fbpx

Ο Μηνάς Αντωνίου μας μίλησε για το πάθος του για το ποδόσφαιρο!

Ο Μηνάς Αντωνίου είναι ένα από τα νέα μεταγραφικά απόκτηματα του ΑΠΟΕΛ.

Ο επιθετικός, που πήρε μεταγγραφή από τον Άρη Λεμεσού στους γαλαζοκίτρινους, μας μίλησε για τις εμπειρίες και τους στόχους του καθώς επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σαν φοιτητής – ποδοσφαιριστής.

Δες όλα όσα μας είπε:

 

Μηνά, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από την δευτέρα ταξη του δημοτικού. Είχα ξεκινήσει από τις ακαδημίες της ΑΕΛ σαν ασχολία στον ελεύθερο μου χρόνο.

Αρχικά, ήμουν σε κλιμάκιο και στην συνέχεια μεταφέρθηκα στα κεντρικά της ΑΕΛ όπου επιλέγονταν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Μέχρι τα 17 μου ήμουν στις ακαδημίες της ΑΕΛ και στη συνέχεια αγωνίστηκα στην πρώτη ομάδα.

Ακολούθως, αγωνίστηκα στη Β’ κατηγορία με την ΑΕΖ Ζακακίου σε ηλικία 18 ετών για ένα χρόνο πετυχαίνοντας 7 γκολ. Επομένος σταθμός ήταν η ομάδα Νίκος και Σωκράτης Ερήμης, επίσης στη Β’ κατηγορία και πέτυχα 11 γκολ. Επέστρεψα στην ΑΕΛ όπου τέθηκα εκτός πλάνων και έτσι πήγα στην ΑΕΖ Ζακακίου. Τέλος, από την ΑΕΖ Ζακακίου πήρα μεταγραφή στον Άρη, όπου παρέμεινα 2 χρόνια και φέτος είμαι στον ΑΠΟΕΛ.

Καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας μου στο ποδόσφαιρο ήμουν μέλος σε όλες τις Εθνικές της Κύπρου, στους U15, U17, U19, U21, τις περισσότερες φορές σαν βασικός.

cfa.com.cy
Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να αγωνίζεσαι και γιατί;

Μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι σαν επιθετικός ή winger αφού είναι περισσότερες οι δυνατότητες για σκοράρισμα.

Η χαρά που σε πλημμυρίζει όταν σκοράρεις δεν περιγράφεται, καθώς επίσης και οι εικόνες που βλέπεις γύρω σου σε κατακλύζουν από ευτυχία. Εικόνες με τους συμπαίκτες σου να τρέχουν πάνω σου, τον κόσμο να πανηγυρίζει και να φωνάζει συνθήματα… Απερίγραπτο συναίσθημα!

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις ποδόσφαιρο και σπουδές;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα συνδυάσεις! Απαιτούν και τα δύο πολύ κόπο και θυσίες.

Από τη μια πρέπει να διαβάζεις και να εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις που προϋποθέτει το πανεπιστήμιο και από την άλλη να πηγαίνεις προπονήσεις και να γυμνάζεσαι, έτσι ώστε να είσαι σε ετοιμότητα να βοηθήσεις οποιαδήποτε στιγμή την ομάδα σου!

Ειδικότερα όταν αυτό το οποίο σπουδάζεις είναι η Νοσηλευτική οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες! Δεν είναι μόνο το θεωρητικό κομμάτι αλλά και το πρακτικό, το οποίο απαιτεί και πολύ χρόνο.

Έτσι, χρειάζεται πολλή βοήθεια, στήριξη και κατανόηση από τους φίλους και συμφοιτητές, αλλά και τους καθήγητές σου έτσι ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις και αισθάνομαι τυχερός που την έχω!

mrbet.net
Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την φετινή χρονιά;

Να πάρω όσες πιο πολλές ευκαιρίες μπορώ και να τις εκμεταλλευτώ στο έπακρο. Να αποδείξω στον προπονητή μου πως μπορώ να ανταποκριθώ και να βοηθήσω μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπως ο ΑΠΟΕΛ, να εκπληρώσει τους στόχους της.

Πώς νιώθεις που έφυγες από τον Άρη και πήρες μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ;

Δύο διαφορετικά σωματεία με διαφορετική ιστορία πίσω τους.

Νιώθω πολύ χαρούμενος που πήρα μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ, διότι νιώθω πως όλοι οι κόποι και οι θυσίες που έκανα ανταμείφθηκαν. Παράλληλα εκτιμώ και σέβομαι την ομάδα την οποία με ανέδειξε, τον Άρη Λεμεσού.

Ποια συμβουλή θα έδινες στους νέους αθλητές;

Να μην επαναπαύονται και να μην τα παρατούν ποτέ. Να κάνουν αυτό που αγαπούν πραγματικά και να θυμούνται πάντα πως με τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία θα μπορέσουν να πετύχουν σίγουρα τους στόχους τους.

Πάνω απ’όλα να εμπιστεύονται τον εαυτό τους.

Ευχαριστούμε τον Μηνά και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending