fbpx

Cyprus Coastline Hikers #Week 2: Η συνέχεια της πορείας μας από Πόλη Χρυσοχούς μέχρι Κερύνεια!

Ως μέλος της ομάδας των Cyprus Coastline Hikers, συνεχίζω να σου μεταδίδω τις μέρες μέχρι να περπατήσουμε στην ακτογραμμή ολόκληρης της Κύπρου, παρέα με Τουρκοκύπριους.

Δεύτερη εβδομάδα λοιπόν, λίγο πριν το πέρασμα μας προς τη βόρεια μεριά της Κύπρου! Με το τέλος της πρώτης εβδομάδας φθάσαμε μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς και αυτή τη βδομάδα διασχίσαμε την βόρεια Κύπρο μέχρι και την Κερύνεια.

Όσο περνάνε οι μέρες, η ομάδα μας δένεται καλύτερα, τα προβλήματα λιγοστεύουν και ο ρυθμός επιταχύνεται. Παρακάτω έχεις την ευκαιρία να δεις τη συνέχεια της πορείας μας την 2η εβδομάδα!

Δες πιο κάτω εικόνες από μέρη που μπορεί να είναι άγνωστα σε εσένα!

 

1
7η μέρα – Πόλις Χρυσοχούς

Διασχίσαμε την Πόλη Χρυσοχούς, περάσαμε τον Αργάκα συνεχίσαμε προς την Αγία Μαρίνα και φτάσαμε μέχρι το Παχύαμμο, όπου και κατασκηνώσαμε.

Στο Παχύαμμο ήταν η τελευταία μας μέρα στο νότιο κομμάτι εφ’ όσον την επομένη “ανοίξαμε πανιά” για το βόρειο μερος.

2
8η μέρα – Παχύαμμος

Μεγάλη μέρα, περάσαμε από τα “checkpoints” του Λιμνήτη και κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Σόλοι.

Κατά την πορεία μας προς εκεί, κάτοικοι των χωριών μας φιλοξένησαν και μας έδωσαν φαγητό και νερό, καθώς και μέρος για να κατασκηνώσουμε.

Ήταν μια ευχάριστη και ξεκούραστη μέρα και η υποστήριξη των ανθρώπων της περιοχής μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυναμικά!

3
9η μέρα – Σόλοι

Ξημερώνει η πρώτη μέρα στο βόρειο μέρος της Κύπρου, και αρχίζουμε πεζοπορία προς τη Μόρφου. Η Μόρφου έχει ένα όμορφο τοπίο που με μία επίσκεψή θα σε κερδίσει!

Με την άφιξη μας στη Μόρφου, απολαύσαμε τα ωραία μέρη της και ακολούθως κλείσαμε δωμάτιο για μία νύχτα στον Κορμακίτη.

4
10η μέρα – Μόρφου

Γνωρίζοντας ότι από τη Μόρφου μέχρι τα Λιβερά θα ήταν δύσκολος ο δρόμος μας, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, βάζοντας τα παπούτσια ορειβασίας.

Με την άφιξη μας στα Λιβερά για καλή μας τύχη βρήκαμε ένα εγκατελειμένο σπίτι, στο οποίο μπορέσαμε να μαγειρέψουμε το φαγητό μας και στη συνέχεια να κοιμηθούμε.

5
11η μέρα – Λιβερά

Από τα Λιβερά η πορεία μας ήταν να καταλήξουμε στην Κερύνεια. Έτσι κι έγινε! Μεγάλη η απόσταση αλλά πιο μεγάλη η αποφασιστικότητα μας να φτάσουμε εκεί!

Όταν λοιπόν πήγαμε Κερύνεια, μέλος της ομάδας μας, μας φιλοξένησε στο σπίτι του για τη νύχτα.

Έπεται Συνέχεια… Stay tuned!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending