fbpx

10 συναισθήματα που σίγουρα πρέπει να νιώσεις κάποτε στη ζωή σου!

Κάθε βήμα στη ζωή σου, σου δημιουργεί νέες εμπειρίες, μαθήματα, τρόπο ζωής και γνώση. Σου δίνει νέα συναισθήματα -δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να τα νιώθεις και να τα ζήσεις στο μέγιστο!

Μόνο έτσι ζεις τη ζωή βλέποντας τα θετικά και τα αρνητικά της! Αγκαλιάζοντας τις θετικές της στιγμές και ζώντας στο έπακρο τη κάθε μέρα ξεχωριστά!

Ποια συναισθήματα όμως στ’ αλήθεια πρέπει να κρατήσουμε για δική μας ευτυχία και απόλαυση;

Πάμε να τα δούμε!

1
Όταν γελάς δυνατά

Να γελάς καθημερινά! Μέσα από τη ψυχή σου, χωρίς δισταγμό! Να είσαι με αυτούς που σου βγάζουν το πραγματικό χαμόγελό σου.

Με αυτούς που δεν σε αναγκάζουν να φοράς τη μάσκα του χαρούμενου ανθρώπου! Με αυτούς που χαίρονται μαζί σου και γελάνε το ίδιο δυνατά!

2
Όταν σου λένε το αληθινό  “Σ’ αγαπώ”

Να μένεις με τον άνθρωπο που σου είπε το σ’ αγαπώ μέσα από τα βάθη της ψυχής του! Που σε κοιτάει στα μάτια όταν σ’ το λέει και δεν διστάζει να το επαναλάβει!

Που μαζί του έδωσες όρκο να το λέτε κάθε μέρα! Δεν έχει σημασία ποιος είναι, μάνα, φίλος, αδέρφια αρκεί να το πεις!

3
Όταν απολαμβάνεις τη μοναξιά σου

Όταν μέσα από τη μοναξιά μπορείς τελικά να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό! Να καθήσεις να σκεφτείς, να κάνεις ένα απολογισμό!

Να δεις τι αξίζεις, τι έχασες που χρειαζόσουν και τι άφησες να φύγει που τελικά ήταν περιττό για εσένα! Που ανακάλυψες ότι τελικά μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό!

Και όταν τελικά αφήσεις τη μοναξία, να τη νοσταλγίσεις ξανά! Γιατί άφησες το μυαλό σου να ηρεμίσει, να δει καθαρά και να συνεχίσεις αισιόδοξα!

4
Όταν εκνευρίζεσαι

Να βγάζεις προς τα έξω το θυμό που σου προκαλούν κάποιες καταστάσεις! Να το λες και να μην επιτρέπεις να επαναληφθούν! Πράγμα ανεκτίμητο, όταν το ηφαίστειο που έχεις μέσα σου εκραγεί και πεις αυτά που σκεφτόσουν και αυτοσχεδίαζες τόσο καιρό!

Τι γίνεται όμως με τις βαριές κουβέντες που λέμε όταν ξεσπάμε και μετά μετανιώνουμε; Ένα παρεξηγημένο αλλά απαραίτητο συναίσθημα ο θυμός!

5
Όταν πληγώνεσαι

Μέσα από τις στάχτες σου ξαναγεννιέσαι λένε! Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, εσύ περνάς μέσα από πολλά κύμματα! Αξιολογείς όσα είχες, όσα έχασες και τι θα δεχτείς να ‘ρθεί!

Γίνεσαι πιο δυνατός, παίρνεις μαθήματα και αποφεύγεις ίδιες καταστάσεις! Οι πληγές επουλώνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου!

Ο χρόνος δεν αφήνει τίποτα το ίδιο!

6
Όταν εκτιμάς τον εαυτό σου

Να μην επιτρέπεις σε κανένα και τίποτα να μειώνει το “εγώ” σου! Κανείς δεν αξίζει πιο πολλά από εσένα και κανείς πιο λίγα! Όταν ωριμάσεις αρκετά, μάθεις τον εαυτό σου και πόσα αξίζει, όταν τον εκτιμήσεις, τότε είσαι πραγματικά ευτυχισμένος!

Δεν συμβαίνει σε όλους, γι’ αυτό πάλεψε! Αυτά είναι τα ωραία της ζωής. Μερικά συναισθήματα που τη κάνουν όσο πιο μεγάλη γίνεται!

Έχει υποχρέωση από τον εαυτό σου – του το χρωστάς να είσαι χαρούμενος!

7
Όταν βρεις κάποιον που σε καταλαβαίνει

Έναν άνθρωπο που να μπορείς να κάθεσαι μαζί του να μιλάς με τις ώρες! Να γίνεται ο “άνθρωπός” σου, το άλλο σου εγώ! Να αντιμετωπίζετε και να λύνετε προβλήματα μαζί.

Αλλά πάνω απ’ όλα, να ξέρεις ότι πάντα θα είναι εκεί! Σε κάποιο μέρος του πλανήτη όλοι βρίσκουν αυτού του είδους ανθρώπους, το άλλο τους μισό!

8
Όταν έχεις ζήσει καινούριες εμπειρίες

Το πιο ωραίο συναίσθημα όταν παραμερίσεις για λίγο την ήσυχη σου ζωή και καταφέρεις να ζήσεις κάτι νέο! Ένα ταξίδι, μια εξόρμηση, ένα νέο πρόσωπο ακόμα και ένα καινούριο φαγητό!

Εμπειρίες που μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας για μια ζωή! Πόσες φορές κάναμε κάτι διαφορετικό στη ζωή μας και δεν το ξεχάσαμε ποτέ;

9
Όταν καταφέρνεις τους στόχους σου

Τι πιο ωραίο απο το συναίσθημα της επιτυχίας;! Όταν νιώσεις ότι κάποια στιγμή κατάφερες αυτό που ήθελες, όταν πετύχεις τους στόχους σου!

Νιώθεις ότι οι προσπάθειες σου δεν πήγαν χαμένες και τώρα απολαμβάνεις αυτό που κατάφερες!

Και όταν τελικά είσαι ψηλά και βλέπεις τη θέα, ξεχνάς τις δυσκολίες που πέρασες για να φτάσεις εκεί.

10
Όταν αποχωρίζεσαι κάποιον

Είτε αυτό είναι οριστικό είτε για κάποιο χρονικό διάστημα, ή ακόμα και μετά από ένα χωρισμό! Το συναίσθημα ότι δεν θα δεις ξανά κάποιον, σε κάνει πιο δυνατό!

Ίσως έτσι να ήθελε η ζωή, να μην τον δεις ξανά, ή ακόμα και έτσι να έπρεπε τελικά! Να λες αντίο όταν κάτι ξεκινά να στραβώνει, όταν παραγνωρίζεσαι αλλά και να δέχεσαι το αντίο της μοίρας!

Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό!

Εσύ ποια συναισθήματα ένιωσες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending