Τα must παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με την παρέα σου (έξω ή σε σπίτι)!

Katerina Christodoulou
Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - Δημοσιογραφία
shutterstock.com

Στην καθημερινότητα σου περιλαμβάνονται πολλές δραστηριότητες που γίνονται συνήθειες. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η καφετέρια!

Συναντήσεις με την παρέα σου για να χαλαρώσετε, να πείτε τα νέα σας, αλλά και για να απασχοληθείτε με διάφορα παιχνίδια που έγιναν πλέον must στις καφετέριες.

Αν ζητήσεις κάποιο, ίσως έχουν να σου δανείσουν στις καφετέριες! Σίγουρα θα ξέρεις ακριβώς για ποια παιχνίδια περιγράφω!

Πάμε να τα δούμε παρακάτω:

 

1Τάβλι

ps4home.com

Το τάβλι είναι από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια και standard θα δεις άτομα να “σούζουντα ζάρια για να φέρουν καλή ζαριά, αφού το παιχνίδι θέλει και λίγη τύχη!

Εννοείται ότι ο ανταγωνισμός και η αγωνία μεταξύ των 2 παιχτών είναι σε μεγάλο βαθμό μέχρι την τελευταία στιγμή!

Το τάβλι είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε Ελλάδα και Κύπρο και συνήθως συνδυάζεται με φραπεδάκι ή freddo espresso!

2Τράπουλα – Χαρτιά

nepalbuzz.com

Εδώ έχουμε πολλές επιλογές! Μπιρίμπα για 4, stress για 2, πιλότα, Go fish, μνήμη, μπλόφα, Κουγκά, Μια νύχτα στο Παλέρμο για πολλούς!

Στα χαρτιά υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια να παίξεις και αυτά είναι μόνο οι πιο βασικές επιλογές.

Όταν βαριέσαι πολύ ή είσαι περίεργος για την τύχη σου υπάρχει σίγουρα κάποιος / κάποια στην παρέα που θα έχει την ικανότητα της Λίτσας Πατέρα να σου την πει με ερμηνείες στα τραπουλόχαρτα.

P.S: Εννοείται ότι θα ακούσεις βρισιές κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και στην μπιρίμπα θα έχεις άγχος τι χαρτιά έχει ο συμπαίκτης σου για να “πιντώσει”!

3UNO

guidology.com

Το κλασικό παιχνίδι που βασίζεται στο χρώμα για τη νίκη και το παίζεις από μικρός/ή.

Μπορείς να το παίξεις με 2 αλλά και με πολλά ακόμα άτομα – περνάει και με αυτό πολύ ευχάριστα η ώρα σου.

4Εφαρμογές – Apps στο κινητό

metrogreece.gr

Δεν γίνεται να έλειπε η τεχνολογία από τα παιχνίδια μας στην καφετέρια!

Μέχρι και εδώ έχεις πολλές επιλογές. Για παράδειγμα το “Πες βρες” είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις ομαδικά και να είσαι με την παρέα σου (π.χ. 10 πράγματα  που έχει μια τσάντα) και κάθε λέξη έχει συγκεκριμένους πόντους.

Επίσης, υπάρχει το κλασικό tamboo σε εφαρμογή για να μην χρειάζεται να κουβαλάς το επιτραπέζιο!

Αυτά και άλλα πολλά παιχνίδια που θα βρεις ενδιαφέροντα και μπορείς να τα αναζητήσεις στο Play Store ή στο AppStore.

istockphoto.com

P.S: Τα παιχνίδια στην καφετέρια είναι πολύ ωραία ευκαιρία για καινούριες γνωριμίες, μιας και το φλερτ στις μέρες μας έχει χαθεί!

Δανείζοντας στο διπλανό τραπέζι τα χαρτιά, το τάβλι ή το uno σου και να αναζητήσεις 4ο άτομο για μπιρίμπα, μπορείς να το εξελίξεις σε μια καινούρια και ευχάριστη γνωριμία.

Γι’ αυτό να θυμάσαι: Ποτέ δεν ξεχνάμε τα απαραίτητα:Χαρτιά – Uno – Τάβλι και… μυαλό για οδηγίες στο κανούριο άτομο που δεν ξέρει να παίζει κάποιο παιχνίδι!