fbpx

Φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick τιμήθηκε στην Αθήνα!

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) η 11η ετήσια απονομή Βραβείων. Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ιδρύθηκε το 1978, και ασχολείται με την έρευνα, μελέτη, προαγωγή και διάδοση, προάσπιση, προστασία και διαφύλαξη των διεθνώς αναγνωρισμένων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για όλους χωρίς διακρίσεις.

Το πρώτο βραβείο στο θέμα «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό το 2016: διεθνοπολιτικές και νομικές προεκτάσεις» απονεμήθηκε στην αριστούχο φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick Αθηνά Σοφοκλέους.

Το ΙΜΔΑ εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη συμμετοχή, η οποία φέτος ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, και το υψηλό επίπεδο των εργασιών των φοιτητών/φοιτητριών και στο φετινό διαγωνισμό. Η ενασχόληση των νέων επιστημόνων με το αντικείμενο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει καίρια σημασία, νομική, πολιτική και κοινωνική, ιδιαίτερα σήμερα που τα δικαιώματα, ατομικά και κοινωνικά, βάλλονται ακόμη και στον ίδιο τους τον πυρήνα.

Η φοιτήτρια εκφώνησε ομιλία αναλύοντας εν συντομία το θέμα της εργασίας της. Σε αυτή μελετώνται οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στο κυπριακό και αποτιμάται η πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες πάνω στη βάση των πάγιων ελληνικών και κυπριακών θέσεων, αναλύεται κατά πόσο τα προτεινόμενα σχέδια επίλυσης του Κυπριακού είναι συμβατά με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις – καταδικαστικές για την Τουρκία – αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), ενώ εκτιμάται και ποιες προοπτικές διανοίγονται εφεξής.

Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ιδρύματος και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, ενώ στα θέματα του διαγωνισμού εισηγήθηκαν ο Καθηγητής Γρηγόριος Τσάλτας, πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Απόστολος Βλαχογιάννης Δ.Ν. Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΔΑ και ο Βασίλειος Τσεβρένης Δ.Ν. Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΔΑ.

Το βραβείο που απονεμήθηκε στη φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, συνίσταται σε υποτροφία (έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διδάκτρων) για την παρακολούθηση του Διεθνούς Summer School Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 3-21 Ιουλίου 2017 στο Στρασβούργο και οργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου René Cassin. Το θέμα του φετινού σεμιναρίου είναι Υγεία και Διεθνές Δίκαιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το Τμήμα Νομικής και το Πανεπιστήμιο Frederick συγχαίρουν τη φοιτήτρια για το βραβείο και την πολύ καλή δουλειά και εύχονται περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending