fbpx

Οι ομάδες που αναδείχθηκαν back to back πρωταθλήτριες φέτος!

Πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο να κατακτήσεις την κορυφή, και δεν έχουν άδικο. Κατ’ εμέ όμως ακόμη πιο δύσκολο να κάνεις το back to back και να παραμείνεις σ’αυτή.

Με λίγα λόγια να έχεις διάρκεια. Τα φετινά πρωταθλήματα έφτασαν στο τέλος τους αναδεικνύοντας τους ”νέους” πρωταθλητές.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που παρέμειναν στην κορυφή για ακόμη μία χρονιά και έδειξαν οτι δεν είναι τυχαία σ’αυτή την θέση  διατηρώντας τα σκήπτρα του πρωταθλητή.

1
Ολυμπιακός

Η Superleague έφτασε αισίως στο τέλος της αν εξαιρέσουμε το μίνι πρωτάθλημα των play off. Πρωταθλητής και για φέτος είναι η ομάδα του Ολυμπιακού που κατακτά το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του.

Από την σεζόν 2010-11 τον τίτλο μονοπωλεί η ομάδα του Πειραιά όταν και πήρε τα σκήπτρα από τον ”αιώνιο” αντίπαλο Παναθηναϊκό.

Με το φετινό πρωτάθλημα οι ”ερυθρόλευκοι” συμπλήρωσαν τα 44 στην πολυετή ιστορία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουνε κατακτήσει 18 τίτλους πρωταθλητή τα τελευταία 20 χρόνια.

2
Bayern Munich

Οι Βαυαροί της Bayern έκαναν περίπατο στη φετινή Bundesliga. Κατέκτησαν το 5ο σερί πρωτάθλημά τους αφήνοντας 15 ολόκληρους βαθμούς πίσω την ομάδα – έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Λειψία, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση.

Τελευταία φορά που άλλη ομάδα κατέκτησε τον τίτλο ήταν η Dortmund την σεζόν 2011-2012. Με τον φετινό τίτλο οι Βαυαροί του Carlo Ancelotti έφτασαν τα 26 πρωταθλήματα στην χώρα τους αποδεικνύοντας ότι μια νέα κυριαρχία έχει ήδη αρχίσει.

3
ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε πρώτος στο νήμα του τερματισμού στο φετινό πρωτάθλημα κατακτώντας το 5ο του σερί τίτλο.

Η ομάδα της Λευκωσίας, που είχε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πήρε τα σκήπτρα από την ΑΕΛ η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα για τελευταία φορά την σεζόν 2011-12.

Ακόμη ένας τίτλος πρωταθλητή για τον ΑΠΟΕΛ που έφτασε τα 26 αφήνοντας φέτος 4 βαθμούς πίσω την ΑΕΚ Λάρνακας.

4
Juventus

Η Μεγάλη Κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου πάει τρένο τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα.

Διατηρήθηκε για ακόμη μία χρονία στην κορυφή της Seria A κάνοντας ένα σερί 6 συνεχόμενων πρωταθλημάτων αποδεικνύοντας ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στην χώρα του ευρωπαϊκού νότου.

Συμπλήρωσε τα 33 πρωταθλήματά της με την Milan να κατακτά τον τίτλο για τελευταία φορά τη σεζόν 2010-11.

5
Celtic

Οι Κέλτες της Σκωτίας πραγματικά  δεν είχαν αντίπαλο φέτος. Τερμάτισαν πρώτοι με διαφορά 30 βαθμών από τον δεύτερο.

Αν και τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει το πρωτάθλημα να είναι υπόθεση για μία εκ των δύο αντιπάλων του Old Firm (Celtic – Rangers), λόγω του υποβιβασμού και της αποδυνάμωσης της Rangers η ομάδα των ”καθολικών” δεν έχει πλέον αντίπαλο. Έχει πλέον ένα σερί 6 συνεχόμενων πρωταθλημάτων φτάνοντας συνολικά τα 48.

Τελευταία αλλαγή στο θρόνο είχαμε την σεζόν 2010-11 όταν οι ”προτεστάντες” κατέκτησαν το τρόπαιο και υποβιβάστηκαν.

6
Benfica

Η ομάδα της Benfica με τους Κώστα Μήτρογλου και Ανδρέα Σάμαρη στο ρόστερ της κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα στην χώρα της, και το γιόρτασε με ένα σκούτερ!

Οι ”Αετοί” κυριαρχούν τα τελευταία 4 χρόνια έναντι της Porto. Από την σεζόν 2013-14 όταν και πήραν το πρωτάθλημα από τους ”δράκους” έχουν ένα σερί 4 κατακτήσεων φτάνοντας συνολικά τα 36 με το φετινό.

Μένει να δούμε αν και του χρόνου το τρόπαιο θα παραμείνει στο ”Da Luz” και στα χέρια των δύο Ελληνόπουλων.

7
Fc Basel

Οι Ελβετοί της Fc Basel με τον Urs Fischer στο τιμόνι τους τερμάτισαν πρώτοι για 8η συνεχόμενη χρονιά.

Μονοπώλειο η κατάκτηση του τίτλου για τους Ελβετούς. Τελευταία φορά που είχαμε αλλαγή χεριών στο τρόπαιο ήταν την σεζόν 2008-2009 όταν το πρωτάθλημα έιχε κατακτήσει η Fc Zurich η οποία φέτος κέρδισε τον προβιβασμό στην μεγάλη κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι η Fc Basel με τον φετινό τίτλο έφτασε τους 20 συνολικά.

8
Red Bull Salzburg

Η SV Austria Salzburg η οποία το 2005 εξαγοράσθηκε και μετονομάστηκε σε Red Bull Salzburg παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Έφτασε τις 11 κατακτήσεις συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 8 από τους 11 συνολικά τίτλους κατακτήθηκαν από το 2005 και μετά όταν και εξαγοράσθηκε όπως αναφέραμε παραπάνω.

Τελευταία αλλαγή στον Αυστριακό θρόνο του πρωταθλητή είχαμε την σεζόν 2012-13 όταν τον τίτλο είχε κατακτήσει η Austria Vienna.

Εσύ ήξερες πως αυτές οι ομάδες έκαναν φέτος το back-to-back;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending