fbpx

Όσα μας είπε ο Στέλιος για το e-book που έγραψε και τα μηνύματα που θέλει να περάσει!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποιο στόχο ή ένα όνειρο στη ζωή μας, που επηρεάζουν τις πράξεις μας, ώστε να φτάσουμε στην υλοποίησή τους. Αρκετοί έχουν πετύχει, ενώ υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν ότι η πραγματοποίηση των ονείρων είναι μόνο για λίγους και καλούς.

Ο Στέλιος Καλορκώτης είναι ένας νεαρός 19 χρονών, με καταγωγή από τη Λευκωσία. Οι κύριες δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα του είναι εργασία στις εταιρίες του πατέρα του (απόκτηση γνώσεων και εμπειριών), η γυμναστική, η κοινωνικοποίηση με φίλους ή με νέα άτομα και το κυριότερο; Να διαβάζει βιβλία αυτό-βελτίωσης (self-development) και business.

Όπως μας είπε, διαβάζοντας και έχοντας σαν μέντορα τον πατέρα του, ο Στέλιος έχει αναπτύξει τα κατάλληλα εφόδια και χαρακτηριστικά, ώστε να πετύχει τον κάθε στόχο που βάζει στη ζωή του, άσχετα με τα εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν. Έτσι, εντοπίζοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, φιλοσοφίες, παράγοντες, αρχές και συνήθειες στη ζωή μας, αποφάσισε να τα μοιραστεί μέσω ενός e-book.

Πάμε να δούμε όσα μας εξήγησε στη συνέντευξη μας για το βιβλίο του:

 

Γεια σου Στέλιο. Αρχικά θέλεις να μας εξηγήσεις την αφορμή που σε οδήγησε να γράψεις το βιβλίο σου;

Γεια σας. Προσωπικά, ένας από τους κυριότερους στόχους στη ζωή μου είναι να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος! Αυτό σημαίνει να βοηθώ τον συνάνθρωπο μου με οποιοδήποτε τρόπο.

Όλοι μας έχουμε κάποιον στόχο στη ζωή ή ένα όνειρο, π.χ. να γίνει κάποιος παγκόσμιος πρωταθλητής σε ένα άθλημα, κτηνίατρος, μουσικός, επιχειρηματίας κ.τ.λ. Έτσι, εγώ επέλεξα να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να ανέβουν τις κορφές των δικών τους βουνών.

Ονόμασα συνεπώς και το βιβλίο μου «Reaching the peak of the mountain». Ένα από τα στάδια που πρέπει να πάρει κάποιος για να μπορέσει να επηρεάσει τον κόσμο γύρο του, είναι να αλλάξει και να βελτιώσει τον κόσμο μέσα του (δηλαδή τον δικό του εαυτό).

Έτσι το βιβλίο περιέχει 5 κεφάλαια, τα οποία εξηγούν πώς να σκέφτεσαι και να αναπτύξεις τον κατάλληλο χαρακτήρα, μέχρι και πώς να επικοινωνείς με τους ανθρώπους γύρο σου (τον συνεργάτη σου, το αφεντικό σου, τους υπαλλήλους σου, την ομάδα σου και γενικά οποιονδήποτε).

Σκοπός μέχρι το τέλος του βιβλίου, ο αναγνώστης να έχει τα κατάλληλα εφόδια για να δουλέψει προς το τι θεωρεί ο ίδιος «επιτυχημένη ζωή» και να επιτύχει κάθε στόχο που βάζει στη ζωή του.

Πιστεύεις παίζει ρόλο η ηλικία στη συγγραφή ενός βιβλίου; Τι διαφορετικό μπορεί να γράψει ένας μεγαλύτερος και τι ένας νέος σε ηλικία;

Βεβαίως. Ένας 50χρονος έχει πιο πολλές εμπειρίες σε κάθε πλευρά της ζωής. Βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι απ’ ότι τα βλέπει ένας νέος. Αλλά ισχύει και ακριβώς το αντίθετο.

Πιστεύω ένας νέος διαθέτει πιο πολλή φαντασία απ’ ότι ένας 50χρονος. Είναι πιο ενεργητικός και μπορεί να διατυπώσει πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί να οραματίζεται το μέλλον και είναι αυτός που θα το διαμορφώσει.

Τόσο ο νέος όσο και ο μεγαλύτερος ηλικιακά, έχουν διαφορετικά πράγματα να προσφέρουν στον αναγνώστη, αλλά με τον ίδιο βαθμό σημαντικότητας.

Ποια ήταν η κύρια έμπνευσή σου στη δημιουργία του βιβλίου σου;

Παρατηρώντας τον κόσμο γύρο μου. Βλέπω παντού ανθρώπους με ανεκπλήρωτα όνειρα. Άνθρωποι που έχουν προσαρμοστεί σε μια μονότονη δουλειά και ζωή.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν κάποιος το επέλεξε αυτό και του αρέσει. Το πρόβλημα είναι κάποιος που εχει μεγάλα όνειρα να προσαρμόζεται σε κάτι λιγότερο.

Αποφάσισα να αφυπνίσω αυτούς τους ανθρώπους και να τους θυμίσω ότι η ζωή έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει.

Επίσης το γεγονός ότι εγώ στα 6 μου είχα μια επικίνδυνη ασθένεια που κανονικά δεν θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή, είναι μια υπενθύμιση ότι ζεις μόνο μια φορά και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Γι’ αυτό θέλω να περάσω αυτό τον τρόπο σκέψης στους ανθρώπους.

Εκτός από την ηλεκτρονική του μορφή (ebook) σκέφτεσαι να το εκδώσεις και σε έντυπη μορφή; Πώς μπορεί να το βρει όποιος ενδιαφέρεται;

Προς το παρόν όχι, αλλά στο μέλλον μπορεί. Κάποιος που ενδιαφέρεται να το διαβάσει μπορεί να το βρει από την ιστοσελίδα amazon.com γράφοντας τον τίτλο του βιβλίου στο κουτί αναζήτησης (Reaching the peak of the mountain) ή πατώντας ΕΔΩ.

Τι θα συμβούλευες κάποιο νέο που έχει αντίστοιχες σκέψεις και εμπειρίες μαζί σου, και είναι προβληματισμένος για το μέλλον του; Ποιο είναι το μότο που ακολουθείς εσύ;

Η συμβουλή που θα έδινα είναι η εξής:

Κάνε ότι μπορείς τώρα. Ρίσκαρε όσο είσαι νέος, επειδή είναι πιο εύκολο. Αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για το τι θέλει να κάνει στο μέλλον, το καλύτερο που μπορεί να δοκιμάσει είναι να βελτιώσει τον εαυτό του, έτσι ώστε όταν μάθει τι θέλει, να είναι πανέτοιμος να ενεργήσει.

Η εξέλιξη είναι στη φύση του ανθρώπου. Οι τεχνολογίες εξελίσσονται, τα αυτοκίνητα, τα μέσα επικοινωνίας κτλ.

Το μότο που ακολουθώ εγώ είναι:

Μη σταματήσεις ποτέ να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι, δούλευε πάντα για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και βοήθα όποιον χρειάζεται βοήθεια. Με λίγη πίστη και σκληρή δουλειά, όλα είναι εφικτά. Δημιούργησε ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαριστούμε τον Στέλιο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο βιβλίο του! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending