα να κάνει το ακατόρθωτο.

Μια ρομαντική ιστορία από την Nicola Yoon που θα σε κινήσει να κάνεις τα όνειρα σου πράξη και να ζήσεις λες και δεν υπάρχει αύριο.

5
Before I Fall

Αν ήξερες πως σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα, τι θα έκανες διαφορετικά; Τι θα άλλαζες;

Η Σαμάνθα Κίνγκστον φένεται να τα έχει όλα όσα θέλει κάθε έφηβη. Μια στιγμή όμως ανατρέπει τα πάντα και πεθαίνει σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Θα ξυπνήσει το πρωί και θα ξαναζήσει την ίδια μέρα ξανά και ξανά.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την μπερδεμένη της ζωή ανακαλύπτει πως η διάρκεια μιας μέρας είναι αρκετή για να αλλάξεις τα πάντα.

Μόλις τελειώσει η ταινία θα θέλεις να αγκαλιάσεις τη μαμά σου 80 φορές!

Εσύ ποιο βιβλίο θα ήθελες να γίνει ταινία;

 

Δες επίσης: 5+1 ταινίες για όλα τα γούστα που αξίζει να δεις έστω μια φορά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending