fbpx

Αυτοί είναι οι 4 κύριοι λόγοι που μας κάνουν να θέλουμε να ταξιδεύουμε!

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι άνθρωποι αποφασίζουν να αφήσουν το σπίτι τους και να ταξιδέψουν χίλια μίλια μακριά;

Γιατί ενθουσιαζόμαστε με τα ταξίδια; Οι λόγοι είναι πολλοί.

Εδώ είναι 4 λόγοι που μας κάνουν να θέλουμε να ταξιδεύουμε:

 

1
Ταξιδεύοντας μαθαίνουμε!

Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους. Οι άνθρωποι γενικά είμαστε περίεργοι. Μας αρέσει να μαθαίνουμε νέα πράγματα και καινούριες δεξιότητες. Ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο είναι πιο επιμορφωτικό από το να πηγαίνεις σχολείο.

Γιατί; Ανακαλύπτουμε πώς ζουν οι υπόλοιποι ανθρώποι πάνω στη Γη και άλλα σχετικά θέματα π.χ. θέματα ιστορίας, γεωγραφίας και κοινωνιολογίας.

Ζεις κάτι, δεν το διαβάζεις από ένα βιβλίο, ούτε το βλέπεις από την τηλεόραση. Έτσι αυτό σίγουρα θα μείνει μέσα σου για αρκετό καιρό – αν όχι για πάντα.

Όσο ζούμε μαθαίνουμε. Αυτό σίγουρα μπαίνει σε εφαρμογή με κάθε ταξίδι που κάνουμε – Πάντα κάτι κερδίζουμε.

2
Εκτιμάμε αυτά που ήδη έχουμε

Η καθημερινότητα, μας κάνει να ξεχνάμε ότι αυτά που έχουμε δεν είναι δεδομένα. Από συνήθεια δεν εκτιμούμε τη ζωή μας ή ακόμα και τον τόπο όπου ζούμε.

Όταν ταξιδέψουμε και περάσουμε αρκετές μέρες μακριά από τη χώρα μας τότε πεθυμούμε το σπίτι μας, την οικογένεια μας, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας.

Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν γυρίσουμε πίσω από το ταξίδι και νιώθουμε ανακουφισμένοι και τυχεροί που είμαστε επιτέλους “σπίτι”.

3
Ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα μας

Μπορεί να συμβαίνει το οτιδήποτε. Είτε πιεζόμαστε στη δουλειά/σπουδές, είτε έχουμε πληγωθεί από μια σχέση, το να ταξιδέψουμε σίγουρα θα μας βοηθήσει να αποβάλουμε για λίγο το άγχος και και τη δυστυχία από μια απογοήτευση.

Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που θα εξερευνήσουμε στο καινούριο μέρος που θα πάμε, που ξεχνάμε αυτό που μας πλήγωσε ή μας κούρασε. Τα ταξίδια είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ρουτίνα μας – ένα διάλειμμα που όχι μόνο μας κάνει να ξεφεύγουμε, αλλά και να θεραπευτούμε.

Θα γυρίσεις πίσω σπίτι και θα νιώθεις πιο ανανεωμένος και χαλαρός και θα μπορείς να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις της δουλειάς ή της προσωπικής σου ζωής πιο ήρεμα.

4
Νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι

Έχει αποδεικτεί ότι το να ταξιδεύουμε μας κάνει πιο ευτυχισμένους από ότι θα μας έκανε ποτέ ο υλικός πλούτος. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Cornell απέδειξε ότι νιώθουμε την ίδια ευτυχία όταν ταξιδεύουμε όπως όταν αγοράζουμε κάτι για τον εαυτό μας.

Όμως το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι η ευτυχία που νιώθουμε μετά από κάθε αγορά μειώνεται με το χρόνο. Παρ’ όλ’ αυτά, οι αναμνήσεις που κουβαλάμε μαζί μας από ένα ταξίδι συνεχίζουν να μας δίνουν ευτυχία για πολύ περισσότεορ χρονικό διάστημα!

Όταν είμαστε ενθουσιασμένοι για κάτι και μετά το αγοράζουμε, ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση σβήνουν με τον καιρό – σύντομα θέλουμε να αγοράσουμε κάτι άλλο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα ταξίδια – αυτό τα κάνει ακόμα πιο συναρπαστικά 🙂

Είναι καιρός επιτέλους να καταλάβουμε, κι εμείς οι φοιτητές αλλά και όλος ο κόσμος, ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να επενδύουμε σε αντικείμενα, αυτοκίνητα ή σπίτια.

  • Πρέπει να επενδύουμε σε εμπειρίες: εμπειρίες που θα μας ολοκληρώσουν, που θα μας ωριμάσουν και που θα μας ανοίξουν το μυαλό.
  • Τα ταξίδια είναι σαν ένα μικρό ανοικτήρι.
  • Κάθε φορά που ταξιδεύουμε, κάθε χώρα, το κάθε δρομάκι και ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε ανοίγει ακόμα λίγο το μυαλό μας.
  • Συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ζούμε και η οπτική μας γωνία για τη ζωή δεν είναι πλέον η ίδια.

Εκεί που αγγίζει ο ήλιος τον ουρανό, εκεί που ο ορίζοντας φωτίζεται, εκεί πρέπει να βάζουμε στόχο να φτάνουμε. Εκεί που ακόμα δε φτάσαμε.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending