Η μέρα που ο Maradona μετατράπηκε σε θεό!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
thesun.co.uk

Η 22η Ιουνίου 1986 ίσως δεν λέει πολλά σε όσους δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Σε όσους δεν ξέρουν, δεν είδαν τον Maradona να παίζει έστω και μέσω βίντεο.

Την συγκεκριμένη, λοιπόν, ημερομηνία, ο Diegito δημιούργησε ουσιαστικά τον μύθο του όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Δες παρακάτω το γιατί: 

 

Η Αργεντινή αντιμετώπιζε την Αγγλία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 1986. Η αλμπισελέστε είχε αρκετούς καλούς παίχτες, ο “Pibe d’ Oro” όμως ξεχώριζε σαν την μύγα μεσ’ το γάλα.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο άγονο 0-0. Με το δεύτερο ημίχρονο ήταν λες και ο Maradona θέλησε να δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα. Στο 51′ πέτυχε το τέρμα που ξέρουμε σήμερα σαν “το χέρι του Θεού“. Οι Άγγλοι διαμαρτύροταν και με το δίκιο τους, ήταν όμως το απόγευμα του Diegito!

Επειδή όμως ο τρισμέγιστος Diego Armando Maradona ήταν και πονηρός και πανέξυπνος ήξερε πως σκόραρε με το χέρι και έπρεπε να εξιλεωθεί απέναντι στο θεό του ποδοσφαίρου.

Έτσι, 4 λεπτά αργότερα, στο 55′, με ένα απίστευτο σόλο από το κέντρο πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του και έκανε το 2-0 για την Αργεντινή.

Ήταν η στιγμή της απόλυτης αποθέωσης του μεγάλου Αργεντινού μάγου αλλά και μια στιγμή σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς!

Η Αργεντινή πήρε την πρόκριση και μαζί το τρόπαιο στο τέλος. Αυτό όμως που πραγματικά έμεινε στην ιστορία ήταν εκείνο το απόγευμα της 22ας Ιουνίου, εκεί όπου ο, για πολλούς, καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου έδωσε την κορυφαία του παράσταση!

Πού έπαιξε τα καλύτερα του παιχνίδια ο Diego Armando Maradona; Με την εθνική της Αργεντινής ή στην Napoli;