fbpx

4 καταστάσεις που θα ζήσουμε (και) φέτος το τριήμερο του Κατακλυσμού στην Κύπρο!

Αρχίζοντας από τα βασικά, ήξερες ότι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος ή Πεντηκοστή ή Κατακλυσμός (για τους Κυπρίους), γιορτάζεται τον Ιούνιο, 50 ημέρες μετά την ανάσταση του Ιησού;

Επίσης, η γιορτή μνημονεύει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους κατά τη χριστιανική παράδοση. Παράλληλα, συνδέεται με την μυθολογία: μια γιορτή προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης και του Άδωνη.

Στην Κύπρο, υπάρχει η συνήθεια του κατακλυσμού, δηλαδή να παίζουμε νεροπόλεμο με σκοπό την καθαριότητα από το κακό. Συνοδεύεται συνήθως με ένα όμορφο τριήμερο.

Πάμε να δούμε τι ζούμε και τι θα κάνουμε στην Κύπρο εκείνο το τριήμερο:

 

1
Πάμε παραλία!

Αρχικά, σίγουρα οι παραλίες της Κύπρου θα είναι γεμάτες “πατώ σε, πατάς με“. Αν είσαι άτομο που ξυπνάς νωρίς καλώς. Θα πας από το πρωί και θα προλάβεις να ενοικιάσεις κρεβατάκι, ή θα στήσεις την ομπρέλα σου.

Τωρά, αν αποκοιμηθεις έστω και 5 λεπτά, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα βρεις ούτε για δείγμα, αφού θα είναι όλα πιασμένα!

2
Πού θα μείνουμε;

Να είσαι σίγουρος ότι ο Κυπραίος δεν έχει chance να μείνει σπίτι του αυτές τις μέρες. Οπόταν, όσοι έχουν εξοχικά είναι οι τυχεροί της υπόθεσης – κλειδώνουν και φεύγουν.

Αν είσαι πρόγραμματισμένος μπράβο σου! Θα έχετε ήδη κλείσει ένα δωμάτιο για το τριήμερο! Για τους υπόλοιπους της τελευταίας στιγμής, δύσκολα τα πράγματα guys! Δεν έχει δωμάτιο ούτε για δείγμα (όπως με τα κρεβατάκια που λέγαμε πριν).

Μπορείς αν θέλεις να κατασκηνώσεις στην… ρεσεψιόν, αλλά κρεβάτι δεν θα βρεις. Αν τωρά, είσαι τυχερός, ή θα σε φιλοξενήσει κάποιος φίλος ή θα κοιμηθείς στην… άμμο. Διαλέγεις και παίρνεις!

3
Τα στέκια που θα υπερισχύσουν

Το τριήμερο για να είναι ολοκληρωμένο, ο Κυπραίος θα πάει σίγουρα έξω σε κάποιο στέκι για να φάει, και κυρίως το μεσημέρι. Δες ιδέες για νέα στέκια στη στήλη μας GOING OUT! 

Αν είσαι έξυπνος και προγραμματισμένος, τότε έχεις ήδη κανονίσει πού θα πας να φας τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Αν όμως είσαι last-minute τύπος, καλό είναι να φτιάξεις σάντουϊτς ή να πεις σε καμιά μάμμα να ετοιμάσει ταππερούι (ναι ταππερούι) διαφορετικά σε βλέπω να μένεις νηστικός. Υπάρχει όμως και το θέμα τύχης – μπορεί να καταλήξεις να τρως κάτι πρόχειρο “στο πόδι”.

4
Λάρνακα, σου ερχόμαστε!

Όποιοι είναι παραδοσιακοί, θα τιμήσουν το τριήμερο οπωσδήποτε με μια βόλτα στη Λάρνακα. Η Λάρνακα είναι παραδοσιακά η πόλη που δεν έχει αφήσει τριήμερο του Κατακλυσμού να της ξεφύγει – πάντα τιμά τον κατακλυσμό!

Ειδικά αν είσαι από τη Λευκωσία, και δεν έχεις κανονίσει τίποτα από τα πιο πάνω –γιατί όπως πάντα άρκησες– σίγουρα θα πεταχτείτε για ένα γυρό.

Κάθε χρόνο, στην οδό Αθηνών (Φοινικούδες) στήνεται πανηγύρι. Θα βρεις:

  • λουκουμάδες
  • σιάμισιη
  • σίταρους
  • …και πολλά άλλα

Σίγουρα θα τσιμπήσεις κάτι!  Επίσης θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διάσημους τραγουδιστές. Απόλαυσέ τους με μια μπύρα στην άμμο!

Εσύ θα επιλέξεις κάτι διαφορετικό για το τριήμερο του Κατακλυσμού στην Κύπρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending