fbpx

10 ατάκες που ο George Best περιγράφει τον εαυτό του!

Ήταν μια από τις πλέον συναρπαστικές φυσιογνωμίες που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο. Πολύ δύσκολο ως και απίθανο είναι να βρεθεί ένας τόσο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που όμως να στιγματίσει την καριέρα του με ορισμένες (πολύ) λάθος επιλογές. Ένας ποδοσφαιριστής που όσο ταλέντο είχε, άλλο τόσο αυτοκαταστροφικός ήταν.

Ήταν άλλωστε τέτοια και η φυσική (πέρα από την ποδοσφαιρική) ομορφιά που τον κυνηγούσαν και οι γυναίκες εκτός από τους φωτογράφους. Και ήταν λάτρης, όσο λίγοι, του ωραίου φύλου ο άτιμος.

Επειδή όμως κανένας δεν είναι καλύτερος για να περιγράψει τον George Best από τον ίδιο του τον εαυτό, μαζέψαμε 10 ατάκες που είπε ο τεράστιος ποδοσφαιράνθρωπος και τον περιγράφουν καλύτερα από όσο μπορούσαν να τον περιγράψουν όσοι τον γνώρισαν.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Δεν μπορούσε να αντισταθεί στις καταχρήσεις!

“Το 1969 παράτησα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου!”

2
Δεν λογάριαζε τα χρήματα!

“Ξόδεψα πολλά λεφτά στο ποτό, τα πουλιά (έτσι έλεγε τις γυναίκες) και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα τα σπατάλησα.”

3
Και παιχταράς και γυναικάς!

“Αν μου έδινες την επιλογή να βγώ στο γήπεδο, να περάσω 4 ποδοσφαιριστές και να σκοράρω από τα 40 μέτρα απέναντι στην Liverpool ή να κοιμηθώ με την Μις Κόσμος θα ήταν δύσκολη επιλογή. Ευτυχώς, μπορούσα να κάνω και τα δυο.”

4
Έκοβε το μάτι του!

“Μια φορά είπα πως το IQ του Gascoigne είναι πιο μικρό από τον αριθμό στη φανέλα του. Αυτός με ρώτησε: “Τι είναι το IQ;”

5
Ήταν και ταπεινός καταβάθος!

“Ο Pele κάποτε είπε πως είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έζησα στη ζωή μου.”

6
Ο καλύτερος παραδέχεται τον Βασιλιά!

“Θα έδινα όλη τη σαμπάνια που ήπια για να έπαιζα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δίπλα από τον Eric Cantona στο Old Trafford.”

7
Ήξερε να μοιράζει ατάκες εκτός από γκολ!

“Σταμάτησα να πίνω αλλά μόνο όταν κοιμόμουν.”

8
Η εμφάνιση του που λέγαμε στον πρόλογο!

“Αν γεννιόμουν άσχημος δεν θα ξέρατε τον Pele!”

9
Είχε και αυτογνωσία!

“Γεννήθηκα με ένα μεγάλο δώρο και μερικές φορές αυτό έρχεται μαζί με τάσεις αυτοκαταστροφής. Όπως ήθελα να τους ξεπεράσω όλους στο γήπεδο, έτσι ήθελα να τους ξεπερνώ και στην πόλη.”

10
Λίγο πριν το τέλος…

“Θα ξεχάσουν όλες τις ανοησίες όταν πεθάνω και θα θυμούνται μόνο το ποδόσφαιρο. Αν έστω και ένας πιστεύει πως είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο μου αρκεί.”

Ποια ατάκα του μεγάλου Βορειοιρλανδού θυμάσαι περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending