Δες πώς να αποφύγεις την καλοκαιρινή ακμή στο πρόσωπο και την πλάτη!

Μπορεί να αγαπάς το καλοκαίρι, αλλά από την άλλη αν έχεις προβλήματα με την ακμή ξέρεις ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για να να την αντιμετωπίσεις. Και όλη αυτή η κατάσταση ίσως να σου ρίχνει την αυτοπεποίθησή σου και να σου χαλά την διάθεση σου!

Αν και καθαρίζεις αρκετά το πρόσωπό σου και είσαι πιστή στη διαδικασία περιποίησής του, συνεχίζεις να έχεις ακμή χωρίς να γνωρίζεις τον λόγο. Εκτός από ορμονικούς παράγοντες, που είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όταν τους μάθεις θα μείνεις άφωνη!

Δες εδώ ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι:

1Λάθος αντιηλιακό

Pinterest

Είναι η περίοδος που η χρήση αντιηλιακού είναι “must” και αυτό το ξέρουμε όλες! Όμως πολλές φορές τα συστατικά κάποιων αντιηλιακών φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας σου. Αν έχεις αρκετά ευαίσθητη επιδερμίδα ή επιρρεπή στην ακμή, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφεύγεις τα αντιηλιακά που έχουν λιπαρή υφή και έλαια. Να προτιμάς αυτά που γράφουν “oil-free”.

2Ιδρώτας και στενά ρούχα

Pinterest

Τώρα το καλοκαίρι ιδρώνεις πολύ περισσότερο απ’ ότι τον χειμώνα. Αν φοράς συνεχώς στενά ρούχα, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ακμής ιδιαίτερα στην πλάτη. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί όταν μείνεις αρκετές ώρες ιδρωμένη με τα ίδια ρούχα, γι’αυτό να το αποφεύγεις!

3Ζεστό ντους

Pinterest

Τι πιο ωραίο από ένα ζεστό ντους αφού θα σε χαλαρώσει και θα σε ηρεμήσει μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά! Το ζεστό ντους όμως αφυδατώνει περισσότερο το δέρμα σου και να επιδεινώνει την ακμή. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να κάνεις ντους με δροσερό νεράκι.

4Κακή επιλογή προϊόντων

Pinterest

Σημαντικό επίσης είναι να προσέχεις τι προϊόντα χρησιμοποιείς στο σώμα σου. Κάποια από τα έλαια που υπάρχουν στα αφρόλουτρα, στα σαμπουάν και στις ενυδατικές κρέμες, ίσως να επηρεάζουν και να προκαλούν ακμή στο δέρμα σου. Γι’ αυτό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στο τι αγοράζεις!

 

Προσπάθησε να τα αποφύγεις αυτά
και είμαι σίγουρη θα είσαι happy και αυτό το καλοκαίρι!