fbpx

8 λιγότερο γνωστά αλλά πανέμορφα νησιά της Ελλάδας για να πας διακοπές φέτος!

Οι καλοκαιρινές διακοπές όλο και πλησιάζουν! Αν αυτό το καλοκαίρι επιθυμείς κάτι διαφορετικό, αυτά τα νησιά της Ελλάδας σίγουρα θα τα λατρέψεις!

Η μαγεία της Ελλάδας είναι μοναδική και γνωστή σε όλους μας και θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά τον τουριστικό μας προορισμό.

Πέραν της Κρήτης, της Ρόδου, της Σαντορίνης υπάρχουν και αυτά τα νησιά μακριά από τον πολύ τουρισμό που ειλικρινά είναι επίγειοι παράδεισοι!

Δες όσα σου μαζέψαμε πιο κάτω:

1
Αλόννησος

Δεν είναι νησί για κλαμπ και ξενύχτια. Αυτό το νησί των Σποράδων έχει πολύ λίγες οργανωμένες παραλίες, ενώ οι πλείστες ειναι ανέγγιχτες.

Είναι ένα νησί με πλούσια βλάστηση και μερικές παραλίες είναι ο Άγιος Δημήτριος, ο Λεφτός Γιαλός και το Κοκκινόκαστρο. Η Χώρα του νησιού προσφέρει πολλά cafe ενώ το ηλιοβασίλεμα είναι αξέχαστο.

2
Αμοργός

Όσοι λατρεύουν το camping, σίγουρα γνωρίζουν την Αμοργό. Είναι νησί των Κυκλάδων και η χαλαρή διάθεση και κλίμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Φυσικά γαλάζιες παραλίες, εκπληκτική θέα και χορός σε μπαράκια της Χώρας μέχρι το πρωί. Θα κολυμπήσεις φυσικά στην καταγάλανη Αγία Άννα και θα ανέβεις τα 300 σκαλιά για να δεις το σφηνωμένο στον βράχο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας.

3
Αστυπάλαια

Είναι ένα αυθεντικό ελληνικό νησί με πανέμορφη, άγρια φυσική ομορφιά. Μπορείς να επισκεφθείς το Ενετικό κάστρο, τα σοκάκια της Χώρας, τα πανηγύρια του νησιού, τα Σπήλαια.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις πολλές παραλίες που μπορεί να είσαι και ο μοναδικός επισκέπτης. Η κουζίνα του νησιού είναι πλούσια ενώ προσφέρονται τοπικά, παραδοσιακά εδέσματα.

4
Ανάφη

Εξωκκλήσια, πεζοπορία, φυσική ομορφιά περιγράφουν ελάχιστα τη μαγεία της Ανάφης. Όλες οι παραλίες είναι με άμμο, ενώ ο τουρισμός πολύ μικρός σε αριθμό.

Ο γύρος του νησιού με σκάφος σου δίνει την επιλογή να κολυμπήσεις και σε θάλασσες χωρίς οδική πρόσβαση. Στο νησί υπάρχει μόνο 1 ξενοδοχειακό σύμπλεγμα – αυτό τα λέει όλα.

5
Καστελόριζο

Είναι γεμάτο νεοκλασσικά σπίτια σε ποικίλα χρώματα. Στο Καστελόριζο, μόνο βουτάς για να μπεις στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν καν μπαράκια, αλλά θα ξενυχτήσεις σε ένα από τα καφενεία ή τα ταβερνάκια του νησιού. Το κάστρο των Ιπποτών που στέκεται περήφανα στην κορυφή του οικισμού έδωσε και το όνομα του στο νησί.

6
Κουφονήσια

Αποτελούνται από το Άνω και Κάτω Κουφονήσι. Με πληθυσμό μόλις 366 κατοίκους το Άνω Κουφονήσι είναι αυτό που κατοικείται, ενώ το Κάτω προσφέρει πανέμορφες επιλογές παραλιών.

Μπορείς να μετακινηθείς με τα πόδια, ενώ τα λεωφορεία της γραμμής σε παίρνουν σε κάθε παραλία. Αποτελούν δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ενώ προσφέρουν πολύ καλό φαγητό σε γραφικές ταβέρνες, στη Χώρα.

7
Παξοί και Αντίπαξοι

Αυτά τα μικρά νησιά του Ιονίου είναι προσβάσιμα μόνο με σκάφος. Έχουν ως πρωτεύουσα τον Γαίο και το αυτοκίνητο είναι αχρείαστο, λόγω των μικρών αποστάσεων.

Διατηρούν τα παραδοσιακά στοιχεία από την Ενετική Κυριαρχία, ενώ οι αμμώδεις παραλίες θα κάνουν τον αποχαιρετισμό δύσκολο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια.

8
Σίφνος

Ακόμα ένα ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων. Η γραφική Απολλωνία, ο δρόμος της Χώρας της Σίφνου με ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια, γλυκατζίδικα είναι μόνο η μια όψη του νησιού.

Κάθε μέρος του νησιού διαθέτει εξαιρετικό ψάρι και φυσικά πανέμορφες παραλίες όπως η Σπηλιά, η Χερρόνησος κι άλλες πολλές. Διαθέτει ακόμα και μουσείο, ενώ οφείλεις να επισκεφθεις την Χρυσοπηγή και τον Προφήτη Ηλία.

9
Χρυσή

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η Χρυσή βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια της Κρήτης, είναι ακατοίκητη και οι παραλίες της είναι γεμάτες με κοχύλια και απολυθώματα.

Τα σκάφη που φτάνουν στην Χρυσή, θα σε αφήνουν εκεί 6 ώρες. Είναι ανέγγιχτη από τον άνθρωπο και το όνομά της το πήρε από το χρώμα που αφήνει ο ήλιος στις ακτες της.

Αν επιθυμείς κάτι διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι, αυτά τα νησιά θα σου το χαρίσουν απλόχερα μέσω της φιλοξενίας, της ομορφιάς και φυσικά της ηρεμίας τους! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending